Σταθάκης: Πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado

Σταθάκης: Πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado

O υπουργός ενέργειας εξήγησε ότι η αδειοδότηση του έργου στην Ολυμπιάδα έχει ολοκληρωθεί και ότι απομένει θα έχει διευθετηθεί τις επόμενες 10 ημέρες

Την πεποίθηση ότι η Eldorado Gold δεν θα υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις της και τελικά θα αποδεχτεί τη θεσμική διαδικασία της διαιτησίας εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης
.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «άνευ περιεχομένου» και πυροτέχνημα τις προειδοποιήσεις της καναδικής εταιρείας και την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να κάνει πολιτική ενώ γνώριζε ότι θα λάβει προσωρινή άδεια για τη μονάδα της Ολυμπιάδας έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα, είπε, οι Σκουριές και η μεταλλουργεία έχουν εκκρεμότητες που πρέπει να οδηγηθούν στη διαιτησία.

Ο κ. Σταθάκης επαναβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με την Eldorado έξω από τη διαδικασία της διαιτησίας, για την οποία διαβεβαίωσε ότι θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα.

«Είμαστε μία ευρωπαϊκή, συντεταγμένη χώρα, με συνέχεια» και η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθεί τους νόμους, άσχετα με την άποψη που έχει ο εκάστοτε υπουργός ή ο εκάστοτε επενδυτής, τόνισε.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η υπόθεση της Eldorado δεν θα πλήξει το «φιλο-επενδυτικό κλίμα» για την Ελλάδα, παραθέτοντας την πρόοδο που υπάρχει στην επένδυση της Total για τους υδρογονάνθρακες.

Νωρίτερα πάντως, σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από χθεσινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος ενημέρωσαν ξένους ανταποκριτές για τις θέσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Σταθάκης άφησε εκ νέου αιχμές για την όλη στάση της Eldorado, λέγοντας ότι δεν δυνατόν μία εταιρεία να ζητά συναντήσεις με τον πρωθυπουργό ή να πιέζει μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Απέφυγε ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για τις ενέργειες της Eldorado, όπως έπραξε χθες το Μέγαρο Μαξίμου. Απέφυγε επίσης να σχολιάσει τη δήλωση του κυβερνητικού συμβούλου Νίκου Καρανίκα, ο οποίος έγραψε στο Facebook ότι η εταιρεία μπορεί να πάει «στα τσακίδια».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Στα τέσσερα ΣΤΑΘΑΚΗ...

...θα τα υπογράψεις όλα και θα πεις και ευχαριστώ.

panos

Κάνα εκατομμύριακη να χαμε με παιδιά να μην το δηλωναμε στην φορολογία....χχχχχχχ Ρε μήπως από όλη την ιστορία βρίσκεται κανείς ρωσοποντιος λέω εγώ.

Συνέντευξη Σταθάκη ή

αλλοιώς "μιλάει το ποτό". Μα με ποιόν άλλο να μιλήσουν βρε φιγουρατζή και δήθεν Σταθάκη, με σένα που λες πολλά αλλά είσαι εντελώς αδρανής και αναποτελεσματικός ? Με το Σπίρτζη που νοιάζεται για την τσέπη του και για τους κολλητούς του εργολάβους (Καλογρίτσας κλπ) ? Ή με τον πρώην υπουργό Σκουρλέτη, γόνο εύπορης ιοκογένειας, μεγαλοϊδιοκτήτη ακινήτων κλπ αλλά και αποτυχημένο σε οποιαδήποτε επαγγελματική του δραστηριότητα ?

χαχαχ

Σταθάκη, επενδυση δις , με ποιόν θέλεις να συναντηθούν οι επιχειρηματίες?? με το δήμαρχο της περιοχής? Ξαναείδες εσυ δις στην ελλάδα εκτός από τα δανεικά που πληρώνουν τα παλιά δανεικά?? ε??

Καλα

Τι σοϊ υπουργος που χρωστας στη εφορια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akrivopoulou_tsakalowtos_kapsoxas_main

«Να μας εξηγήσει γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ» κάλεσε τον πρώην υπουργό η Ακριβοπούλου - Αιχμές για την διαπραγμάτευσή του με τους δανειστές από τον Καψώχα

27
KINAL_SIMA

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι αυτοί που χαίρονται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα θρησκευτικά αποτελεί «τη ληξιαρχική πράξη θανάτου επιστημονικών, παιδαγωγικών και δημοκρατικών κατακτήσεων σαράντα χρόνων

2