Δημήτρης Καμμένος: Ιδιαίτερα προκλητική η άποψη του Παρασκευόπουλου για τη σημαία

Δημήτρης Καμμένος: Ιδιαίτερα προκλητική η άποψη του Παρασκευόπουλου για τη σημαία

«Θα πρότεινα να ανοίξει διάλογος ποινικοποίησης και για όσους θέλουν να ανοίξει διάλογός για την αποποινικοποίηση της προσβολής της ελληνικής σημαίας», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δημήτρης Καμμένος: Ιδιαίτερα προκλητική η άποψη του Παρασκευόπουλου για τη σημαία
Την ενόχληση των ΑΝΕΛ προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου περί αποποινικοποίησης του καψίματος της ελληνικής σημαίας. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος χαρακτηρίζει «προκλητική» την άποψη του κ. Παρασκευόπουλου και αντιπροτείνει την ποινικοποίηση απόψεων που υποστηρίζουν την αποποινικοποίηση του συγκεκριμένου αδικήματος.

«Ιδιαιτέρως προκλητική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και εξηγεί: 

Σύμφωνα με το Άρθρο 188 σχετικό με την προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας

Κλείσιμο

1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή".

Ο κ. Καμμένος επισημαίνει πως: 

«Η Ελληνική Σημαία έχει βαφτεί διαχρονικά με το αίμα των ηρώων της πατρίδας μας, σε όλους του αγώνες για την Ελευθερία της Ελλάδος. Είναι το εθνικό σύμβολο της χώρας μας που συμβολίζει το αίμα, τα δάκρυα, τους αγώνες, τις θυσίες και τον πόσο όλων όσων πολέμησαν για να ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα και γι’ αυτό το λόγο είναι απαράδεκτο να γίνεται στάχτη στα χέρια του κάθε τυχαίου ψευτοεπαναστάτη" ενώ υπογραμμίζει "Αντί της πρότασης σας κ. Παρασκευόπουλε θα πρότεινα να ανοίξει διάλογος ποινικοποίησης και για όσους θέλουν να ανοίξει διάλογος για την αποποινικοποίηση της προσβολής της ελληνικής σημαίας. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!"

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης