Άδεια Κουφοντίνα: Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει μετά την επίθεση στη Βουλή και τους βανδαλισμούς

koufontinas01-mesa

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εισαγγελέων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα σταματήσει την απεργία πείνας, καθώς όπως όλα δείχνουν το αίτημά του θα ικανοποιηθεί

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα τα οποία πραγματοποίησαν λίγα 24ώρα πριν καταδρομική επίθεση στο κτίριο της Βουλής βάφοντας την μια πλευρά του κτιρίου κόκκινη, αλλά και υπό το βλέμμα απόλυτης ανοχής της κυβέρνησης στα διαδραματιζόμενα από το Ρουβίκωνα, αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος του Αρείου Πάγου για τη χορήγηση ή όχι της 7ης κατά σειρά άδειας του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αν και όπως έλεγαν με νόημα εισαγγελείς που γνωρίζουν τα διαδραματιζόμενα στον Άρειο Πάγο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα σταματήσει την απεργία πείνας, καθώς όπως όλα δείχνουν το αίτημά του θα ικανοποιηθεί.

Μετά την άρνηση των δικαστών του Βόλου να χορηγήσουν άδεια στον «Λουκά» της «17 Νοέμβρη» ξεκίνησε κάτω από το αδιάφορο βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ και με το «κλείσιμο του ματιού» του Μαξίμου και της Λ. Μεσογείων, ένα μπαράζ επιθέσεων, βανδαλισμών και καταγραφής χυδαίων συνθημάτων, από τα μέλη του Ρουβίκωνα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Κάτω από αυτό τον ασφυκτικό κλοιό και με τις παρασκηνιακές κυβερνητικές πιέσεις αναμένεται να εκδοθεί άμεσα το βούλευμα το ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναίρεσης που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αναίρεση της κυρίας Δημητρίου συζητήθηκε την Τρίτη σε συμβούλιο (κεκλεισμένων των θυρών) στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα με πρόεδρο την Δήμητρα Κοκοτίνη, ενώ ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Δημήτριος Παπαγεωργίου, διάβασε τους λόγους και τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η κυρία Δημητρίου για την άσκηση της αναίρεσή της κατά του βουλεύματος του Βόλου.

Στην αναίρεσή της η Ξένη Δημητρίου επικαλείται τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011, όπως και πρόσφατο δημοσίευμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, το ποίο αναφέρει ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει τα συγκεκριμένο προβλεπόμενο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει στην αναίρεσή της, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, και προσθέτει, ότι αφού δέκτηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας, τότε κακώς εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και της εξέτασης των ουσιαστικών προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας.

Το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου σε περίπτωση που απορρίψει την αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα του Βόλου, που σύμφωνα με εισαγγελικούς λειτουργούς, είναι το πιθανότερο, θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας του.

Πάντως, δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι δεν αποκλείεται μετά την αναίρεση-που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα ασκηθεί, δηλαδή το αίτημα της Ξένης Δημητρίου γίνει δεκτό- το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου να επαναλάβει την ίδια θέση-άποψή του, δηλαδή ότι ο Δημήτρης Κουφντίνας δεν μπορεί να λάβει άδεια. Ωστόσο, θα έχει περάσει η ημέρα των Ευρωεκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ (44)

ΜΠΑ ΠΩΣ ΚΙ'ΕΤΣΙ ?

ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΟΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΕ ? ΜΕΣΑ ΡΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ .ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΡΙΕΨΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ . ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 50ΑΡΙΑ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ !!!!

ELENI

ΝΑ ΧΑΡΩ!!!!! ΝΑ ΧΑΡΩ!!!!!ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ!!!!!!!!ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ!!!!!! ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ!!!!!!ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ!!!!!!! ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ,,ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ,,,,ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ!!!!!!!ΜΠΟΡΕΙΤΕ ,ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!!!!!!!!! ΚΑΝΕΤΕ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!ΑΛΛΑ ΝΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!! ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΤΕ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!!!!!!!ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ Ο ΚΟΥΦΩΝΤΙΝΑΣ!!!!!! ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΕΡΑΣ!!!!! ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!!!!! ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ !!!!!ΚΑΙ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!!!ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ!!!!!! ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ,,,,,,, ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!!!!!! ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!!!!!!! ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!!! ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,,,, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ!!!!!!!! ΠΟΣΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ !!!!!ΜΑ ΠΟΣΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!!!!! ΠΟΙΟΣ ΦΤΥΝΕΙ ΠΟΙΟΝ!!!!!!! ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ!!!!! ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!!! ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ!!!!!!! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!!!!ΟΠΩΣ ΟΛΑ !!!!!!!ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!!!!! ΚΑΙΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!!!!!!!ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ,, ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΛΑ !!!!!ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ,,, ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!! ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!! ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!

katerina5445

εμένα μού κάνει τεράστια εντύπωση ο γιός του .... καμαρώνει σαν γύφτικο σκερπάνι για τον ΦΟΝΙΑ πατέρα του 11 αθρώπων οταν παίρνει αδειες κ τον δείχνει η τηλεόραση κυτάξτε το χαμόγελο κ το καμάρωμα του γιού του για τον εγκληματία πατέρα του ...

BUTCHER

ΟΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ - ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ.

Αλεξανδρος

Εάν επρόκειτο για έναν ‘’μαύρο φασίστα’’ (όχι τώρα που είναι ‘’κόκκινος’’) με 11 φόνους, τι θα έλεγαν οι ‘’δήθεν επαναστάτες’’?

26 Μαϊου

Την Κυριακή, ψηφίζουμε μόνον δεξιά - πατριωτικά κόμματα και στέλνουμε τους αληταράδες της προδοτικής και δολοφονικής αριστεράς για υποχρεωτικό κρύο μπάνιο και service εγκεφαλικών ρυθμίσεων.

Κάντε κάτι αλλιώς...

Η αριστερή τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει χτυπήσει κόκκινο νοσταλγοί κόκκινων δικτατόρων....και πολιτικές μυστικοπαθειας και διαφθοράς..

Στο συριζηστάν

σηζητάμε εάν ο φονιάς θα βγει έξω για βόλτα και βλέπουμε τους φασίστες αριστερούς θαυμαστές του να τα σπάνε. Προσοχή στη κάλπη μόνο πατριωτικά κόμματα η αριστερά είναι πληγή για την Ελλάδα.

chris13

Η χούντα, οι δολοφονίες, οι βασανισμοί ανθρώπων και η προδοσία του έθνους απο τους φασίστες όπλισε το χέρι αυτού του τύπου. Αν πιστεύει κάποιος ότι ένα πρωί ξύπνησε και έτσι απλά έγινε κατά συρροή δολοφόνος μάλλον βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος.

Κρίμα

Εγώ βλέπω ένα καμμένο χαρτί...

11 νεκροί @chris13

Η περίπτωση, να είναι απλώς ένας ΦΟΝΙΑΣ, που το αίμα που έχυσε στους δρόμους, φυσικά και δεν σταμάτησε τον "καπιταλισμό", τον "ιμπεριαλισμό" και την "αδικία", δεν σου περνά από το μυαλό... Aφού δεν σου περνούν απλές σκέψεις, εύχομαι, να σου περάσει ένα βλήμα.

Στο τέλος θα μας πεις οτι ο παππούς του Μπακογιάννη απελευθέρωσε τον αμετανόητο προδότη Πατακό

Αν είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα (αλήθειες)...

Καμένε εγκέφαλε

Το 2002 που συνελήφθη ο Κουφοντίνας είχαμε χούντα, βασανισμούς ή δολοφονίες?

Άνθρωπος;

Τί σχέση έχει η χούντα; Τα εγκλήματα του τα έκανε επί δημοκρατίας. Παρεμπιπτόντως γιατί τον αποκαλείς άνθρωπο; Είναι ο μεγαλύτερος κατά συρροήν δολοφόνος των τελευταίων 50 χρόνων!

Ανέκδοτο

Ελληνική Δικαιοσύνη .Χαχαχαχαχαχα...

Lakis

Τρανό παράδειγμα δικαιοσύνης: σκοτώνεις, κλέβεις, βιάζεις, κάνεις λαθρεμπόριο και άλλα πολλά. Να εύχεσαι να σε πιάσουν, να σε έχουν σε ένα προστατευόμενο κελί και αν θελήσεις καμιά αδειούλα έχεις το δικαίωμα να βγεις, να κάνεις και εσύ καμιά βόλτα βρε αδερφέ. Δεν έγινε και τίποτα. Έχεις και δικαίωμα στην απεργία, το ήξερες; Απεργία πείνας. Και με 10-20-30 ομοίους σου απ' έξω να βανδαλίζουν ελεύθερα κάτι θα πετύχεις. Το συμπέρασμα; Τελικά να πάμε όλοι φυλακή να μας προσέχουν, να μην πληρώνουμε φόρους και όλα αυτά και να κάνουμε ό,τι θέλουμε; Έυχομαι σύντομο ψόφο σε όλους τους υπευθύνους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης