Γιούνκερ: Έκκληση στην Ελλάδα για προστασία των ασυνόδευτων παιδιών

Γιούνκερ: Έκκληση στην Ελλάδα για προστασία των ασυνόδευτων παιδιών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη, η οποία πρέπει να προσφέρεται εθελοντικά, σημείωσε 

Γιούνκερ: Έκκληση στην Ελλάδα για προστασία των ασυνόδευτων παιδιών
Να προστατεύσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στο έδαφός της, ζήτησε από την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαντ - Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη, η οποία πρέπει να προσφέρεται εθελοντικά, δεν είναι κάτι που μπορεί να επιβληθεί, δήλωσε. «Προτείνουμε τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού σώματος αλληλεγγύης», τόνισε.

Ο κ. Γιούνκερ εστίασε και στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, εξηγώντας ότι η Κομισιόν επιθυμεί την ενοποίηση του νησιού. «Ευρώπη σημαίνει ειρήνη και γι’ αυτό θα κάτσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, διαμηνύοντας ότι «η Ευρώπη δεν είναι “άγρια δύση”, αλλά μία κοινωνική οικονομία», ενώ ζήτησε την εξάλειψη των κοινωνικών προκαταλήψεων στις αποδοχές των εργαζομένων.

Εκθειάζοντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπενθύμισε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισ. ευρώ φέτος, χάρη στη «χαλαρή» νομισματική πολιτική.

Όσον αφορά το βρετανικό δημοψήφισμα, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι «σεβόμαστε και λυπούμαστε για την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε.», διαβεβαιώνοντας ωστόσο, ότι το Brexit δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη.

«Το Brexit πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε. να λάβουν επιτέλους μορφή» υποστήριξε και ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει "α λα καρτ" πρόσβαση στην ενιαία αγορά».

Ειδική μνεία έκανε και στην εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά, την οποία χαρακτήρισε ως την «καλύτερη δυνατή», ενώ σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή, απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για την άμεση υλοποίησή της.

Περιγράφοντας το όραμά του για την Ε.Ε., σημείωσε την ανάγκη «να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη οικοδομημένη με τα κράτη - μέλη και όχι εναντίον τους».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης