Κίραν Κάλκιν: Από τη σκιά του αδελφού του στη δική του επιτυχία

Κίραν Κάλκιν: Από τη σκιά του αδελφού του στη δική του επιτυχία

Μέλος της γνωστής οικογένειας ηθοποιών, με πρωτεργάτη τον μεγάλο αδελφό του Μακόλεϊ, φαίνεται να είναι τελικά ο πιο επιτυχημένος από τους συγγενείς του, ενδεχομένως χάρη στον ρόλο του Ρόμαν που παίζει εδώ και τέσσερις σεζόν στο μεγάλο σουξέ του HBO «Succession»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kieran_culkin_arthro
O Κίραν Κάλκιν προσπάθησε πολύ να ξεφύγει από τη μοίρα που είχε προδιαγράψει ο πατέρας του για τον ίδιο και τα υπόλοιπα αδέλφια του. Οχι ότι δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός όπως ο Κιτ Κάλκιν το είχε τάξει στα άστρα για τους γόνους του προκειμένου να βγάλει τα σπασμένα για τη δική του αποτυχία να γίνει σταρ (έναν ρόλο έχει παίξει όλο κι όλο στη βραχύβια καριέρα του, κι αυτός ήταν ένας χορευτής στην ταινία «West Side Story» το 1961).

Απλώς ο Κίραν είχε τρομάξει με τη φήμη και την αναγνωρισιμότητα του μεγαλύτερου αδελφού του Μακόλεϊ, ο οποίος πρόλαβε να γίνει διάσημος στα 10 του με την ταινία-χριστουγεννιάτικη τσιχλόφουσκα «Μόνος στο σπίτι» το 1990.
Kieran_Culkin_2541
Στην ίδια ταινία έπαιζε και ο 8χρονος τότε Κίραν, αλλά ο ρόλος του ήταν περιφερειακός και κάτω από τη σκιά του πρωταγωνιστή Μακόλεϊ, του οποίου η παιδική ηλικία καταστράφηκε από την απότομη διασημότητα - και ίσως και η υπόλοιπη ζωή του.

Κλείσιμο
Ο Κίραν Κάλκιν, τιμημένος πρωταγωνιστής σήμερα της best seller σειράς του HBO «Succession», έχει αναφερθεί εκτενώς στις τραγικές επιπτώσεις της φήμης σε πολύ τρυφερή ηλικία και στο πώς ένιωθε ο μεγαλύτερος αδελφός του όταν έπεφταν πάνω του σαν τους γύπες οι περαστικοί στον δρόμο για να του ζητήσουν αυτόγραφο ή για να σχολιάσουν ότι δεν ήταν τόσο χαριτωμένος στην πραγματικότητα όσο στην ταινία.
Kieran_Culkin
Περασμένα μεν, ξεχασμένα όχι. Από τους έξι γόνους Κάλκιν που ρίχτηκαν στην υποκριτική αρένα από τα μικράτα τους, κυρίως ο Κίραν είναι αυτός που εξακολουθεί να κάνει το πατρικό όνειρο πραγματικότητα και να χτίζει σταθερά το όνομά του, αν όχι στον κινηματογράφο, τουλάχιστον στην τηλεόραση. Η ερμηνεία του ως Ρόμαν στο «Succession» έχει ήδη διακριθεί με δύο υποψηφιότητες στα Primetime Emmy, ενώ, σύμφωνα με τα προγνωστικά, φέτος θα είναι και πάλι υποψήφιος - και αν πιάσουν οι πατρικές ευχές, ίσως επιστρέψει στο σπίτι του με το τρόπαιο.

Σαράντα ετών πλέον, έχει έναν ευτυχισμένο γάμο από το 2013 με την Τζαζ Τσάρτον, μια όμορφη Βρετανή που είχε γνωρίσει τυχαία σε ένα μπαρ του Λονδίνου και αφού την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την πήρε μαζί του στη Νέα Υόρκη. Η συζυγική ευδαιμονία τους συμπληρώνεται με δύο παιδιά, για τα οποία ο Κίραν προσπαθεί να είναι ο πατέρας που δεν είχε ο ίδιος.

Προσεχώς -εφόσον το «Succession» ολοκληρώσει φέτος την πορεία του- θα τον δούμε στην ταινία «A Real Pain», με σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συμπρωταγωνιστή τον Τζέσι Αϊζενμπεργκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης