Monica: H Σάρα Πόλσον αγόρασε όλα τα εισιτήρια μιας LGBTQ+ ταινίας στο Ντάλας, για να τη δει ο κόσμος δωρεάν

Monica: H Σάρα Πόλσον αγόρασε όλα τα εισιτήρια μιας LGBTQ+ ταινίας στο Ντάλας, για να τη δει ο κόσμος δωρεάν

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία μιας τρανσέξουαλ γυναίκας,  που επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι, για να φροντίσει την ετοιμοθάνατη μητέρα της

Sarah_Paulson_fgfdg
Η Σάρα Πόλσον, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός, γνωστή για τους ρόλους της στο «American Horror Story» και σε άλλες δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, έδειξε για άλλη μια φορά την αμέριστη υποστήριξή της στην κοινότητα των τρανσέξουαλ. Σύμφωνα με το PinkNews, η Πόλσον αγόρασε πρόσφατα όλα τα εισιτήρια για την προβολή της αναγνωρισμένης από τους κριτικούς LGBTQ+ ταινίας «Monica» στον κινηματογράφο Violet Crown στο Ντάλας του Τέξας, επιτρέποντας στον κόσμο να την παρακολουθήσει δωρεάν.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας τρανσέξουαλ γυναίκας, την οποία υποδύεται η Trace Lysette, η οποία επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι, για να φροντίσει την ετοιμοθάνατη μητέρα της. Το φιλμ εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα της εγκατάλειψης και του τραύματος μέσα στη LGBTQ+ κοινότητα και έχει λάβει υψηλούς επαίνους μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και τις μετέπειτα προβολές της, μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ BFI Flare στο Λονδίνο. Αυτή τη στιγμή κατέχει την εντυπωσιακή βαθμολογία 87 στα 100 στο Rotten Tomatoes.

Δείτε το τρέιλερ
Monica - Official Trailer | HD | IFC Films

Σε σκηνοθεσία του Αντρέα Παλαόρο, ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο της ταινίας, το "Monica" βασίζεται σε αληθινή ιστορία. O Παλαόρο είχε ως στόχο να παρουσιάσει μια τρανς αφήγηση που υπερβαίνει την τυπική εστίαση στη μετάβαση και την εξορία, εξερευνώντας αντίθετα θέματα συμφιλίωσης και συγχώρεσης. Σε συνέντευξή του στο PinkNews, ο σκηνοθέτης εξέφρασε την πρόθεσή του να αφηγηθεί μια τρανς ιστορία με μοναδικό και ουσιαστικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον David Gil, διευθυντή μάρκετινγκ του Violet Crown Cinema, η Πόλσον προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος όλων των εισιτηρίων όταν ανακάλυψε ότι η ταινία προβάλλεται αποκλειστικά στο Ντάλας. Αν και η ηθοποιός δεν παρακολούθησε την προβολή, απευθύνθηκε στην εταιρεία διανομής, IFC Films, για να υποστηρίξει την εκδήλωση.

Παρόλο που η Sarah Paulson δεν έχει εξηγήσει δημοσίως τα κίνητρά της πίσω από αυτή τη γενναιόδωρη πράξη, η χειρονομία της έχει ιδιαίτερη σημασία στο Τέξας, μια πολιτεία που πρόσφατα πέρασε αρκετές αντι-τρανς νομοθεσίες. Δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Τέξας να παρακολουθήσουν μια ταινία με τρανς πρωταγωνιστές που διερευνά σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα, η υποστήριξη της Σάρα Πόλσον λειτουργεί ως ένα ισχυρό μήνυμα αποδοχής και κατανόησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς που αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

«Πρώτη φορά όλο το νοσοκομείο έλεγε ότι υπάρχει θέμα με τη μητέρα», κατέθεσε εντατικολόγος στη δίκη Πισπιρίγκου

Ποιες είναι οι 75 γυναίκες της νέας Βουλής- Οι 30 εκλέγονται πρώτη φορά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης