Δείτε βίντεο: Τα «θηριώδη» M1117 του ελληνικού στρατού θωρακίζουν τον Έβρο

Δείτε βίντεο: Τα «θηριώδη» M1117 του ελληνικού στρατού θωρακίζουν τον Έβρο

Τα θωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης εντάχθηκαν στις Μονάδες του Στρατού Ξήρας στον Έβρο και ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αμυντική θωράκιση της Χώρας

arma-evros
Βίντεο με δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ. Στο βίντεο αποτυπώνεται και η ανάληψη επιχειρησιακών καθηκόντων των νεοαποκτηθέντων τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων αναγνώρισης M1117 του Στρατού Ξηράς τα οποία παραχωρήθηκαν δωρεάν στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος πλεονάσματος αμυντικού υλικού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ η άμεση ένταξη των συγκεκριμένων οχημάτων αναγνώρισης στις Μονάδες του Στρατού Ξήρας στον Έβρο ενισχύει ακόμη περισσότερο την αμυντική θωράκιση της χώρας.


Δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου


Όπως είναι γνωστό στις 29 και 30 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η παραλαβή 130 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117. Είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 2021 η παραλαβή ακόμη 44 οχημάτων.

Το M-1117 ζυγίζει 13,4 τόνους και έχει μήκος 6 μέτρα, πλάτος 2,6 μέτρα και ύψος 2,6 μέτρα. Το όχημα κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα Cummins 8,3 λίτρων που αποδίδει 260 ίππους η μέγιστη ταχύτητα του αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα περίπου και η αυτονομία του ξεπερνά τα 650 χιλιόμετρα. Μπορεί να μεταφέρει πέντε άτομα, ενώ ο οπλισμός που έφερε όταν κινούνταν για τον αμερικανικό στρατό περιελάβανε ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων Mk.19 των 40 χιλιοστών.

Τα οχήματα διαθέτουν προηγμένο σύστημα θωράκισης, με συνδυασμό κεραμικών υλικών εξωτερικά και αντιθραυσματικής επίστρωσης ισχυρή θωράκιση, που προσφέρει προστασία από έκρηξη νάρκης βάρους 5 κιλών καθώς και από βολή από αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG). Χάρη στα ειδικά λάστιχα τύπου "run flat", είναι σε θέση να κινηθεί ακόμη και όταν δεχθεί πυρά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στο κινητό και με QR Code, πώς θα λειτουργεί

Ο Μπιλ Γκέιτς σήμερα στην Αθήνα

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στο κινητό και με QR Code, πώς θα λειτουργεί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης