Στέλιος Ρόκκος (ΘΕΜΑ 104,6): Δεν θα έμπαινα στην πολιτική, μετά ποιον θα 'χω να βρίζω;

Στέλιος Ρόκκος (ΘΕΜΑ 104,6): Δεν θα έμπαινα στην πολιτική, μετά ποιον θα 'χω να βρίζω;

Το τραγούδι, η πολιτική, η πανδημία, η βία και η... ξυλουργική σε μια ανατρεπτική συνέντευξη από τον αγαπημένο καλλιτέχνη στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους «Τρεις ΘΕΜΑτοφύλακες»

stelios_rokkos_thema_1046
Την πιο ανατρεπτική, «έξω από τα δόντια» συνέντευξη της ζωής του παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο αγαπημένος τραγουδιστής Στέλιος Ρόκκος.

Μιλώντας ζωντανά από τη Λήμνο στους «Τρεις ΘΕΜΑτοφύλακες», Δημήτρη Τυχάλα, Μιχάλη Μουσελίμη και Βασίλη Αναστασόπουλο, ο γνωστός ερμηνευτής δεν... μάσησε τα λόγια του, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από το τραγούδι και την αγάπη του για την ξυλουργική μέχρι τα μέτρα κατά της πανδημίας, αλλά και την αστυνομική καταστολή.

Μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Ρόκκος αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις για ν' ασχοληθεί με την πολιτική, ενώ μίλησε για την οικονομική κρίση και για το... τραγούδι που έχει γράψει για όλα όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν έχει βρει ακόμα τον άνθρωπο που θα το δώσει, για να το ερμηνεύσει.



Ακολουθούν οι πιο χαρακτηριστικές ατάκες από μια συνέντευξη που θα συζητηθεί:

- «Τη Λήμνο, αν την αγαπήσεις, μετά δεν ξεκολλάς. Άμα σου ταιριάξει, την πάτησες. Έχει 106 αμμουδερές».

- «Δεν περίμενα την πανδημία για να κατέβω στο νησί. Μένω μόνιμα εδώ και οκτώ χρόνια, γιατί δεν είμαι... χαζός να έχω σπίτι και να μην έρχομαι. Η Αθήνα μού είναι αφιλόξενη. Μόνο με ψυχοφάρμακα θα την έβγαζα στην Αθήνα. Η ενέργεια και η τσίτα στην πόλη δεν μου ταιριάζει καθόλου».

- «Είναι φάσεις που κλείνομαι στο στούντιο και βγαίνω μετά από κανά μήνα και μετά δεν θέλω να ξαναμπώ».

- «Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι πολύ σοβαρά με την ξυλουργική. Με μεγάλωσε ένας πατέρας πολυμήχανος, "Μαγκάιβερ", έπιαναν τα χέρια του. Το ξύλο είναι ζωντανό υλικό. Στα έπιπλα δεν φοβάμαι να συγκριθώ με τον οποιονδήποτε. Μου έχει πει ο... ψυχίατρος να το λέω, όταν κάνω κάτι καλά».

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας και την οικονομική κρίση

Κλείσιμο
- «Είναι αστείοι οι τύποι. Είμαι πολύ απογοητευμένος. Δεν θα την πάλευα στην Αθήνα με αυτά τα μέτρα. Κάτι πίνουν, να μας πουν αν είναι καλό. Υπάρχουν οι καλοί αστυνομικοί, υπάρχουν και οι μπάτσοι. Δεν γίνεται λοιπόν οι μπάτσοι να ρίχνουν 300 ευρώ πρόστιμο στη γιαγιά που βγήκε μόνη της να μαζέψει χόρτα χωρίς μάσκα. Έχει συμβεί αυτό εδώ στη Λήμνο».

- «Άμα θέλεις να καταλάβεις κάποιον άνθρωπο, δώστου εξουσία. Θα γίνει ή ο Γκάντι ή ο Χίτλερ. Εγώ θα την έδινα στον Γκάντι».

- «Τα εισοδήματα του κόσμου έχουν εκμηδενιστεί. Υπάρχει κόσμος που κυριολεκτικά πεινάει. Ζούμε τρελές καταστάσεις. Θα χρειαστεί χρόνο να ορθοποδήσει η κοινωνία. Αν δεν ήταν τόσο φοβισμένος ο κόσμος, θα είχε χυθεί πολύ αίμα.

Θα έμπαινε στην πολιτική;

- «Δεν θα έμπαινα στην πολιτική. Μετά ποιον θα 'χω να βρίζω; Μου έχουν γίνει προτάσεις».

- «Είμαι από τους ρομαντικούς, που περιμένουν τον Άρη να κατέβει από το βουνό. Δεν με εκπροσωπεί εμένα κανένα από αυτά τα "γατάκια". Έχω διαβάσει ιστορία και έχω καταλάβει ποιοι ήταν οι πραγματικοί άνδρες».

- «Είμαι στην πιο δημιουργική μου φάση. Γράφω συνέχεια τραγούδια. Αλλά δεν έχω με ποιον να τα μοιραστώ, μου λείπει ο κόσμος».

- «Δεν θα το παίζατε στην εκπομπή σας το τραγούδι με καταγγελτικό στίχο. Έχει γραφτεί ήδη, άμα το ακούσεις θα πάρεις τα βουνά. Εγώ είμαι καθαρόαιμος ερωτικός τραγουδιστής, η φωνή μου δεν θα ξεσηκώσει. Δεν θα "έψηνα" με τέτοιο κομμάτι. Μπορεί να το έδινα στον Βασίλη τον Παπακωνσταντίνου ή στον "12ο πίθηκο" τον ράπερ, τον Ιάκωβο».

- «Με τον Σάκη (σ.σ. Ρουβά) ήταν... το πλοίο της αγάπης. Με τον Αντώνη (σ.σ. Ρέμο), με πολλούς που έχω συνεργαστεί, έχω περάσει πάρα πολύ καλά. Με τον γιο μου τον Δημήτρη δεν θα έκανα ντουέτο, τσακώνομαι συνέχεια. Κακό θα έκανα στους γιους μου, τον Δημήτρη και τον Αντώνη, αν κάναμε ντουέτο. Δεν θέλω να μπει ο κόσμος σε διαδικασία σύγκρισης».

- «Με τη γυναίκα μου μετράμε πότε θα τελειώσουν τα έτοιμα. Θα πουλήσουμε σπίτια, ό,τι έχουμε. Άμα συνεχιστεί αυτό το πράγμα θα είναι τραγικό για όλους».

- «Το καλύτερο σενάριο θα ήταν το καλοκαίρι να λειτουργήσει λίγο η τουριστική οικονομία και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Θα ήταν σωτήριο».

- «Βλέπεις την καταστολή που υπάρχει, σαν να μας δοκιμάζουν μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτό το πράγμα. Χρησιμοποιούν την πανδημία, για να δουν μέχρι που τους παίρνει και πόσα μπορούν να μας απαγορεύσουν, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη».

- «Δεν είμαι κατά της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είμαι κατά της κρατικής βίας. Δεν είναι το ίδιο το κονσερβοκούτι που θα πετάξει ο Γρηγορόπουλος στο αυτοκίνητο, με την σφαίρα που τρώει. Ξερνάω, όταν ακούω κάτι αριστερούληδες και κάτι δεξιούληδες να λένε ότι καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν είναι το ίδιο η κρατική βία με την αντιβία».

Ειδήσεις σήμερα: 

Εφορία: Ηλεκτρονικό «δίχτυ» σε ακίνητα - αυτοκίνητα με στόχο νέου τύπου φόρο-ελέγχους

Πόλεμος μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για τα εμβόλια - Τι κρύβεται από πίσω;

Η Μαφία στρατολογεί νέους με βίντεο στο TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης