Δέκα περιπτώσεις που υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κρύφτηκαν πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών

vouli_main02

Τα επίσημα στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, από το 2016 εως και σήμερα, είναι αποκαλυπτικά - Δείτε χαρακτηριστικά υπομνήματα από υπουργούς της «πρώτης φοράς αριστερά» κυβέρνησης

Την τακτική της «διπλής γλώσσας» και στο ζήτημα του νόμου περι ευθύνης υπουργών ακολουθεί η κυβέρνηση. Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και τα στελέχη της πλειοψηφίας πρωτοστατούν για την ανάγκη τροποποίησης του περίφημου άρθρου 86 του Συντάγματος, καταγγέλλοντας ότι το «παλιό» πολιτικό σύστημα δημιούργησε ένα «επαίσχυντο» πλαίσιο αυτοπροστασίας, μια σειρά κυβερνητικών στελεχών «κρύβεται» συστηματικά πίσω από τις διατάξεις του νόμου.

Πρόκειται για υπουργούς που από το βήμα της Ολομέλειας, τα social και τα τηλεοπτικά πάνελ δεν χάνουν ευκαιρία να καυτηριάσουν όσους κρύβονται πίσω από την προνομιακή ασυλία και την ίδια στιγμή κρύβονται πίσω από το ακαταδίωκτο ακόμα και για υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με τα υπουργικά τους καθήκοντα όπως για παράδειγμα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Τα επίσημα στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, από το 2016 εως και σήμερα, είναι αποκαλυπτικά. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη επιτροπή διαβιβάζονται οι δικογραφίες κατά βουλευτών με τα συνοδευτικά αιτήματα άρσης ασυλίας.

Όπως φαίνεται από τα σχετικά υπομνήματα, οι «διωκόμενοι» υπουργοί ζητούν να μην ικανοποιηθεί το δικαστικό αίτημα άρσης της ασυλίας τους αλλά να υπαχθούν οι υποθέσεις τους στο άρθρο 86 του Συντάγματος και κατ επέκταση στο νόμο περι ευθύνης υπουργών. Αυτή η τακτική ακολουθείται ακόμα και για υποθέσεις απλής συκοφαντικής δυσφήμησης που είναι προφανές ότι δεν εντάσσεται στα υπουργικά καθήκοντα. Στην συνέχεια, η πλειοψηφία της επιτροπής που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ δέχεται το υπουργικό αίτημα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι επίμαχες υποθέσεις δεν εισάγονται στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου οι βουλευτές να ψηφίσουν για την άρση ή μη των ασυλιών αλλά προωθούνται με την διαδικασία του άρ. 86. Ως συνέπεια τις συγκεκριμένης τακτικής είναι να μπαίνει στο συρτάρι και στην συνέχεια να αρχειοθετείται η πλειοψηφία των δικογραφιών. Να σημειωθεί πως για να ερευνηθούν οι δικογραφίας που εντάσσονται στις διατάξεις του άρθρου 86 θα πρέπει ικανός αριθμός βουλευτών να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής ή προανακτικής επιτροπής και αυτή η πρόταση να ψηφιστεί από την πλειοψηφία της Ολομέλειας. Είναι προφανές ότι για ζητήματα συκοφαντικής δυσφήμισης δεν μπορεί να συσταθεί τέτοια επιτροπή.

Ενδεικτικά:

- Ο κ. Νίκος Παππάς στο υπόμνημα που έστειλε προς τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας κατά την εξέταση της δικογραφίας που διαβίβασε η δικαιοσύνη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δημοσιογράφου για περιστατικό που συνέβη στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2016 αναφέρει μεταξύ άλλων: «η άσκηση της εγκλήσεως αυτής είναι όλως προσχηματική και αβάσιμη και πιστοποίηση του γεγονότος αυτού συνιστά το ότι ο εγκαλών την υπέβαλε μετά την πάροδο πλέον του ενάμιση έτους από την ανωτέρω δήλωσή μου, σε χρόνο δηλαδή κατά τον οποίο είχε εξαλειφθεί το αξιόποινο της υποτιθέμενης πράξης της συκοφαντικής δυσφήμισης…» και στο τέλος υποστηρίζει «Από τα προαναφερθέντα προκύπτει σαφώς ότι η εξεταζόμενη έγκληση και η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της βουλευτικής μου ασυλίας συνδέεται άρρηκτα με την κυβερνητική και πολιτική μου δράση και υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα, αφού ρητά ανάγεται στη δήλωσή μου της 18.9.2016, όταν τελούσα Υπουργός Επικρατείας της Ελληνικής Κυβέρνησης και βρισκόμουν στην Νέα Υόρκη μαζί με την ελληνική αποστολή που συνόδευε τον Πρωθυπουργό στην κρίσιμη τότε Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών μεγάλης κλίμακας υπο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ».

pappas-ypn1
pappas-ypn2
pappas-ypn3
pappas-ypn4


- Επίσης, σε αντίστοιχο υπόμνημα που απέστειλε ο κ. Πάνος Καμμένος στην επιτροπή για την δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του κ. Χρήστου Πάχτα, αναφέρεται: «επειδή κατά τον χρόνο τέλεσης (ήτοι την 19.3.2018) του φερόμενου αδικήματος, την τέλεση του οποίου αρνούμαι καθ ολοκληρίαν, έφερα την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ήτοι της Κυβέρνησης», στην συνέχεια επισημαίνεται ότι η επιτροπή είναι αρμόδια για εξέταση αιτήσεων άρσης ασυλίας βουλευτών και όχι υπουργών και άρα η δική του υπόθεση «υπερβαίνει τις αρμοδιότητές» της και τέλος ο κ. Καμμένος ζητά «να εισηγηθεί η Επιτροπή την μη άρση της ασυλίας μου. Όπως, ενεργοποιώντας της Διατάξεις του νόμου περι ευθύνης Υπουργών, παραπέμψετε αρμοδίως την υπο κρίση υπόθεση».

kammenos-ypn1
kammenos-ypn2
kammenos-ypn3


Και στις δύο περιπτώσεις τα αιτήματα των συγκεκριμένων προσώπων έγιναν δεκτά από την πλειοψηφία της επιτροπής παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, δεν είναι η μόνες περιπτώσεις. Συνοπτικά παρατίθενται ορισμένα αντίστοιχα παραδείγματα:

Συνεδρίαση 22 Νοέμβριου 2016: 
Παύλος Πολάκης: Μετά από μήνυση του Μάριου Σαλμά για συκοφαντική δυσφήμιση.

1. Συνεδρίαση 23 Νοεμβρίου 2017:
Παύλος Πολάκης: Μετά από έγκληση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΕΔΗΝ) για συκοφαντική δυσφήμιση.

2. Συνεδρίαση 23 Νοεμβρίου 2017:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση του Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.

3. Συνεδρίαση 30 Νοεμβρίου 2017 :
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από μήνυση του Στέφανου Χίου.

4. Συνεδρίαση 18 Απριλίου 2018:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση Σταύρου Θεοδωράκη για συκοφαντική δυσφήμιση.

5. Συνεδρίαση 28 Ιουνίου 2018 :
Όλγα Γεροβασίλη: Μετά από έγκληση Γιώργου Κουμουτσάκου για συκοφαντική δυσφήμιση

6. Συνεδρίαση 7 Νοεμβρίου 2018:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από μήνυση Μιράντας Ξαφά , Χαράλαμπου Μάκα και Ηλία Κανέλη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

7. Συνεδρίαση 22 Νοεμβρίου 2018 :
Νίκος Παππάς: Μετά από έγκληση του δημοσιογράφου Αθανασίου Δημάδη για συκοφαντική δυσφήμιση.

8. Συνεδρίαση 4 Δεκεμβρίου 2018 :
Παναγιώτης Καμμένος: Δύο υποθέσεις μετά από μήνυση της Θεοδώρας Μπακογιάννη και Χρήστου Πάχτα για συκοφαντική δυσφήμιση.

9. Συνεδρίαση 12 Φεβρουαρίου 2019:
Παναγιώτης Καμμένος: Μετά από έγκληση της εταιρίας «Παραπολιτικά Εκδόσεις ΑΕ» και Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμισης σχετικά με δηλώσεις του Π. Καμμένου κατά τη συνέντευξη τύπου στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Σανό κορίτσια

Εάν οι συριζαίοι πίστευαν ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι κακός, θα τον είχαν καταργήσει, πάνω από 4 χρόνια είναι στη Βουλή. Απλά είναι άλλο ένα παραμύθι που λέγανε και τότε για τους σανοφάγους, μαζί με το χάρισμα των δανείων, την κατάργηση των διοδίων και του ΕΝΦΙΑ

Ζορρο

Κρητικε πολακη πουσαι κοτα λυρατη οτι και να κανεις σε μερικους μηνες θα σε ξεσκισουν ολοι γιαυτο κρυβεσαι στα ειπε ο καμπουρακης ερχεται το τελος σου αριστερε φασιστα θα πληρωσεις για ολους και για ολα κουφαλα κουραδομαγκα που ξεφτυλιζεις τους κρητικους ψοφας οπου ναναι

Ιάσων

Παιδιά μα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ έχει ηθι ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ έχει ηθικό πλεονέΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ηθικο πλεονέκτημαααΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ.... _______ ΕΡΧΟΝΤΑΙΙΙΙ ___ Σκευωρία Νοβάρτις-Εσχάτη Προδοσία___ Βλήματα Σαουδικής Αραβίας___ Δάνεια Πολάκη___ Δάνεια Καλογρίτσα___ Σκάνδαλο Πετσίτη___ Σκάνδαλο ΔΕΠΑ___ Επίσκεψη Τσίπρα σε Τράπεζα Ρόθτσιλντ___ Σκάνδαλο Ξεπαπαδέα___ Σκάνδαλο Αρτεμίου___ Οφσορ Αυγής___ Οφσορ Παππά___ Πλιάτσικο Παππά ΟΑΣΘ___ Πλιάτσικο ΚΕΕΛΠΝΟ___ Παράνομοι Διορισμοί___ Παράνομες Απολύσεις___ Σκάνδαλο Τηλεοπτικών___ Σκάνδαλο Διοδίων___ Σκάνδαλο Attica Bank___ Σκάνδαλο ΟΠΑΠ-Ιπποδρόμου___ Σκάνδαλο Μπόμπολα-Μαρίνας Αλίμου___ Σκάνδαλο Απορριμάτων___ Δίκη για Μάτι (100 ΝΕΚΡΟΙ)___ Δίκη για Μάνδρα (25 ΝΕΚΡΟΙ)___ Καταγγελίες Μαρινάκη για 26 Εκατομμύρια___ Ευθύνες Νεκρών Γρίπης (135 ΝΕΚΡΟΙ)___ Έρχονται φυσικά με την επόμενη κυβέρνηση... Αγυριγεεεε βραχιολάκια πες του Ρασπούτιν!

Αγύριγο κεφάλι

Βάλε ως "σκάνδαλο" του ΣΥΡΙΖΑ και ότι εσύ ...ΦΤΕΡΝΙΣΤΙΚΕΣ φέτος τον χειμώνα!.._________Γιατί δεν το βάζεις ΚΑΙ αυτό, ΧΙΤΛΕΡΙΚΕ-Ελλάδος;

Q

...χωρια οι μυνησεις που εχουν πεσει βροχη ΣΕ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ, αλλα μπηκαν στο συρταρι λογω ηθικου πλεονεκτηματος! Δεν ειναι μονο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτος που κρυβεται πισω απο αυτον τον επαισχυντο νομο, ολοι οι ψευτοδημοκρατες κρυβονται! Χωρις αυτον τον νομο ακομα και τα δισεγγονα τους θα δικαζονταν για τις αμαρτιες των προγονων τους!

dim

Ασχέτως το ότι κάνετε αντιπολίτευση (και πολύ καλά κάνετε καθώς η τωρινή αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη) πρέπει να είμαστε και λίγο αμερόληπτοι. Καλά κάνετε και παρουσιάζετε δέκα περιπτώσεις που υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κρύφτηκαν πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά θα έπρεπε να παρουσιάσετε και τις χιλιάδες περιπτώσεις που όλοι οι προηγούμενοι κρύφτηκαν πίσω από το ίδιο νόμο. Το πρόβλημα είναι συνολικό και όχι δεξιά αριστερά. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έτσι όπως είναι στημένο το όλο σύστημα δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν κυρώσεις και να αποδοθούν ευθύνες σε κανέναν απολύτως ποτέ των ποτών ! Καλό είναι λοιπόν να εστιάζουμε σε αυτό το λάθος που δεν αποδίδει αποτέλεσμα και να "απαιτούμε" δημοκρατικά μια λύση παρά στο δεξιά ή αριστερά όπου η πλειοψηφία της Ελλάδας επικεντρώνεται χάνοντας την ουσία.

Κοτουλες ολοι αριστεροί!

Κρυβονται παντα πισω απο την ασυλία τους και δεν θελουν να δικαστουν απο τον φυσικό τους δικαστή, απο την Δικαιοσύνη. Ουστ ρε μασκαραδες!

πλάκα έχετε

Θα ήταν χρήσιμο μια αναφορά για το ποιοι έχουν κρυφτεί πίσω από το νόμο από τότε που αυτός ψηφίστηκε.

Αγύριγο κεφάλι

Όλες οι υποθέσεις που υποτίθεται τα μέλη της Κυβερνήσεως της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ "κρύφτηκαν", αφορούν ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ και δη το της "συκοφαντικής δυσφημίσεως"!_________Γιά το αδίκημα αυτό, (εφ΄ όσον ΔΕΝ είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, αλλά ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ), δεν απαιτείται να ενεργοποιηθεί ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών. Αλλά απαιτείται η διά ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ μέσα στην Βουλή άρση ή μη της Βουλευτικής Ασυλίας, η οποία ΔΕΝ ήρθη.______________ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πολύ γιά την έρευνα αυτή, διότι ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΩΣ και με κάθε επισημότητα ότι τα μέλη της Κυβερνήσεως (Υπουργοί) του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ διώχθησαν ΠΟΤΕ γιά οικονομικές ατασθαλίες ή γιά ΡΕΜΟΥΛΕΣ, ή γιά κατάχρηση Δημοσίου Χρήματος, διότι απλούστατα ΔΕΝ διέπραξαν ΤΙΠΟΤΑ τέτοιο!..__________Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!_______Θερμώς!

Ιάσων

ΕΡΧΟΝΤΑΙΙΙΙ: Σκευωρία Νοβάρτις-Εσχάτη Προδοσία, Βλήματα Σαουδικής Αραβίας, Δάνεια Πολάκη, Δάνεια Καλογρίτσα, Σκάνδαλο Πετσίτη, Σκάνδαλο ΔΕΠΑ, Επίσκεψη Τσίπρα σε Τράπεζα Ρόθτσιλντ, Σκάνδαλο Ξεπαπαδέα, Σκάνδαλο Αρτεμίου, Οφσορ Αυγής, Οφσορ Παππά, Πλιάτσικο Παππά ΟΑΣΘ, Πλιάτσικο ΚΕΕΛΠΝΟ, Παράνομοι Διορισμοί, Παράνομες Απολύσεις, Σκάνδαλο Τηλεοπτικών, Σκάνδαλο Διοδίων, Σκάνδαλο Attica Bank, Σκάνδαλο ΟΠΑΠ-Ιπποδρόμου, Σκάνδαλο Μπόμπολα-Μαρίνας Αλίμου, Σκάνδαλο Απορριμάτων, Δίκη για Μάτι, Δίκη για Μάνδρα, Καταγγελίες Μαρινάκη για 26 Εκατομμύρια, Ευθύνες Νεκρών Γρίπης. Έρχονται φυσικά με την επόμενη κυβέρνηση...

κοινος νους

το μονο ''αδικημα'' που βλεπουμε ειναι ''συκοφαντικη δυσφημιση'' απο ''δηθεν'' αθωες περιστερες....το αδικημα της ΔΩΡΟΛΗΨΙΑΣ το εχετε παρει εργολαβια εσεις γλαζοπρασινα λαμογια,υποκριται!

Papas

Παππακοκό, πολακοκό, γεροβασιληκοκό, καμμενοκοκοοοοοοοοό, κο, κο, κο, κοοοοο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5