Λεβέντης στον ΘΕΜΑ 104,6: Να κόψουμε συντάξεις για τους εξοπλισμούς - Θα τα τίναζα όλα στον αέρα για την Ελλάδα!

Λεβέντης στον ΘΕΜΑ 104,6: Να κόψουμε συντάξεις για τους εξοπλισμούς - Θα τα τίναζα όλα στον αέρα για την Ελλάδα!

«Να κοπούν δύο κατοστάρικα όλες οι συντάξεις που είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ. Και να δώσουν και οι βουλευτές τρεις μισθούς» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Αντώνη Λιάρο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

leventis_vassilis
«Να κόψουμε συντάξεις για να κάνουμε εξοπλισμούς. Να κοπούν δύο κατοστάρικα όλες οι συντάξεις που είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ. Και να δώσουν και οι βουλευτές τρεις μισθούς»: αυτή την πρόταση έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6
και τον δημοσιογράφο Αντώνη Λιάρο για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

«Οι δανειστές να πάνε να πνιγούν» ήταν μάλιστα η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Λεβέντη, όταν ρωτήθηκε για τις ενστάσεις που διατυπώνουν οι εταίροι της Ελλάδας για τις δαπάνες στα εξοπλιστικά. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι δεν μπορούν οι δανειστές να ζητάνε από την Ελλάδα να μην κάνει τίποτα, όταν ένας γείτονας, όπως η Τουρκία, την απειλεί.

«Θα τα τίναζα όλα στον αέρα για την Ελλάδα. Αυτός είναι ο Λεβέντης» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το Σκοπιανό, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε υποχωρήσεις: από τη μία, η ΠΓΔΜ θα υποχωρήσει στο αίτημα της Αθήνας για ένα όνομα «erga omnes» («για όλες τις χρήσεις»), ενώ, στον αντίποδα, η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων, που να απαλείφουν τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις. 

Κλείσιμο
Εκτίμησε μάλιστα ότι η συμφωνία Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα περάσει από την ελληνική Βουλή, καθώς, αν και δεν θα την ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, θα λάβει ψήφους από το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά, αλλά από τη μισή Νέα Δημοκρατία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Άφησε μάλιστα αιχμές ότι υπάρχει ήδη συμφωνία, για την οποία έχει «φροντίσει» η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας, δε, την ανεξαρτητοποίηση του μέχρι πρότινος βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι έκανε λάθος που δεν είχε διαγράψει τον βουλευτή, όταν εκείνος είχε διαφοροποιηθεί από την γραμμή του κόμματος κατά της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ.

Προχώρησε σε δραπέτευση, είπε χαρακτηριστικά για τον μέχρι πρότινος βουλευτή του, συνδέοντας την εξέλιξη αυτή με την εκδήλωση για το Σκοπιανό που προγραμματίζει η Ένωση Κεντρώων στις 7 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Εκτίμησε μάλιστα ότι, παρά τις αποχωρήσεις από το κόμμα του, εκείνο τελικά θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, ξεπερνώντας ακόμα και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο εμφανίζεται να λαμβάνει την τρίτη θέση σε πολλές δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης