Λίγο πριν πραγματοποιήσει την τηλεοπτική της επιστροφή με το νέο ριάλιτι που θα παρουσιάσει, η Ιωάννα Μαλέσκου έδωσε μια συνέντευξη, όπου μίλησε για τα επικριτικά σχόλια και τις συμβουλές που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, αλλά και τις παρουσιάστριες που θαύμαζε όταν ήταν παιδί.
Για τα αρνητικά σχόλια, η γνωστή παρουσιάστρια ανέφερε στη συνέντευξή της στο «Secret»: «Όλα μέσα στη ζωή είναι. Έχω αποδεχθεί πια ότι δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Επιπλέον, είναι και ακόμα ένας λόγος να θες να γίνεις καλύτερος. Να δείξεις στον εαυτό σου ότι εξελίσσεσαι – αν όχι να αποδείξεις σε κάποιους ότι έπεσαν έξω στην εκτίμηση τους για σένα».
Σε ερώτηση για το ποια ήταν η αγαπημένη της παρουσιάστρια όταν ήταν μικρή, η Ιωάννα Μαλέσκου απάντησε: «Δεν ήταν αγαπημένη συνήθεια της οικογένειας μου η τηλεόραση όταν ήμασταν μικρά (σ.σ. τα αδέλφια μου και εγώ). Ποιος θα φανταζόταν ότι θα γινόταν plot twist μελλοντικά και θα ασχολούμουν επαγγελματικά με την τηλεόραση; Στη συνείδηση μου, από παιδί, υπήρχαν δύο παρουσιάστριες: Ρούλα Κορομηλά και μετέπειτα Ελένη Μενεγάκη».
Για τη συμβουλή που κρατάει μαζί της μέχρι σήμερα, η παρουσιάστρια δήλωσε: «"Χαιρέτα καβαλάρης, για να σε χαιρετούν όταν ξεπεζέψεις". Αυτό είναι τρόπος ζωής μου, δεν είναι απλώς συμβουλή που κουβαλάω μέσα μου. Και μόνο σε καλό μού έχει βγει. Να είμαι προσγειωμένη και να σέβομαι. Ο χρόνος επιστρέφει συμπεριφορές. Κι εγώ έχω υπομονή και πίστη».
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.