Άντονι Κέλι: Αυτός είναι ο δικαστής που απελευθέρωσε τον Τζόκοβιτς

Άντονι Κέλι: Αυτός είναι ο δικαστής που απελευθέρωσε τον Τζόκοβιτς

Αγαπημένο σπορ του Άντονι Κέλι  οι  ιπποδρομίες - Ως δικηγόρος ειδικεύτηκε στο εταιρικό δίκαιο, με παραστάσεις στο Ανώτατο και το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, εκπροσωπώντας κολοσσούς όπως η Exxon Mobil

Antony_kelly_2
Σε παγκόσμια διασημότητα, ως σωτήρα του Νόβακ Τζόκοβιτς και λυτρωτή από την δυσάρεστη περιπέτεια της προσωρινής κράτησής του στη Μελβούρνη, αναδείχθηκε μέσα σε μερικές ώρες ο Αυστραλός δικαστής Άντονι Κέλι. Ο άνθρωπος που δικαίωσε τον Σέρβο Νο.1 τενίστα στον κόσμο, ακόμη και εάν αυτό σήμαινε ότι στρεφόταν εναντίον των κρατικών υπηρεσιών της χώρας του, οι οποίες είχαν ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς, επί της ουσίας καθιστώντας τον ανεπιθύμητο στην Αυστραλία.
 
Όπως είναι φυσικό για έναν δικαστικό λειτουργό, ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά γύρω από την προσωπικότητά του. Παρόλ' αυτά, από μια αναδίφηση στα αρχεία της Ένωσης Δικαστών Αυστραλίας, ανασύρεται ότι πχ προτού ενταχθεί στο δικαστικό σώμα, ο Άντονι Κέλι ασκούσε τη δικηγορία, ως εταίρος σε ένα γραφείο παροχής νομικών υπηρεσιών. Μάλιστα, ένας από τους συνεταίρους του ήταν ελληνικής καταγωγής -τουλάχιστον όπως μαρτυρά η επωνυμία του γραφείου: Kelly, Anastassiou, Strang, Bromberg και Atkinson.
djocovic
Ο Τζόκοβιτς αποχωρεί από το δικαστήριο με μαύρη λιμουζίνα
Το παρωνύμιο του εν λόγω γραφείου στη δικηγορική συντεχνία της Μελβούρνης ήταν «KASBA», όχι όμως διότι υπήρχε οποιαδήποτε συνάφεια με τα παλιά οχυρωμένα τμήματα των πόλεων της Βόρειας Αφρικής. Το «KASBA» προέκυψε από τα αρκτικόλεξα των 5 δικηγόρων.
Κλείσιμο
 
Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως νομικού, ο Κέλι προσέφερε τις υπηρεσίες του ως συνεργάτη της Νομικής Σχολής στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, αναλαμβάνοντας καθήκοντα μέντορα για τελειόφοιτους και ασκούμενους σπουδαστές. 
 

PART 1 - MLG35/2022 Novak Djokovic v Minister for Home Affairs

Ως δικηγόρος, ο Άντονι Κέλι ειδικεύτηκε στο εταιρικό δίκαιο, με παραστάσεις στο Ανώτατο και το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, εκπροσωπώντας κολοσσούς όπως η Exxon Mobil, τράπεζες κ.λπ.
 
Σε ό,τι αφορά στην προσωπική του ζωή, οι μόνες μέχρι στιγμής γνωστές πληροφορίες είναι ότι η σύζυγός του ονομάζεται Φιλίπα και ότι είναι πατέρας τουλάχιστον μίας κόρης, η οποία τον διαφωτίζει ενίοτε επί ζητημάτων ψηφιακής τεχνολογίας. Ως ανέκδοτο αναφέρεται σχετικά ότι, όταν ο δικαστής Κέλι εγκατέστησε την εφαρμογή Uber στο κινητό του τηλέφωνο ώστε να εξυπηρετείται στις μετακινήσεις του με ταξί, εκείνος αντί για την εγγραφή του ως επιβάτη, κατά λάθος έκανε αίτηση ως υποψήφιος οδηγός.
 

PART 3 - MLG35/2022 Novak Djokovic v Minister for Home Affairs



Τέλος, ο ήρωας των απανταχού οπαδών του Νόβακ Τζόκοβιτς, φαίνεται ότι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια ή γνώση περί αντισφαιρίσεως. Το αγαπημένο σπορ για τον δικαστή Άντονι Κέλι είναι οι ιπποδρομίες.


Ειδήσεις σήμερα: 

Θρίλερ με τον Τζόκοβιτς: Το μπαλάκι στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για τη βίζα του

Σε καραντίνα ο Αλέξης Τσίπρας - «Περαστικά Πρόεδρε» και ευχές από την πολιτική ηγεσία στο twitter

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Κρύο, καταιγίδες και χιόνια φέρνει ο «Διομήδης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης