Λιμενικό: Εντοπισμός και διάσωση 47 ατόμων σε Κω και Κάλυμνο - Συνελήφθη διακινητής
Στην ακυβέρνητη πνευστή λέμβο ανοιχτά της Κω βρισκόντουσαν 19 άνδρες και 1 αγόρι, ενώ στα ανοιχτά της Καλύμνου εντοπίστηκαν 20 άνδρες, 3 γυναίκες, 2 αγόρια και 2 κορίτσια
Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά ν. Κω.
Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην άμεση περισυλλογή και διάσωση είκοσι 20αλλοδαπών (19 άνδρες και 1 αγόρι), τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
Χθες το μεσημέρι το λιμενικό εντόπισε ακόμα 27 παράνομους μετανάστες στη ν. Καλόλιμνο. Ειδικότερα, κατόπιν ενημέρωσης για ύπαρξη ατόμων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Καλολίμνου, μετέβησαν 2 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν τους αλλοδαπούς, (20 άνδρες, 3 γυναίκες, 2 αγόρια και 2 κορίτσια) επί της ν. Καλολίμνου. Στη συνέχεια οι εν λόγω αλλοδαποί με τη συνδρομή των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καλύμνου.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 20 ετών ως διακινητής των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα¨ και του άρθρου 30 Ν. 4251/2014 ¨Διακίνηση¨.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη