«Θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Γερμανία» λέει το φαβορί για τη θέση της Μέρκελ

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Γερμανία» λέει το φαβορί για τη θέση της Μέρκελ

«Μία καλή λύση θα ήταν η Κομισιόν να αποκτήσει ένα ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο στη Λέσβο» τονίζει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ

aegean_asynodeuta
«Η Γερμανία θα μπορούσε χωρίς πρόβλημα να λάβει περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», υποστηρίζει σε δηλώσεις του ο 53χρονος πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και φαβορί για την Καγκελαρία της Γερμανίας, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο λέει χαρακτηριστικά:

«Οι συνθήκες στη Λέσβο είναι πραγματικά ανυπόφορες. Αλλά μέχρι τώρα έχουν συμβεί πολύ λίγα. Θα ήταν καλό εάν λαμβάναμε πραγματικά μία ευρωπαϊκή λύση - και όχι μόνο μια ευρωπαϊκή λύση που οδηγεί στη διανομή των κρατών- μελών. Πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα εάν η ίδια η Κομισιόν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο εκεί», επισημαίνει το φαβορί για να διαδεχθεί στην Καγκελαρία της Γερμανίας την Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που θα μπορούσε να λάβει η χώρα του, ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας είναι ξεκάθαρος: «Είμαι πάντα αντίθετος με αυτές τις καθημερινές συζητήσεις - 100 περισσότερους, χίλιους περισσότερους... Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφασίσει μια λύση, θα λάβουμε κι εμείς μέρος. Πιστεύω απλά ότι είναι εφικτό για τη Γερμανία να λάβει περισσότερα προσφυγόπουλα...

Η Γερμανία πρέπει να συνεισφέρει ουσιαστικά εδώ: Είναι εφικτό - δεν βλέπω μεγάλο πρόβλημα εδώ. Η καρδιά και το μυαλό μπορούν να συνυπάρξουν», όπως υποστηρίζει ο Χριστιανοκοινωνιστής Ζέντερ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη δεν έβαλε μάσκα στα παιδιά του γιατί... «το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο»

Γώγος για άνοιγμα σχολείων: Ομάδα κρούσης σε ετοιμότητα για την εμφάνιση κρουσμάτων

«Η χρήση της μάσκας στα σχολεία σίγουρα θα πάει για όλο το σχολικό έτος» λέει ο Συψας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης