Τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξε με τον πατέρα της, λίγο πριν καταρρεύσει και χάσει τη ζωή της κατά τη διάρκεια του
Μαραθωνίου της
Νέας Υόρκης, ήρθαν στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας τις δραματικές στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου της 24χρονης Ρέιτσελ Άπα, λίγα χιλιόμετρα πριν τερματίσει, σε μια ανείπωτη τραγωδία καθώς η νεαρή γυναίκα έτρεχε στη μνήμη του παππού της που πέθανε από Πάρκινσον.
Όπως αναφέρει η
New York Post, η Άπα, με καταγωγή από την Πενσιλβάνια, συμμετείχε την Κυριακή (1/11) στον πρώτο μαραθώνιο της ζωής της, έχοντας, σύμφωνα με την οικογένειά της, άριστη υγεία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής άρχισε να αισθάνεται πόνους, για τους οποίους ενημέρωνε με γραπτά μηνύματα τον πατέρα της, Στιβ Άπα, ο οποίος παρακολουθούσε την πορεία της από το σπίτι του.
Η 24χρονη κατέρρευσε στο Σέντραλ Παρκ, έχοντας διανύσει περίπου 38,6 από τα συνολικά 42,2 χιλιόμετρα της διαδρομής, δηλαδή μόλις 3,5 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό.
Ο θάνατός της διαπιστώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, ενώ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πατέρας της στους New York Times, η νεαρή γυναίκα πέθανε από ραβδομυόλυση, μια σοβαρή πάθηση που προκαλεί ταχεία καταστροφή του μυϊκού ιστού.
«Πονάω», «Πονάω, πονάω»: Τα τελευταία μηνύματα στον πατέρα της
Ο Στιβ Άπα βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας στην Πενσιλβάνια και παρακολουθούσε την εξέλιξη του αγώνα της κόρης του μέσω της επίσημης εφαρμογής του μαραθωνίου.
Όταν η Ρέιτσελ είχε συμπληρώσει 18 μίλια, περίπου 29 χιλιόμετρα, έστειλε στον πατέρα της ένα σύντομο μήνυμα.
«Πονάω», του έγραψε.
Ένα μίλι αργότερα, έχοντας πλέον διανύσει περίπου 30,6 χιλιόμετρα, ακολούθησε δεύτερο μήνυμα.
«Πονάω, πονάω», ανέφερε η 24χρονη, δείχνοντας ότι εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις.