Ρεμπέκα Φέργκιουσον: Από τη Σουηδία στο Χόλιγουντ - Η ανοδική πορεία της ηθοποιού

Ρεμπέκα Φέργκιουσον: Από τη Σουηδία στο Χόλιγουντ - Η ανοδική πορεία της ηθοποιού

Εξαίσιο κράμα σουηδοβρετανικής σύμπραξης, πολυτάλαντη, με ενδιαφέρουσα ερμηνευτική γκάμα, αυτές τις μέρες τη βλέπουμε στο νέο της τηλεοπτικό πόνημα «Silo», στο Apple TV+

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
rebecca-ferguson-gala0
Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον δεν θέλει να μπαίνει σε καλούπια ρόλων. Το μόνο που την ενδιαφέρει, λέει, είναι να έχει στα χέρια της ένα καλογραμμένο σενάριο, το οποίο θα αναλάβει να αναδείξει ένας ικανός σκηνοθέτης και, βέβαια, ο χαρακτήρας που θα υποδυθεί να την ιντριγκάρει.

Ο,τι, δηλαδή, αναζητούν όλοι οι ηθοποιοί που σέβονται τον εαυτό τους και την τέχνη τους.
shutterstock_148016378

Η ξανθιά με την παγωμένη ομορφιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στοκχόλμη ως μοναχοκόρη ενός Σουηδού δικηγόρου και μια Βρετανής που μετοίκησε στη Σκανδιναβία στα 25 της, για να εξελιχθεί -εκτός από μητέρα της Ρεμπέκα- σε ενεργό μέλος της σουηδικής underground σκηνής. Με αυτό το background μάλλον ήταν δύσκολο για τη Φέργκιουσον να ξεφύγει από το καλλιτεχνικό πεπρωμένο της, παρότι η υποκριτική δεν περιλαμβανόταν στα άμεσα ενδιαφέροντά της. Η ίδια προτιμούσε τον χορό - και, μάλιστα, παίζει στα δάχτυλα των ποδιών της κάμποσα είδη: από μπαλέτο και κλακέτες μέχρι σύγχρονο και τάνγκο.

Κλείσιμο
Ωστόσο, στα 16 της βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στη σουηδική σαπουνόπερα «Nya tider», το ελαφρώς μακρινό 1999, και έκτοτε ο χορός πέρασε σε δεύτερο πλάνο παραχωρώντας τη θέση του σε καλλιτεχνικές ταινίες εγχώριας παραγωγής και κατανάλωσης. Μέχρι που φτάσαμε στο 2013, χρονιά-ορόσημο για την απαρχή της διεθνούς καριέρας της, καθώς η Φέργκιουσον κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη βρετανική τηλεοπτική σειρά «The White Queen».
The_White_Queen
H ηθοποιός υποδύθηκε την Ελισάβετ Γούντβιλ στη βρετανική τηλεοπτική σειρά «The White Queen»
Εκεί την είδε και ο Τομ Κρουζ και αποφάσισε να της δώσει τον ρόλο της Ιλσα Φάουστ στο «Επικίνδυνη αποστολή: Μυστικό Εθνος», το 2015. Εδώ να σημειώσουμε ότι η Σουηδοβρετανή ηθοποιός κάνει μόνη της όλες τις επικίνδυνες σκηνές, ακολουθώντας τα ριψοκίνδυνα χνάρια του πρωτεργάτη Κρουζ.

Εκτοτε ο δρόμος της προς το Χόλιγουντ σπάρθηκε με ενδιαφέροντες ρόλους σε κατά κανόνα καλές ταινίες, όπως «Το κορίτσι του τρένου», «The Greatest Showman», «Δόκτωρ Υπνος» και «Dune». Αυτές τις μέρες τη βλέπουμε στη νέα sci-fi σειρά του Apple TV+ «Silo», η οποία βασίστηκε στην best seller τριλογία «Wool» του Χιου Χάουι, όπου η Φέργκιουσον, εκτός από πρωταγωνίστρια, ανέλαβε και χρέη executive producer.
silo
H Ρεμπέκα Φέργκιουσον πρωταγωνιστεί στη νέα sci-fi σειρά του Apple TV+ «Silo»

Παρά το διεθνές σουξέ της, πάντως, η 39χρονη ηθοποιός εξακολουθεί να μένει στη Σουηδία, σε μια ταπεινή παραθαλάσσια κωμόπολη μαζί με τα δύο παιδιά της και τον σύζυγό της Ρόρι (αγνώστων λοιπών στοιχείων), γιατί κατά βάθος δεν νιώθει σταρ. Κι αυτό είναι προς τιμήν της.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Getty images/Ideal image/Shutterstock
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης