Προκαλεί η Τουρκία με «μαθήματα» στην ΕΕ: Στηρίζετε τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Ελλάδας

Προκαλεί η Τουρκία με «μαθήματα» στην ΕΕ: Στηρίζετε τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγορεί την ΕΕ ότι «κακομαθαίνει» την Ελλάδα

turkia-ypex-ellada
Το «άσπρο-μαύρο» επιχειρει να κάνει για άλλη μια φορά η Τουρκία μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ ο οποίος σχολίασε την καταδίκη από το ΥΠΕΞ της Τσεχίας - προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ - των «απαράδεκτων απειλών» του Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας.

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «ακατανόητη και χωρίς αξία» την ανακοίνωση του τσέχικου ΥΠΕΞ και υποστηρίζει ότι «η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα, στο Αγαίο και τη Μεσόγειο, αντιβαίνει την έννοια της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη και είναι κατά του διεθνούς δικαίου».

Ο Τανσού Μπιλίτς φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να παραδώσει «μαθήματα» στην ΕΕ υποστηρίζοντας ότι «η στάση της, η οποία κακομαθαίνει την Ελλάδα, ενθαρρύνει την τακτική των μη λύσεων και υποστηρίζει τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Ελλάδας».

Σε μια πρωτοφανή σε ένταση για διπλωμάτη γλώσσα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «ντροπή για όλους όσοι προχώρησαν σε αυτές τις δηλώσεις καθώς αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις, τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας σε βάρος της χώρας μας».

«Αν η τσέχικη προεδρία της ΕΕ θέλει να προωθήσει τον διάλογο, οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ θα πρέπει να απαλλαγούν από την κατάχρηση του ελληνοκυπριακού βέτο που υπονομεύει την αλληλεγγύη της ΕΕ και τα κοινά συμφέροντα» συνεχίζει στην προκλητική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ο οποίος καταλήγει:

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύτει αποτελεσματικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

H προκλητική δήλωση του εκπροσώπου τοιυ τουρκικού ΥΠΕΞ

Κλείσιμο
tourkia-anakoinosi



Η ανακοίνωση που προκάλεσε την οργή της Τουρκίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας, χώρα που έχει αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, καταδίκασε την Κυριακή ως «απαράδεκτες» τις απειλές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς την Ελλάδα καθώς ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922..

«Ένας από τους στόχους του #CZPRES είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Η απαράδεκτη απειλή των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή που απευθύνθηκε στην Ελλάδα στην πρόσφατη δημόσια ομιλία του Προέδρου Ερντογάν, δεν βοηθάει καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει σε ανάρτησή του το τσεχικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης