Λιμενικό: Εντόπισε και διέσωσε 47 παράνομους μετανάστες σε Φαρμακονήσι και Σύμη

Λιμενικό: Εντόπισε και διέσωσε 47 παράνομους μετανάστες σε Φαρμακονήσι και Σύμη

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνια της Λέρου και της Σύμης με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία να διενεγούν προανάκριση

limeniko_skafos
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών αλλοδαπών προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, χθες το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Φαρμακονησίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Άμεσα, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους προέβη στην περισυλλογή είκοσι τριών αλλοδαπών (10 άνδρες, 6 γυναίκες, 5 κορίτσια και 2 αγόρια), τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Λέρου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Λίγες ώρες αργότερα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή παραλίας νότια ν. Νίμου ν. Σύμης, είκοσι τέσσερις αλλοδαπούς (18 άνδρες, 03 γυναίκες και 03 αγόρια). Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Σύμης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», λένε οι Ισραηλινοί πριν την εισβολή στη Γάζα

Άγιος Παντελεήμονας: Έπιασαν Σύρο με μαχαίρι και κοράνι σε εκκλησία - Άρχισε να φωνάζει «Allahu Akbar»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «επισκέπτης» και η «επτάψυχη γάτα» της Χαμάς υπ' αριθμόν ένα στόχοι του Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης