ΥΠΕΞ: Πέρα από κάθε όριο οι απειλές της Τουρκίας, δεν θα την ακολουθήσουμε στον κατήφορο

ΥΠΕΞ: Πέρα από κάθε όριο οι απειλές της Τουρκίας, δεν θα την ακολουθήσουμε στον κατήφορο

Η Αθήνα απαντά στην πρόκληση άνευ προηγουμένου από τον Τούρκο πρόεδρο - Δείτε την ανακοίνωση

ypoyrgeio_exoterikon
Ανακοίνωση, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση, «η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», τονίζοντας πως «θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

Άνευ προηγουμένου παραλήρημα Ερντογάν: «Έλληνες, να μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του με τις νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας καθώς αναφέρθηκε σε «κατεχόμενα ελληνικά νησιά» και δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές για μια ακόμα φορά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST», ο Ερντογάν προχώρησε σε ακόμα μια απίστευτη πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας.

Με ευθείες απειλές ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma


«Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Όταν λένε «Τρελοί Τούρκοι», ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη», είχε αναφέρει νωρίτερα πριν κάνει τη «γέφυρα» με τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και εξαπολύσει ευθεία απειλή σε βάρος της χώρας μας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Κορυφώνεται η αγωνία για τον εξαφανισμένο εργολάβο - Απενεργοποιημένο το κινητό του

Ερντογάν: Άνευ προηγουμένου παραλήρημα από τον Τούρκο πρόεδρο - «Έλληνες, να μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη»


Κηδεία Γκορμπατσόφ: Η τελευταία αγκαλιά της κόρης του πάνω από το ανοιχτό φέρετρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης