ΣΥΡΙΖΑ: Σήματα «προοδευτικής διακυβέρνησης» στην κάλπη του ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ: Σήματα «προοδευτικής διακυβέρνησης» στην κάλπη του ΚΙΝΑΛ

Ρήγμα στο ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

SYRIZAS
Με διακριτικές αποστάσεις μεν, αλλά με αυξημένο ενδιαφέρον δε παρακολουθεί η Κουμουνδούρου την εξέλιξη της σημερινής εσωκομματικής αναμέτρησης στο Κίνημα Αλλαγής, παρότι απαράγραπτος όρος για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί η «μη ανάμειξη στα εσωτερικά άλλου πολιτικού κόμματος», με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα να έχει δώσει πρώτος -από καιρό- τον σχετικό τόνο.

Ο κ. Τσίπρας είχε, άλλωστε, δηλώσει προ μηνών (σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA) ότι «θα ήταν άκομψο να εκφράσω θέση και να πω κάτι που θα εκληφθεί ως προτίμηση», προσθέτοντας παράλληλα ότι «είναι κρίσιμο, όχι για το ΚΙΝΑΛ αλλά για όλους, να υπάρξει η προοπτική της προοδευτικής κυβέρνησης».

Το ζητούμενο

Η «προοδευτική διακυβέρνηση» συνιστά, ωστόσο, το διαρκές ζητούμενο για την αξιωματική αντιπολίτευση ιδίως μετά την παρουσία του κόμματος στη φετινή ΔΕΘ και πρωτίστως με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εθνικές εκλογές (που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτιμά ότι δεν θα αργήσουν). Για το λόγο αυτό, το σημερινό αποτέλεσμα στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής εκτιμάται ότι «θα απαντήσει» εν μέρει στις προϋποθέσεις πραγμάτωσης μιας μελλοντικής διακυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο, όπως εκτιμούν αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φέρεται διατεθειμένη να αντιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο, πριν καν ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με την έκβαση της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, ενώ πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ως ιδιαίτερα κρίσιμο το εάν και κατά πόσον το περιεχόμενο της κάλπης θα επαληθεύσει -και σε ποιο βαθμό- τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων όλο το τελευταίο διάστημα.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που υπάρξουν μεγάλες ανατροπές αναφορικά με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, «αυτό θα είναι μια απάντηση στις δημοσκοπήσεις» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, όπως για παράδειγμα αν καταγραφεί ανατροπή ως προς τη δυναμική της υποψηφιότητας του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος εμφανιζόταν να έπεται των πρώτων θέσεων σε αρκετές δημοσκοπήσεις.

Ρήγμα στο ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Την ίδια ώρα, ορισμένα στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η αθρόα προσέλευση στις κάλπες του Κινήματος Αλλαγής είναι ad hoc ένα «πρώτο, θετικό μήνυμα» για την αξιωματική αντιπολίτευση, ασχέτως της σειράς κατάταξης των υποψηφίων, ερμηνεύοντας δηλαδή την μεγάλη προσέλευση στις «πράσινες» κάλπες ως «δείγμα ισχυρού αντιδεξιού μετώπου» στην ελληνική κοινωνία. Με αυτά τα δεδομένα, η υψηλή συμμετοχή στις εσωκομματικές διεργασίες του Κινήματος Αλλαγής -θεωρούν τα ίδια στελέχη- ότι δημιουργεί «βαθύ ρήγμα» στο ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και ως εκ τούτου η επόμενη μέρα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να βρει το μέτωπο αυτό αισθητά αποδυναμωμένο.

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Σωτηρία ο Γιώργος Τράγκας

Θρήνος στη Λαμία για τη 14χρονη που «έφυγε» από επιπλοκές του κορωνοϊού

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε συνωμοσιολόγους η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης