Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Ερευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος - Θα ανοιχθούν και οι λογαριασμοί όλων όσων ελέγχονται

antonios-presvytera-m_2
Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει δρομολογήσει ήδη έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», στενών συγγενών του και τρίτων πρόσωπων τα οποία συμμετέχουν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Ειδικότερα, αναζητείται εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν χειριστεί ορθά τα οικονομικά στοιχεία (ταμεία, κ.λπ.) της δομής. Να σημειωθεί ότι τα χρήματα της δομής προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, όπως θα ελέγξει και το ενδεχόμενο εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Όπως είναι επόμενο, σε όλους τους ελεγχόμενους θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν τα περιουσία στοιχεία τους αποκτήθηκαν από εγκληματικές πράξεις ή όχι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κιβωτός του Κόσμου: Έδιωξαν πρώην φιλοξενούμενη επειδή έκανε άμβλωση - «Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα παιδί»

Καιρός: Η κακοκαιρία «Denise» φέρνει καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επέστρεψε στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι - «Εδώ ξεκίνησε για μένα μια άλλη ζωή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης