Ο Χάρης Δούκας καλεί συνυποψηφίους του στην Αθήνα να βάλουν φρένο στον Κασιδιάρη, στηρίζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Ο Χάρης Δούκας καλεί συνυποψηφίους του στην Αθήνα να βάλουν φρένο στον Κασιδιάρη, στηρίζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ

«Χρέος όλων μας είναι να βάλουμε στην άκρη τις κομματικές σκοπιμότητες και να υψώσουμε τείχος απέναντι στο μίσος, τη βία, το ρατσισμό και τις φονικές επιθέσεις», τονίζει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τον δήμο Αθηναίων

doukas
Μέγιστη πρόκληση χαρακτηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας την κάθοδο Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές και καλεί τους συνυποψήφιούς του από το συνταγματικό τόξο στην Αθήνα να στηρίξουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για να μπει φρένο στις επιδιώξεις του καταδικασμένου για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Χρέος όλων μας είναι να βάλουμε στην άκρη τις κομματικές σκοπιμότητες και να υψώσουμε τείχος απέναντι στο μίσος, τη βία, το ρατσισμό και τις φονικές επιθέσεις. Καλώ όλους τους συνυποψήφιούς μου, του συνταγματικού τόξου, να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια υπεράσπισης της Δημοκρατίας και να υποστηρίξουν την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας απευθυνόμενος στους κ.κ. Μπακογιάννη, Ζαχαριάδη και Σοφιανό.

Στον ίδιο τόνο ήταν νωρίτερα και η δήλωση του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος μιλώντας στο OPEN τόνισε εκτός των άλλων ότι »«δεν είναι δυνατόν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να αφήνονται έρμαιο σε πρόσωπα τα οποία είναι καταδικασμένα για βαρύτατα αδικήματα, όπως είναι η συμμετοχή και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης». Ο κ. Δουδωνής αναπτύσσοντας το σκεπτικό της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι:

«Εμείς λέμε το εξής: Συνδυασμοί, των οποίων οι υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες ή οι πραγματικοί επικεφαλής έχουν καταδικαστεί για μία σειρά από πολύ βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η εγκληματική οργάνωση, να μην μπορούν να κατέβουν στις εκλογές». Υπενθυμίζοντας δε στη συνέχεια ότι με αυτή τη λογική η κυβέρνηση, μαζί με τις παρατηρήσεις και την ψήφο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πέρασε την αντίστοιχη διάταξη για τις βουλευτικές εκλογές, υπογράμμισε ότι: «Δεν κατανοώ λοιπόν γιατί υπάρχει αυτή η αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν κατανοώ κανένα από τα επιχειρήματά τους. Και αυτό μου δημιουργεί υποψίες».

Κλείσιμο
Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη μεγάλη αντίφαση «να ασκεί κριτική για τον χρόνο κατάθεσης της πρότασης νόμου από το ΠΑΣΟΚ, όταν οι ίδιοι έλεγαν πριν τις εθνικές κάλπες ότι την κατέθεσαν αργά για να μην δώσουν χρόνο δράσης στον Ηλία Κασιδιάρη». Και κατέληξε λέγοντας με δηκτικό ύφος: «Μα δεν γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα λέει ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μπορεί η συζήτηση να πάει και σε μία ημέρα. Τι επιχείρημα είναι αυτό; Δηλαδή τι λένε; ότι “έχουν και δουλειές”; Στην πραγματικότητα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την αδράνεια με την οποία αντιμετωπίζει την κίνηση της κοινοβουλευτικής ομάδας να καταθέσει πρόταση νόμου για τον αποκλεισμό της παράταξης Κασιδιάρη από τη διαδικασία συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το επιχείρημα της αργίας δεν καλύπτει τη διαδικασία του να κατέβει κανείς στις εκλογές, να σχηματίσει συνδυασμό και ο συνδυασμός αυτός, να έχει και άλλα μέλη, εκτός αυτού που θα τεθεί σε αργία».



Ειδήσεις σήμερα:

Προκαλεί ξανά το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Εκτός πραγματικότητας» ο ΟΗΕ για το επεισόδιο της Παρασκευής στην Πύλα

Στάχτη έγιναν 6.500 στρέμματα στην Εύβοια - Έπεσαν οι άνεμοι, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές


Δυσμενείς οι συνθήκες μέχρι και το βράδυ στην περιοχή της Φυλής, λέει το meteo - Πνέουν άνεμοι έως 6 μποφόρ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης