Eurovision 2021: Κρούσμα κορωνοϊού στην αποστολή της Ισλανδίας - Θα διαγωνιστεί με βίντεο

Eurovision 2021: Κρούσμα κορωνοϊού στην αποστολή της Ισλανδίας - Θα διαγωνιστεί με βίντεο

Κάθε χώρα έχει προ-ηχογραφημένο βίντεο του τραγουδιού της για να παίξει σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19

islandia1
Οι αποστολές της φετινής Eurovision ακολουθούν πιστά όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, δυστυχώς όμως, μέσα σε αυτές τις ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί κάποια θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, βρέθηκε κρούσμα Covid-19 στο συγκρότημα Gagnamagnið, το οποίο εκπροσωπεί την Ισλανδία. Η μπάντα δεν θα εμφανιστεί στον Β΄Ημιτελικό και η χώρα θα διαγωνιστεί μέσω βίντεο.

Κάθε χώρα έχει προ-ηχογραφημένο βίντεο του τραγουδιού της για να παίξει σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19, αλλά δεν είναι σαφές πώς αυτό θα επηρεάσει τις πιθανότητες των Daði & Gagnamagnið στον διαγωνισμό. Η Ισλανδία ήταν το τέταρτο φαβορί για τη νίκη στα στοιχήματα. Ολόκληρη η ισλανδική αντιπροσωπεία εμβολιάστηκε με το εμβόλιο μίας δόσης (Johnson & Johnson) πριν ξεκινήσει για την Ολλανδία.

Daði og Gagnamagnið - 10 Years - Iceland 🇮🇸 -  Eurovision 2021


Ο Rúnar Freyr Gíslason, εκπρόσωπος τύπου της ισλανδικής αποστολής επιβεβαίωσε την είδηση ​​πριν από λίγο και δήλωσε ότι επελέγη βίντεο από τις πρόβες της περασμένης εβδομάδας για να διαγωνιστεί απόψε η Ισλανδία – και όχι το live-on-tape. «Αυτό είναι ένα μεγάλο χτύπημα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ το δελτίο τύπου του ισλανδικού κρατικού καναλιού RUV αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι ένα από τα μέλη των Gagnamagnið, εκπροσώπων της Ισλανδίας είχε θετικό τεστ για COVID-19. Το Σαββατοκύριακο είχαμε ενημερωθεί ότι ένα άλλο μέλος της αποστολής της Ισλανδίας, εκτός του συγκροτήματος, είχε θετικό αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, αυτή την ώρα έχουμε δύο μέλη της ισλανδικής αποστολής σε καραντίνα με ενεργή λοίμωξη.

Δυστυχώς το γεγονός αυτό στενοχωρεί ιδιαίτερα τους φίλους του διαγωνισμού και ακόμα περισσότερο τους Ισλανδούς. Είναι βέβαιο ότι ο Daði Freyr και οι Gagnamagnið δεν θα εμφανιστούν ζωντανά στο αποψινό Σοόυ των Κριτών (Jury Rehearsal) και είναι απίθανο να παίξουν ζωντανά στον αυριανό 2ο ημιτελικό. Εάν η Ισλανδία καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου θεωρείται επίσης απίθανο να επιτραπεί να εμφανιστούν ζωντανα».

Πηγή: ogaegreece.com

Φωτογραφία: EBU / THOMAS HANSES


Ειδήσεις σήμερα:

Μανιτάκης: Συνταγματική η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού - Νόμιμες οι κυρώσεις στους αρνητές

Διπλώματα οδήγησης: Από τα 17 τα θεωρητικά - Με κάμερα στο αυτοκίνητο η εξέταση στον δρόμο

Το Facebook μπλόκαρε τον Σπύρο Μιχαλόπουλο μετά την ανάρτησή του για τον Φιλιππίδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης