Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο

«Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών», σημειώνει  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

takis_theodorikakos
Την τουρκική «μονταζιέρα» καταγγέλλει με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Με αφορμή την είδηση που προέβαλλαν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με πυροβολισμούς που δέχθηκε Αφγανός παράτυπος μετανάστης από την ελληνική πλευρά στην περιοχή της Ανδριανούπολης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει πως «η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο». 
Tα ανυπόστατα τουρκικά δημοσιεύματα διέψευσε με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Αστυνομία.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή της μετάδοσης της συγκεκριμένης είδησης από τα τουρκικά ΜΜΕ, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι ουδέποτε υπήρξε περιστατικό με πυροβολισμούς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας τουρκικά ΜΜΕ με πρώτο το DHA μετέδωσαν ότι η ελληνική πλευρά άνοιξε πυρ και σκότωσε Αφγανό παράνομο μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Alibey. Από την πλευρά τους τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλουν «ψηλά» τη συγκεκριμένη είδηση χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν άλλες πληροφορίες. 

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως επισημαίνει το CNN Turk το συμβάν σημειώθηκε στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης. Εκεί, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων. 
Κλείσιμο
Επιπλέον το CNN Turk υπογραμμίζει πως ο μετανάστης διακομίστηκε από ιατρικές ομάδες, που μετέβησαν στην περιοχή, στο νοσοκομείο του Uzunköprü. Η κατάσταση της υγείας του ήταν βαριά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Για το περιστατικό, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, έχει ξεκινήσει έρευνα.



Ειδήσεις σήμερα:

Στα 140 εκατ. η περιουσία του Τράγκα - Η θυρίδα με τις ράβδους χρυσού

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα στην Ανατολική Ουκρανία

Αποθέωση στο live της Φουρέιρα στη Μύκονο, ουρά χιλιομέτρων για τον «Scorpio» και μία κρέπα… «χρυσάφι»  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης