Μαντζουράνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Απαραίτητη η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και για λόγους πρόληψης

Μαντζουράνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Απαραίτητη η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και για λόγους πρόληψης

Η απόφαση αναμένεται σε λίγη ώρα από το Εφετείο Αθηνών

xrisi-avgi
Στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή πρωινές διαδρομές με τους Γιάννη Μακρυγιάννη, Βασίλη Αδαμόπουλο και Γεωργία Σαδανά μίλησε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την απόφαση που αναμένεται σε λίγη ώρα από το Εφετείο Αθηνών για το αν είναι ή όχι εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Ματζουράνης όπως εξήγησε, είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, εξήγησε το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης με λεπτομέρειες για το πως συγκροτείται και αποφασίζεται αν είναι μια οργάνωση εγκληματική στη δομή της. Όπως σχολίασε, υπάρχει μια μειοψηφία του νομικού κόσμο των θεωρητικών, που πιστεύουν ότι δε μπορεί να σταθεί η κατηγορία ότι η Χρυσή Αυγή, είναι εγκληματική οργάνωση γιατί δεν έχει οικονομικά οφέλη.

Παρά ταύτα, ο κ. Ματζουράνης, υπογράμμισε ότι μια νεοναζιστική οργάνωση είναι καταδικαστέα, ενώ χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη Γερμανία όπου υπάρχει ένας θεσμικός τρόπος να απαγορεύονται τέτοιες οργανώσεις, για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας, αναφέροντας σχετικά ότι πρέπει να υπάρξει και εδώ ένας τέτοιος θεσμός.

Ο κ. Μαντζουράνης, πιστεύει ότι είναι απαραίτητη και έχει νόημα η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, κυρίως για λόγους πρόληψης. Διότι με μια τέτοια παραδειγματική απόφαση, θα αποτρέψει άλλα «παλικάρια της φακής», όπως είπε χαρακτηριστικά, να ακολουθήσουν τα βήματα της Χρυσής Αυγής ενεργοποιώντας τον φόβο.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τα 6.234 ενεργά κρούσματα - Πότε θα ενεργοποιηθεί το «μάσκα παντού» στην Αττική

Αδιανόητο: 20χρονη πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ γύριζε βίντεο «ομηρίας» στο TikTok - Δείτε βίντεο


Δίκη Χρυσής Αυγής: Σύσσωμη η Βουλή στο ραντεβού της Δημοκρατίας έξω από το Εφετείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης