Βόμβα στο Κολωνάκι: Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για την ανοχή της κυβέρνησης στη βία

Βόμβα στο Κολωνάκι: Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για την ανοχή της κυβέρνησης στη βία

«Λένε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα έλεγαν αν πλήρωναν φόρο για αυτά» απάντησε στην κριτική η Κατερίνα Παπακώστα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο - Ανησυχία στον πολιτικό κόσμο για το «τυφλό» χτύπημα

agios-doni
Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς η έκρηξη της βόμβας στην είσοδο εκκλησίας σε πολυσύχναστο δρόμο και χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα αλλάζει τα δεδομένα της εγχώριας τρομοκρατίας.

«Μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.



Η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ότι πρόκειται για το δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση και προσέθεσε: «Απειλήθηκαν ζωές. Υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στη χώρα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της».

Κλείσιμο


«Πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν τον λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Τα θύματα θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα, θα μπορούσαν να ήταν παιδιά -ο προαύλιος χώρος του Αγίου Διονυσίου είναι συνήθως γεμάτος με παιδιά και μητέρες με καρότσια» υπογράμμισε το Ποτάμι.

«Η τυφλή επίθεση προκαλεί έντονη ανησυχία και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ένωσης Κεντρώων για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης.

Απέναντι στην καταιγίδα των αντιδράσεων η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, συνέστησε αυτοσυγκράτηση: «Συστήνω αυτοσυγκράτηση σε όσους έχουν απύλωτο στόμα. Με αφορμή την έκρηξη, λένε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα έλεγαν αν πλήρωναν φόρο για αυτά...».



Την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο της εκκλησίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης