Δίνουν άδεια στον Κουφοντίνα με απόφαση της Ξένης Δημητρίου

koufontinas_main01

Μέσα στη νύχτα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα για την απόρριψη του αιτήματος του «Λουκά» της 17Ν για την 7η κατά σειρά άδεια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο, ώστε να του χορηγηθεί - Και οι ισοβίτες δικαιούνται άδεια, αναφέρει στο σκεπτικό της η εισαγγελέας ΑΠ - Αντίθετη ήταν η εισήγηση του αντεισαγγελέα

«Επείγουσα» αναίρεση άσκησε αργά σήμερα το βράδυ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αναίρεση θα συζητηθεί πολύ σύντομα και πιθανώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στο Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αναίρεση της κυρίας Δημητρίου. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα, θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση, εκτός από αυτή που δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έντονο ενδιαφέρον προκειμένου να ασκηθεί αναίρεση στο βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Βόλου είχε εκδηλώσει στην Ξένη Δημητρίου κυβερνητικό στέλεχος στον χώρο της Δικαιοσύνης, μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα του χορηγηθεί η 7η κατά σειρά άδεια.

Η Ξένη Δημητρίου, την ίδια μέρα που έγινε γνωστό ότι δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ζήτησε να της σταλεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, καθώς και ο ιατρικός φάκελος του Λουκά της 17Ν, όπως και η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Παράλληλα, η κυρία Δημητρίου ζήτησε και τα ιατρικά πιστοποιητικά από το νοσοκομείο του Βόλου που αφορούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ σήμερα που έγινε γνωστό ότι εισήχθη προληπτικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου, άσκησε την αναίρεση μέσα στο βράδυ.

Όπως λένε συνάδελφοι της κυρίας Δημητρίου, αλλά και ποινικολόγοι, στην ιστορία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν έχει ξαναγίνει αφενός τόσο αργά να ανακοινωθεί η άσκηση αναίρεσης κατά βουλεύματος και αφετέρου η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λουκάς της 17Ν, μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα του χορηγηθεί άδεια, ξεκίνησε απεργίας πείνας και στη συνέχεια μετήχθη στο νοσοκομείο Βόλου. Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι ο πολυισοβίτης μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου.

Από τους γιατρούς του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί επειγόντως στη ΜΕΘ, καθώς διαπιστώθηκε «διαταραχή ηλεκτρολυτών», συνεπεία της απεργίας πείνας που κάνει διεκδικώντας να του χορηγηθεί άδεια.

Τι επικαλέστηκε η Ξένη Δημητρίου

Στην αναίρεσή της, η Ξένη Δημητρίου επικαλείται τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011, όπως και πρόσφατο δημοσίευμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, το οποίο αναφέρει ότι και οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει τα συγκεκριμένο προβλεπόμενο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί αδείας.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, και προσθέτει ότι, αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας, τότε κακώς εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και της εξέτασης των ουσιαστικών προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας.

Αντίθετη εισήγηση από αντεισαγγελέα ΑΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τις 15 Μαΐου είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου να μελετήσει την «υπόθεση Κουφοντίνα», αλλά σήμερα το πρωί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου την ενημέρωσε ότι η γνώμη του είναι ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εισηγούμενος στην Ξένη Δημητρίου, υποστήριξε -πέρα από τα νομικά θέματα- ότι το βούλευμα του Βόλου με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα "έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων".

Με άλλα λόγια, η θέση του αντεισαγγελέα ήταν ότι είναι επικίνδυνος και αμετανόητος ο Λουκάς της 17Ν.

ΣΧΟΛΙΑ (386)

Νικος 22

Εμείς οι απλοί πολίτες ευχαριστούμε την κ. Ξένη Δημητρίου που αργά την νύχτα της Παρασκευής πήρε αυτή την σοφή απόφαση. Την απόφαση που μας εμπνέει αίσθημα εμπιστοσύνης στην Δικαιοσύνη. Ναι. Μέσα στην νύχτα. Άγρυπνος φρουρός της δικαιοσύνης. Δεν την άφηνε να κοιμηθεί το αίσθημα της αδικίας. Και πήρε την μεγάλη απόφαση. Και μας έστειλε το μήνυμα. "Μην φοβάστε καλοί μου πολίτες . Εδώ είμαι εγώ. Γι αυτό με έβαλε η Πολιτεία εδώ. Για εσάς. Για να νιώθετε ασφαλείς. Για να ξέρετε ότι πάντα θα βρίσκετε το δίκιο σας, πάντα θα νοιώθετε ασφαλείς. Όχι δεν με πίεσε κανένας. Μόνη μου ξύπνησα μέσα στην νύχτα για να αποδώσω δικαιοσύνη. Για να μπορεί ο καθένας να σκοτώνει ελεύθερα αυτούς που θεωρεί εχθρούς του¨. Ευχαριστούμε και πάλι κ. Ξένια Δημητρίου και συγγνώμη που πέρασαν από το μυαλό μας μερικές κακές σκέψεις τέτοιες ημέρες.

γιαννος

πο πο ζω σε μια χωρα παρωδια που πλεον με φοβιζει.

Συριζάκιας

Και άδεια θα του δώσουμε και σύντομα θα τον βγάλουμε, λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του, που προκλήθηκε από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό του στις ελληνικές φυλακές. Εννοείται πως θα πάρει και αναπηρική σύνταξη, γιατί εμείς κρατάμε τις υποσχέσεις μας.

@Τσυριζάκιας

Για τον Αξαρλιάν και τα υπόλοιπα θύματα του δολοφόνου, τι υπόσχεση έδωσες?????

Δημήτρης

Με κάτι τέτοια, ΣΥΡΙζΑ μου σε βλέπω να ξαναγυρνάς στα ...ιστορικά σου ποσοστά. Όσο για την κ. Ξένη θυμάμαι και τις συνεχείς αναιρέσεις για τον κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, όπου οι δικαστές αθώωναν συνεχώς κι αυτή αναιρούσε συνεχώς. Γκολ αυτοί; Σέντρα εμείς!!!

George

Δυστυχως πολλοι Ελληνες ειναι αργυρωνητοι φιλε μου.Ο Τσιριζα με αυτα που πρεσβευει επρεπε να ειναι στο 3%.Τωρα τους πεταει ενα ψωροεπιδομα και τον ξαναψηφιζουν.

Αδεια

Σε καταδεικασθεντες για βίαια εγκλήματα δεν θα έπρεπε να υπάρχει

Ουτε μετα απο χιλια χρονια,

δεν θα σταματησει ο εμφυλιος στην Ελλαδα.Ποτε οσο υπαρχουν προδοτες, κωλοσφουγγαριοι των δυναστων της χωρας μας ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Οταν παψουν να υπαρχουν αυτα τα βδελυγματα, τοτε θα δει ειρηνη και ομονοια η χωρα!

κωνσταντινος

πιο ξεφτιλα κρατος δεν υπαρχει στον κοσμο που στο διαολο παμε ρεεεεεεεε

Ιστορικά είχαμε βοήθεια από τους ξένους

Το 1821-1828 που ελευθερωθήκαμε, το 1912, το 1920 και το 1045. Γιατί όχι και τώρα; Τι θα πει Έλληνας πολίτης; Πήγε φαντάρος ο Κουφοντίνας; όχι δεν πήγε; εσύ πήγες; εμείς πήγαμε και είμαστε έτοιμοι να σκοτωθούμε γι αυτή την πατρίδα. Τι χρωστάει αυτή η χώρα στον Κουφοντίνα, τι καλό μας έκανε; Αντίθετα από ότι φαίνεται από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δημιουργεί ένα νέο πυρήνα τρομοκρατίας, ώστε όλη η Ευρώπη να πηγαίνει μπροστά και μεις να παίζουμε την ΟΠΛΑ και τις Ερυθρές Ταξιαρχίες

@

Δεν ξερεις τι λες!!! Αν υπαρχουν αξιοποινες πραξεις οι οποιες δεν μπορουν να δικαστουν στην χωρα, τοτε αλλες χωρες σαφως μπορουν να ζητησουν εκδοση!!! Οπως εμεις ζηταμε εκδοση του Χριστοφορακου απο την Γερμανια. Υπαρχουν αξιοποινες πραξεις (ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ!!!) που εχουν παραγραφει με τον ελληνικο δικαιο αλλα οχι με το Αμερικανικο. Συνεπως σαφως υπαρχει βαση για εκδοση με βαση την διακρατικη συμφωνια. Αυτο που μπορει να ζητησει η Ελλαδα ειναι η μη εφαρμογη της θανατικης ποινης γιατι αυτο το θεωρουμε στην Ευρωπη απανρθωπο ακομα και για τους πιο σιχαμενους τρομοκρατες. Αυτο το εχει κανει η Αμερικη στο παρελθον για να εξασφαλισει εκδοση (πχ οταν το Μεξικο προσφατα εξεδωσε τον αρχιναρκεμπορα Ελ Τσαπο).

η αριστερα πηγαζει απ τον σατανα

και τετοια δικαιοσυνη, σατανικη, θα απολαμβανουμε οσο εχουμε αριστερα. Μονο με ορους μεταφυσικης εξηγειται πλεον το φαινομενο της ελληνικης αριστερας και δη ο θριαμβος της εναντιον καθε λογικης ή/και ευαισθησιας. αλλα για εσας που δεν πιστευετε σε αυτα, και μαλλον καλα κανετε, η ολη στηριξη απο την αριστερα (κρατος και πρακρατος) στον κουφοντινα και την ομηγυρη του ειναι απλα μια αναγκαστικη συναλλαγη μεταξυ εργοδοτη και του πρωην υπαλληλου του, που ξερει πολλα για το "μαγαζακι" του παλιου αφεντικου του.... και δεν κανει να μιλησει....

Γανυμήδης

Χα χααααααααααααααα! Κόψε τις [...]!

ΑΝΤ. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

Αυτό το πράμα που ζούμε είναι ΚΡΑΤΟΣ; Ευτυχώς και έχουμε στραβή, γκαβή, μη διαπλεκόμενη και άλλα πολλά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η γραία μαζί και με άλλους μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια την ΜΑΝΑ του ΑΞΑΡΛΙΑΝ; Ήθελα να την ρωτήσω και να μου απαντήσει εάν είχαν δολοφονήσει το δικό της παιδί θα έκανε τα ίδια; 11 δολοφονίες και όλοι σφυρίζουν στο ρυθμό κλείσε τα μάτια και γράφτους~!!!

Άστα καλύτερα

Οι αμερικάνοι αι οι ισραηλινοί τους οποίους υμνολογούν και λατρεύουν οι προδότες ελληνες φασίστες έχουν σκοτώσει ανά τον κόσμο εκατομμύρια παιδάκια, ΕΣΚΕΜΜΈΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ. Θα πρότεινα να δοθούν στις μανάδες των σκοτωμένων παιδιών, Παλαιστινίων, ιρακινών, λατινοαμερικάνων, σέρβων και λοιπά οι γραικύλοι λάτρεις των φονιάδων των λαών για να τους τιμωρήσουν κομματιάζοντας τους

Κουράστηκε να δολοφονεί !!!!!

Μπράβο κυρούλα και εις..... ανώτερα μετά τις εκλογές ! Να κανονίσετε να του δοθεί και κανα δυο μήνες .....αναρρωτική....... Ταλαιπωρήθηκε το παιδί !!!

test iq

Φίλε Γιώργο δεν υπάρχει το κριτήριο της μεταμέλειας, ρώτα όποιον νομικό θες. Το θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το εξής: Νομικά δεν γίνεται κάτι που κρίθηκε έξι φορές με έναν συγκεκριμένο τρόπο, την έβδομη να κρίνεται διαφορετικά ενω δεν έχει αλλάξει κάποιο στοιχείο, συμπεριφορά κτλ.

Άνα μπράβο!

Όποτε τα νομικά ατοπήματα των προηγούμενων είναι καταδικασμένα να διαιωνίζονται. Είστε σίγουρος ότι έχετε τελειώσει... δημοτικό;

Γιώργος 45

Ως προς το κριτηριο σε παραπέμπω στο σκεπτικό της απόφασης. Ως προς την 7 φορά σου υπενθυμίζω ότι άλλος έδωσε τις 6 άδειες και άλλος έκοψε την 7η άδεια. Διάβασε πρώτα το ιστορικό και μετά να σχολιάζεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης