omada_ar

Οι δύο υπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ δήλωσαν πως θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Μέσω Twitter τους έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις τους περί στήριξης της κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη.

Πρόκειται για τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης που είναι και εκλεγμένοι βουλευτές.

Ο Πάνος Καμμένος, με ένα tweet για τον καθένα, ανακοίνωσε την διαγραφή τους από το κόμμα, κατηγορώντας τους πως ανταλλαξαν το όνομα της Μακεδονίας για την υπουργική καρέκλα.

«Η κυρία Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο Τwitter για την υπουργό Τουρισμού, ενώ για τον κύριο Κόκκαλη ανέφερε πως «παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης» για να τον διαγράψει.

Νωρίτερα, από την Κίνα όπου βρίσκονται οι δύο υπουργοί στο πλαίσιο των κυβερνητικών τους καθηκόντων, είχαν δημοσιεύσει ο καθένας από μία δήλωση στήριξης προς την κυβέρνηση. «Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της», είπε η κυρία Κουντουρά και πρόσθεσε: «Δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση».

Αντίστοιχα, ο κύριος Κόκκαλης αφού ευχαρίστησε τον κύριο Καμμένο για την συνεργασία, ανέφερε: «Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης. Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει πως εάν κάποιος από τους υπουργούς που προέρχονται από το κόμμα του επιλέξει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τότε αυτομάτως θα διαγραφεί. Αντίθετα δεν κράτησε την ίδια στάση απέναντι στον Θανάση Παπαχρηστόπουλο και τον Κώστα Ζουράρι, που αν και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσουν την κυβέρνηση, χωρίς να διαγραφούν.


Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κουντουρά:
«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.
Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.
Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.
Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη
«Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.
Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.
Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.
Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.
Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.
Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ (101)

Εωσφόρος

Ζητήστε τις έδρες τους πίσω, αλλιώς παραιτηθείτε εσείς ! Έχετε τεράστια ευθύνη για ότι συμβαίνει ! Εσείς τους επιλέξατε βουλευτές σας ! Είστε συνυπεύθυνοι !!!

Ανιδιοτέλεια

Η φαρμακομύτα ακούω ότι πάει ευρωβουλή με σύριζα.

@

SHE WILL TAKE THE THREE AND THE LONG ONE. THAT'S FOR SURE!

@Ετσι

Γιατί δεν έχει μία, οι άλλοι είναι στα πράγματα.

αυτογελοιοποιειται...

τι να διαγραψει ο γελοιος... αφου τον εγκατελειψαν πολυ πριν αυτοι. τους καλουσε σε συναντηση και αυτοι ξεχνουσαν τα τηλεφωνα στο αυτοκινητο....

Γιώργος

Σεβαστή η επιλογή της κυρίας Κουντουρά.Να μην ξεχνάει όμως οτι εαν δεν κατέβαινε υποψήφια με το κόμμα του Καμμένου,αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν στην Κίνα. Καλό είναι να μην ξεχνάμε και το κόμμα που μας στήριξε.Έτσι κυρία Κουντουρά;

στο πεζοδρόμιο είναι τα καλύτερα παιδιά....

και καλά ο Καμένος τους διέγραψε !!!!!!! όλα στημένα, πολιτικά σκουπίδια...

ChrisAK

Ξέρει κάποιος πολίτης ή πολιτικός τα μέλη της κυβέρνησης, μετά το "διαζύγιο". Ξέρουν τι και ποια κυβέρνηση θα ψηφίσουν;;;;; Κυβέρνηση με αναπληρωτούς υφ-υπουργούς. Τσίπρα και δε γαμείς δλδ;;;

Hellier70gr

Στις νέες εκλογές Ποτάμι και ΑΝΕΛ δεν θα είναι καν στην βουλή. Οτι περάσει τώρα με βουλευτές από αυτά τα κόμματα δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση.

Το γυφτοπάζαρο

Όλα λοιπόν καλά σχεδιασμένα ώστε οι 151 να είναι σίγουροι. Και προσπάθησαν να μας πλασάρουν πως αν οι σλάβοι λέγονταν σλαβομακεδόνες ή απλά σλάβοι δεν θα έμπαιναν στο Νάτο. Και γιατί δεν θα έμπαιναν ως σλάβοι; Ποιόν πείραζε αυτό; Λαέ ξύπνα. Οι προδότες είναι ακόμα ενεργοί.

ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 50Μ ΤΟΥ ΨΟΡΡΟΣ

ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ 50,000,000 ΤΟΥ ΨΟΡΡΟΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΥΙΚ, ΚΟΚΚΑΛΗ. ....ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ. ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,.... ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

medikios

Φίλε είσαι άρρωστος. Ο Καμμένος που έστησε το πανηγύρι με τη δωροδοκία του πιο στενού του συνεργάτη, που τον παρουσίαζε ως Σαμαρικό, πριν από την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτός ο Καμμένος που ψήφισε όλα τα Μνημόνια στα 4, αυτός ο Καμμένος δεν ξέρει ποιος έχει πάρει τι και δεν έχει πάρει και ποσοστά; ΜΑ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΡΕ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

orkomosia_ar

Η τελετή ορκωμοσίας της νέας εθνικής αντιπροσωπείας θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί - Με ανανεωμένη ανθρωπογεωγραφία και ελαφρώς ενισχυμένη γυναικεία παρουσία το ελληνικό κοινοβούλιο