Παπαγγελόπουλος: Αντιπολιτευτική και συντεχνιακή η στάση των Εισαγγελέων

Παπαγγελόπουλος: Αντιπολιτευτική και συντεχνιακή η στάση των Εισαγγελέων

Νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Παπαγγελόπουλος: Αντιπολιτευτική και συντεχνιακή η στάση των Εισαγγελέων
Απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μιλώντας στο πλαίσιο του διήμερου Φόρουμ για την ενίσχυση της ακεραιότητας στον δημόσιο τομέα που πραγματοποιεί  η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση  της Διαφθοράς, λέγοντας ότι   «δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία».Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε:

"Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Εισαγγελέων όπως άλλωστε και όλες οι δικαστικές Ενώσεις είναι σωματεία με επιστημονική αποστολή . Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία. Αναρωτιέμαι αν αυτοί  που υπέγραψαν την ανακοίνωση προβληματίζονται άραγε γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει τα τελευταία 15 χρόνια στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής. Γνωρίζουν ότι η Δικαιοσύνη έχει  κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας  και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;

Κλείνοντας ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε:

«Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη των όσων συζητά δημόσια ο Ελληνικός λαός και όσα συζητούν κάτι ιδίων όταν βρίσκονται μόνοι τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η συγκάλυψης της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης