Μαζί με την Eldorado, έδιωξαν και τα μεγαλύτερα ξένα funds!

Μαζί με την Eldorado, έδιωξαν και τα μεγαλύτερα ξένα funds!

Το 56% της καναδικής εταιρείας εξόρυξης χρυσού ανήκει σε κολοσσούς όπως η Blackrock, Morgan Stanley, Citigroup, Goldman Sachs, Deutsche Bank, τα επενδυτικά κεφάλαια των οποίων υποτίθεται ότι ήθελε να προσελκύσει ο Αλέξης Τσίπρας

«Αν γνωρίζαμε αυτές τις δυσκολίες, δεν θα επενδύαμε ποτέ στην Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της Eldorado Gold ανακοινώνοντας την
αποχώρηση της εταιρείας από την Ελλάδα.


«Στα τσακίδια» ήταν η απάντηση του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα. Όταν όμως ο Νίκος Καρανίκας, προφανώς έχοντας την έγκριση ή έστω την ανοχή του πρωθυπουργού, καταριόταν την Eldorado Gold «να μη στεριώσει πουθενά», προφανώς αγνοούσε ότι έστελνε στα τσακίδια όχι απλώς την καναδική εταιρεία που διατηρούσε τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Ελλάδα, αλλά τα σημαντικότερα funds από το εξωτερικό που είναι μέτοχοι στην εταιρεία εξόρυξης χρυσού.

Και όταν λέμε μέτοχοι, τα κολοσσιαία funds όπως η Blackrock, η Morgan Stanley, η Citigroup, η Goldman Sachs, η Deutsche Bank, η JP Morgan, η Credit Agricole, η Bank of America, η HSBC, η Swiss National Bank και η BNP Paribas, μεταξύ άλλων, δεν είναι απλοί… μικρομέτοχοι της Eldorado Gold, αλλά κατέχουν το 56,13% της καναδικής εταιρείας. Αυτοί είναι που φεύγουν από την Ελλάδα, μαζί με την Eldorado Gold, και όχι κάποιοι ιδιόρρυθμοι Καναδοί…

Με απλά λόγια, τα μεγαλύτερα ξένα funds του πλανήτη έστειλε στα τσακίδια ο γραφικός Νίκος Καρανίκας, έχοντας λάβει το πράσινο φως από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας πασχίζει να προσελκύσει επενδύσεις και με ευκολία διαβεβαιώνει ότι έχει βάσιμες ενδείξεις ότι οι ξένοι θα φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Αγνοούν προφανώς στο Μέγαρο Μαξίμου ότι διώχνοντας τους «αποικιοκράτες» της El Dorado, όπως τους χαρακτήρισε με ελαφρότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δεν αποκλείουν έναν επενδυτή, αλλά εκδιώκουν τους μεγαλύτερους θεσμικούς του πλανήτη, τους οποίους κατά τα λοιπά παρακαλούν να έρθουν και να «αγοράσουν Ελλάδα».

Ενδεχομένως δεν αντιλαμβάνονται στο πρωθυπουργικό γραφείο ότι η διοίκηση της El Dorado, που ιδιοκτησιακά ανήκει κατά 56,13% στα μεγάλα αυτά funds, προτού λάβει την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα, είχε ενημερώσει τους θεσμικούς επενδυτές για αυτή την κίνηση. Τα συγκεκριμένα funds γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάντια της ελληνικής οικονομίας και τα προβλήματα στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Επενδυτικά ταμεία όπως η Blackrock, η Morgan Stanley, η Citigroup, η Goldman Sachs, η Deutsche Bank, η JP Morgan, η Credit Agricole, η Bank of America, η HSBC, η Swiss National Bank και η BNP Paribas, είναι οι οργανισμοί, τους οποίους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κυνηγάει στα road shows του εξωτερικού, προσπαθώντας να τους πείσει να βάλουν τα κεφάλαιά τους στη χώρα μας.

Με την υπόθεση της Eldorado Gold, funds που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ είναι πλέον ενημερωμένα για τις αγκυλώσεις και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Και όχι απλώς γνωρίζουν τα χάλια μας, αλλά θίγονται ευθέως από την κατάντια της κυβέρνησης αφού αποσύρουν τα κεφάλαιά της έχοντας χάσει σημαντικά ποσά. Σε απλά ελληνικά, αντί να πετύχουμε να μετατρέψουμε τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές σε πρεσβευτές μας και «πωλητές» του καλού ονόματος της Ελλάδας, τους στέλνουμε ένα απολύτως αρνητικό μήνυμα ότι η χώρα είναι «αφιλόξενη» για τις ξένες επενδύσεις, ειδικά τις άμεσες επενδύσεις που πρέπει να είναι σταθερές και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

«Η αξιοπιστία έρχεται πεζή και φεύγει καλπάζοντας» όπως είχε επισημάνει ευφυώς ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δείτε τον πίνακα με τους μεγαλύτερους από τους 228 θεσμικούς επενδυτές που κατέχουν το 56,13% της Eldorado Gold:
ΣΧΟΛΙΑ (286)

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΑΣ

ΡΕ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΣ ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΑΛΟ, ΚΑΙ Π...Α ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

Τρώτε τον ιδρώτα μας και αυν@νίζεστε

Ρε άρρωστοι κομμουνιστές σχολιαστές ποιος σας ταζει ; μήπως το δημόσιο ; Το δημόσιο που θα βρει βρε ανεγκέφαλοι χρήματα αν πρώτα δεν γινουν επενδύσεις. Ο Λένιν για αυτό το λόγο πήρε δάνεια απο αμερικανικές τράπεζες, αμέσως μετα το 1917. Αν με την καπακία γίνονταν επενδύσεις και ανάπτυξη, θα εισασταν πολύ χρήσιμοι.

Μέτοχοι όσοι δημιούργησαν τη κρίση του 2008

Και τη φτωχοποίηση των Ελληνικών ταμείων. Στο καλό. Προτιμώ να τα πουλήσουμε στον Κιμ.

Καρανικας= Τσιπρας. Οι πρεσβείες το ξέρουν

Ο Συριζα φτωχοποιεί τους Έλληνες. Οι επενδυτές σε όλη τη γή βάζουν τους όρους διοτι οι χωρες ανταγωνιζονται στη προσέλκυση κεφαλαίων. Ο Τσίπρας είπε ότι θέλει επενδύσεις. Στα λόγια, σαν απατεώνας. Στην πράξη; Η αμφισημία και η ανωμαλία τον καθηλώνει στα χρόνια της κνε. Ο νεοκουμουνιστής Τσιπρας έδειξε ότι δεν έχει δύναμη ουτε στους καταθέτες. Του απέσυραν 40 δις καταθέσεων. Ας αναλογιστεί ποιους όρους βάζουν οι επενδυτές, μικροί και μεγάλοι και ποιο το δικό του ειδικό βάρος. -17% οι επενδύσεις το β Τριμηνο (επισημα)!!!! Οι επενδυτές βάζουν τους όρους που βάζουν στη Βουλγαρία, στην Ισπανία, στην Τουρκία. Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε το Πέραμα και όλα τα διαλυτήρια και ναυπηγεία πήγαν στην Τουρκία. Ετσι ο Τσιπρας δίνει αλβανικούς μισθούς 280 ευρώ! Νομοτελειακός σοσιαλισμός-κουμουνισμός! Το Μπλα μπλα, οι δικαιολογίες και οι ιδεολογίες αφηνουν τις μπιζνες αδιαφορες. Και το λαό φτωχότερο. Ο Ελληνας είναι ο τελευταίος που αντιλαμβανόταν την Οικονομία. Τώρα κάτι αλλάζει.

sieg hail Victoria

"Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε το Πέραμα". Το ακριβες ειναι οτι το ΚΚΕ διελυσε το Περαμα (με την ανοχη η αδιαφορια του ΠΑΣΟΚ). Περα απο τις αδικαιολογητες απεργιες το Σωματειο της Ναυπηγοεπισκευαστικης,ελεγχομενο απολυτα απο το ΚΚΕ, αποφασιζει να καθιερωσει την 23η Σεπτεμβριου σαν ημερα αργιας,περαν των αλλων αργιων Χριστουγεννα, Πασχα κλπ.Στην ερωτηση γιατι η 23η Σεπτεμβριου και οχι πχ του Αγιου Νικολαου,που ταιριαζει και περισσοτερο στην Ναυτιλια η απαντηση ητανε οτι αααα ! η 23η Σεπτεμβριου ειναι η ημερα που η Ναζιστικη Γερμανια κυρηξε τον πολεμο στην Μητερα Σοβιετια!!!!!......ηλιθιοι ανθρωποι περα απο την κομματικη προπαγανδα και την παραγωγη γενιτσαρων δεν μπορουν να δουν και διωχνουν οτιδηποτε παραγωγικο. Και βεβαια για να τα λεμε ολα αυτη η ηλιθιοτητα του Σωματειου (ΚΚΕ) εδινε το δικαιωμα σε αλητες δικηγορους του ομιλου Βαρδινογιαννη να κανουν αγωγη στον Προεδρο του Σωματειου για το γεγονος οτι σκοτωθηκαν 5 ατομα στο Κρητη Σταρ που επισκευαζετο στο Περαμα λογω ελλειπων μετρων ασφαλειας της Εταιρειας....

Να φύγετε

Δεν τα χρειαζόμαστε τα ξένα καπιταλιστικά φάντς να μας ξεζουμίζουν. Θα κάνει το κράτος δουλειές να δουλέψουν οι Έλληνες και θα περνάμε μια χαρά!

Γιατι στα

μεταλλεια ελληνες δεν δουλευαν;

Aristophanes

Το λιμάνι του Πειραιά το διαχειριζόταν ο λεγόμενος ΟΛΠ που με τα ντόπια λαμόγια το δούλευαν σαν ιδιωτική δική τους εταιρεία. Είχαν αποδοχές από 50-180.000 ευρώ το χρόνο,(λες και κουβάλαγαν τα καράβια στην πλάτη τους), έκαναν τεράστιες περιουσίες (οι περισσότεροι αγροίκοι του κερατά στο στυλ Πολάκη) και για χρόνια πούλαγαν πανάκριβα την ψήφο τους. Το δε Ελληνικό κράτος δεν εισέπραττε δεκάρα και οι Δήμοι της περιοχής επίσης. Κάθε φορά που γινόταν λόγος για μια άλλη αξιοποίηση του λιμανιού έκαναν επανάσταση και πούλαγαν εθνοπατριωτισμό. Είχαν ταυτίσει τον εαυτό τους με το Έθνος ολόκληρο. Τώρα το δουλεύει η Cosco, έχουν βρει δουλειά διπλάσιοι εργαζόμενοι και αποδίδει ενοίκιο 350 εκατ. ευρώ το χρόνο στο κράτος... Όλα τα άλλα είναι λόγια που υποκρύπτουν σκοπιμότητες. Όποτε το "κράτος" κάνει δουλειές είναι για να χρεοκοπούν οι δουλειές του και τα σπασμένα να τα πληρώνουν τα κορόϊδα που πληρώνουν φόρους...

kai liga les

"Είχαν αποδοχές από 50-180.000" Πριν απο 10 χρονια ,πριν την Κοσκο, παω στο μωλο με τα κονταινερς σαν υπαλληλος ναυτιλιακης μαζι με τον εφοπλιστη να δουμε το καραβι της Εταιρειας. Τρελλαθηκαμε και οι δυο οταν ειδαμε τον υπευθυνο φορτοεκφορτωσης με BMW X-5 .....εγω ημουν με ενα φτωχικο τουοτα.

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Και όταν λέμε μέτοχοι, τα κολοσσιαία funds όπως η Blackrock, η Morgan Stanley, η Citigroup, η Goldman Sachs, η Deutsche Bank, η JP Morgan, η Credit Agricole, η Bank of America, η HSBC, η Swiss National Bank και η BNP Paribas, μεταξύ άλλων, δεν είναι απλοί μικρομέτοχοι της Eldorado Gold, αλλά κατέχουν το 56,13% της καναδικής εταιρείας. Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε ποια ειναι τα "ωφέλη " της συγκεκριμένης "επένδυσης " και για ποιον .

Περιούσιος

Σαλομ!

@ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 12/09/201721:20

το ότι πλέον κ στα ΜΜΕ το λένε καθαρά ότι οι Ροτσιλντ ανέλαβαν να "βοηθήσουν" τον Τσίπρα να βγει στις αγορές, (μετά την κρυφη συναντηση στο Παρισι) , δεν σας κούνησε λίγο το μυαλό, να πάρει καμιά στροφή?

Λούλης

παρενέργειες από τους εγχώριους αργυρώνητους αρθρογράφους των "ξένων funds"

Γεωμετρης

Mεταλλεια παντου να μην εχει τοπο να σταθεις, ομοφυλοφιλε.

Α...

Δηλαδή τα funds δεν ήξεραν την κατάσταση της οικονομίας, ε; Τώρα την έμαθαν; Θα έρχονταν να επενδύσουν στα τυφλά; Γελοιο το επιχείρημα και το συμπέρασμα.

Πάνος

Ηλίθιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ η eldorado θα μείνει, ειναι στημένο το παιχνίδι. Εκείνοι που θα κόψουν πέρα ειναι οι άλλοι επενδυτές.

ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ

Ακουστε αγπαητοι..ΕΜΑΣ μας ενδιαφερει ΜΟΝΟ το σαπιο δημοσιο..( και φυσικα οχι οι σωστοι και αξιοπρεπεις δ.υ αλλα τα λαμογια ξυστες, τεμπεληδες..παρτακηδες) Ο ιδιωτικος τομεας..και οσοι ανηκουν σε αυτον μας ειναι αδιαφορος..ΤΩΡΑ οτι βρεθηκαν ανθρωποι απο τον .ι.τ και μας ψηφισαν ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ..ΑΜΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΚΕΣ..Εμεις τους φταιμε;.Δεν ξερουν οτι ειμαστε κρατικοδιαιτοι κηφηνες ΟΛΟΙ ΜΑΣ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotoos-skia-new

Την ίδια ώρα η Κομισιόν «κουρεύει» κατά 4 δισ. τα υπερπλεονάσματα απ’ τα οποία η κυβέρνηση υπόσχεται παροχές ως το 2022 - Με το σταγονόμετρο η περιορισμένη ελάφρυνση του χρέους - Σε άτυπο «μνημόνιο» τα μέτρα στο διηνεκές - Αντιδρούν κράτη-μέλη στην εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ

komision_arthro

Τι αναφέρει η Έκθεση Συμμόρφωσης για την 4η αξιολόγηση που δημοσιοποίησε η Κομισιόν - Επιβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκαν και τα 88 προαπαιτούμενα - Παράλληλα με τις περικοπές μνημονεύεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός «επεκτατικού» δημοσιονομικά πακέτου μέτρων («αντίμετρα») υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων

41
mosko

«Η χώρα έχει λάβει από τότε που ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση, οικονομική βοήθεια ύψους 273,7 δισ. ευρώ - Οι αριθμοί δείχνουν την πραγματικότητα σε όλους εκείνους που μιλούν για πρόγραμμα λιτότητας χωρίς αντάλλαγμα» δήλωσε ο επίτροπος της Ε.Ε. για δημοσιονομικά θέματα

3795302

«Αίσιο τέλος» του ελληνικού προγράμματος αναμένει ο γερμανός υπουργός Όλαφ Σολτς - Τα μέτρα που θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση θα κινηθούν στο πλαίσιο των ήδη ειλημμένων αποφάσεων