Τουρκική εφημερίδα: «Η επιστολή για τα "νησιά" στον ΟΗΕ ταρακούνησε την Ελλάδα»

Τουρκική εφημερίδα: «Η επιστολή για τα "νησιά" στον ΟΗΕ ταρακούνησε την Ελλάδα»

Δημοσίευμα εντυπώσεων από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aydinlik, που παρουσιάζει χάρτη με νησιά του Αιγαίου, σημειώνοντας ποια από αυτά είναι στρατικοποιημένα

ekso
«Η επιστολή για τα "νησιά" ταρακούνησε την Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Aydinlik, που αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Αθήνα η νέα επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκία στον ΟΗΕ, με την οποία επιχειρεί να συνδέσει την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την αποστρατιωτικοποίηση τους.

Η επιστολή που έστειλε η Τουρκία στον ΟΗΕ για τις ενέργειες της Ελλάδας στα Νησιά παραβιάζοντας το «Μη Στρατιωτικό καθεστώς» ερμηνεύτηκε ως «πρωτοφανές» στον ελληνικό τύπο.


«Η επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ δημιούργησε ένα σοκ στην Αθήνα. Η προσέγγιση της Τουρκίας ότι "εάν αφαιρεθεί η κατάσταση μεταβίβασης των Νήσων, θα εξαφανιστεί και η ελληνική κυριαρχία" προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα στο γνώριμο υπερβολικό ύφος προς δημιουργία εντυπώσεων, δημοσιεύοντας και χάρτη με τα νησιά του Αιγαίου, σημειώνοντας ποια από αυτά είναι στρατικοποιημένα.

tourkia_map


Κλείσιμο
Το δημοσίευμα παρουσιάζει τους προκλητικούς τουρκικούς ισχυρισμούς, ερμηνεύοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σύμφωνα με όσα οι σχεδιασμοί της Άγκυρας για το Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο επιδιώκουν, σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου.



Ειδήσεις σήμερα

Η Σάνεν Ντόχερτι μοιράζεται στιγμιότυπα από τη μάχη της με τον καρκίνο

Συγκέντρωση ανεμβολίαστων υγειονομικών έξω από το ΣτΕ

Πεφταστέρια, μία πανσέληνος και ένα ουράνιο «τρίο» μέσα στον Οκτώβριο - Απόψε οι Δρακοντίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης