Κάνιε Γουέστ: Κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τραγούδι της Ντόνα Σάμερ χωρίς άδεια

Κάνιε Γουέστ: Κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τραγούδι της Ντόνα Σάμερ χωρίς άδεια

Ο ράπερ συμπεριέλαβε τη μελωδία από το «I Feel Love» σε δικό του κομμάτι και κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από το ίδρυμα της αείμνηστης σταρ

kanie_ntonasamer
Το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία της Ντόνα Σάμερ κατηγορεί τον Κάνιε Γουέστ, επειδή χρησιμοποίησε το τραγούδι της «I Feel Love» χωρίς άδεια.

Ο ράπερ κυκλοφόρησε το κοινό του άλμπουμ με τους Ty Dolla $ign, Vultures 1, πριν από λίγες μέρες, το πρώτο από τα τρία LP που θα αποτελέσουν πρότζεκτ.

Στο τραγούδι «Good (Don't Die)» φαίνεται ότι ο Ye χρησιμοποίησε τη μελωδία από το «I Feel Love» της Ντόνα Σάμερ ως υπόκρουση στους στίχους «Oh, I'm Alive, I'm Alive, I'm Alive, I'm Είμαι ζωντανός», ανέφερε το Billboard.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Instagram του ιδρύματος, ο Ye κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και επισημαίνεται ότι ενώ ο ράπερ είχε ζητήσει να εντάξει απόσπασμα από το τραγούδι, δεν του παραχωρήθηκε άδεια, αλλά συνέχισε ούτως ή άλλως.

«Ο Κάνιε Γουέστ… ζήτησε άδεια να χρησιμοποιήσει το τραγούδι της Ντόνα Σάμερ I Feel Love, του αρνήθηκαν… άλλαξε τις λέξεις, έβαλε κάποιον να το τραγουδήσει ή χρησιμοποίησε Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά είναι I Feel Love… παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων!!!» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Όζι Όσμπορν αντέδρασε επίσης επειδή ο Ye φαίνεται να χρησιμοποίησε το τραγούδι των Black Sabbath «Iron Man». Στη δική του ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο X, ο Άγγλος τραγουδιστής είπε ότι του είχε ζητηθεί από τον Ye, αλλά είχε επίσης αρνήθηκε να δώσει την άδειά του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για τα τροχαία και το κυκλοφοριακό: Online πρόστιμα από την κάμερα στο κινητό με SMS

Στη δικαιοσύνη πάει ο Άρης Πορτοσάλτε τον Πάνο Βλάχο για το «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε»

Στο σφυρί η βίλα-φρούριο του άγρια δολοφονημένου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης