Κιβωτός του Κόσμου: Γνώριζαν από τον Αύγουστο τις καταγγελίες - Τι αποκαλύπτεται σε έγγραφο

Κιβωτός του Κόσμου: Γνώριζαν από τον Αύγουστο τις καταγγελίες - Τι αποκαλύπτεται σε έγγραφο

Οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο είχαν στείλει επιστολή στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της ΜΚΟ

pateras_antwnios_thema_xr
Τους ισχυρισμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα περιστατικά κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου» φαίνεται να καταρρίπτουν σταδιακά οι εξελίξεις, με ένα έγγραφο να ξεδιαλύνει το τοπίο.

Το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει ότι στην «Κιβωτό του Κόσμου» ήταν ενήμεροι για τα περιστατικά κακοποίησης. Στις 12 Αυγούστου, οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο έστειλαν επιστολή στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της ΜΚΟ και τον ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο.

Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τον γενικό διευθυντή των δομών της ΜΚΟ να διερευνήσει άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό. Ζητούν μάλιστα να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στον πατέρα Αντώνιο το περιστατικό και να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος από τη δομή.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cois0nfj69s9)

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Νοεμβρίου ο πατέρας Αντώνιος μιλώντας στον Alpha, είχε δηλώσει πως τις καταγγελίες «εμείς τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

Ο πατέρας Αντώνιος κράτησε κλειδωμένα για 2 μήνες παιδιά για να τα συνετίσει

«Βροχή» είναι οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου - τις τιμωρίες και τους ξυλοδαρμούς - και όσα έκανε ο πατέρας Αντώνιος μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της μαρτυρίας του 19χρονου που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την υπόθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ελευθερία της Καλαμάτας» στα τέλη Ιανουάριου του 2022 από την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα τέσσερα παιδιά επειδή ο πατέρας Αντώνιος έκρινε ότι έπρεπε να «συνετιστούν επειδή είχαν μπλέξει με κακές παρέες» στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Τα παιδιά, όμως, αυτά όταν ήρθαν στην Αθήνα έμειναν, σύμφωνα με τη μαρτυρία, κλειδωμένα για δύο μήνες προκειμένου να συνετιστούν.

Ακολούθησε ένα ταξίδι μικρότερων παιδιών, επίσης από την Καλαμάτα, στην δομή του Κολωνού με την μαρτυρία να αναφέρει ότι ο πατέρας Αντώνιος έβαλε τα μεγαλύτερα παιδιά που κρατούσε κλειδωμένα, να γονατίσουν μπροστά στα μικρότερα και να παρακαλέσουν για συγχώρεση επειδή φάνηκαν ανάξια. Σύμφωνα με τη μαρτυρία τα μεγαλύτερα παιδιά «είχαν σημάδια ξυλοδαρμού, ήταν βρώμικα και ήταν παραμελημένα».

Την ώρα, δε, που σήμερα αναμένονται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις για την υπόθεση αυτή, ένας 20χρονος μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας Αντώνιος είχε ζητήσει από τρόφιμη που ήταν έγκυος να προχωρήσει σε άμβλωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά για την κοπέλα, η οποία βρέθηκε σε συνθήκες σκληρής απομόνωσης για 4 με 5 μήνες «ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να μην έχει επικοινωνία με άτομο. Μόλις κατάλαβαν ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πατήρ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση».

Ο 20χρονος σήμερα Κωνσταντίνος ήταν τρόφιμος σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» από την ηλικία των 11 ετών, αρχικά στον Κολωνό και μετά στη Χίο.

Στον ΣΚΑΪ μίλησαν και συγγενείς παιδιού που φιλοξενείται σε δομή της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα οι οποίοι είχαν υποβάλει καταγγελία από τον Ιανουάριο του 2021.

Όπως είπαν όταν πήγαν να επισκεφθούν το παιδί «μας είπε μπροστά στην κοινωνική λειτουργό ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από παιδαγωγό. Όταν ζητήσαμε εξηγήσει πήγαν να μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές. Το παιδί μας είπε σιγανά "μη με ρωτάτε πολλά γιατί θα με βάλουν τιμωρία».

Ο πατέρας του παιδιού είπε από την πλευρά του ότι το παιδί όταν το συνάντησε «δεν ήταν καθόλου καλά, μου είπε "μπαμπά πάρε με από εδώ, δεν μπορώ να μιλήσω". Τους έβαζαν να καθαρίζουν τις τουαλέτες, μου είπε το παιδί «μας βάζουν σε αποθήκη για τιμωρίες, όταν έρχεται η αστυνομία μας βγάζουν με τις κλωτσιές έξω"».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «έχω ζητήσει 10 φορές ραντεβού με τον πατέρα Αντώνιο και δεν μας δίνουν απαντήσεις, αλλά μου λένε πάντα ότι έχουμε εντολή από την Εισαγγελία. Δεν με αφήνουν να μιλήσω με το παιδί».

Τα παιδιά ήταν αφημένα στην τύχη τους περιέγραψε στο MEGA μια πρώην εθελόντρια στην «Κιβωτό του Κόσμου» κάνοντας λόγο για πλήρη αδιαφορία από την πλευρά των υπεύθυνων.

«Διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία δομή. Τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, μη συνεργάσιμα. Μπροστά μου δεν εμφανίστηκε κανένας πατέρας Αντώνιος. Υπήρχε μόνο μία θυρωρός, ας την πω έτσι, κι ένας κύριος 35 χρονών, ο οποίος με κατηύθυνε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ράνια, η οποία εργάστηκε πριν από έξι χρόνια ως εθελόντρια στη δομή του Κολωνού.

«Δεν θυμάμαι να πέρασα από καμία συνέντευξη. Υπήρχε μία αδιαφορία εκεί μέσα. Θυμάμαι μόνο μία θυρωρό, η οποία δεν ξέρω τι ρόλο έπαιζε. Ήταν απρόσωπο το κλίμα. Υπήρχε μία δυσκαμψία στην Κιβωτό, ένα αρνητικό κλίμα για εμάς που προσφέραμε τόσα πολλά εκεί. Πήγαινα σχεδόν κάθε μεσημέρι να κάνω μαθήματα στα παιδιά. Δεν υπήρχε κανένας να κατευθύνει το όλο σύστημα. Ήταν όλα αφημένα στη μοίρα τους. Είχα παρατηρήσει ότι τα παιδιά ήταν αφημένα εντελώς στην τύχη. Ένιωσα τρομερή απογοήτευση, γιατί πήγα να προσφέρω».

Ειδήσεις σήμερα:

Λύθηκε το μυστήριο με τα πρόβατα στην Κίνα που έκαναν 12 μέρες κύκλους

Νέες απειλές Ακάρ: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα σε Κύπρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

«Πολύ πιθανόν να ακούσουμε καταγγελίες και για άλλες δομές» εκτιμά η Μιχαηλίδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης