Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του - «Παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό»

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του - «Παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό»

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 43χρονου Ολυμπιονίκη - «Αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου» φώναζε η αδερφή του - Παρόντες Αλέξης Τσίπρας, Μιχάλης Μουρούτσος, Τασούλα Κελεσίδου και πλήθος κόσμου

kideia-nikolaidis-mak2
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, το φέρετρο με τη σορό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, του δυο φορές ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 43 ετών, έπειτα από διετή μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Η σορός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη εκτέθηκε προς χαιρετισμό στις 15:00 το μεσημέρι ενώ λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε  η εξόδιος ακολουθία. Συγγενείς και φίλοι έδωσαν το παρών στην εκκλησία για να του πουν το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο αθλητή.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρετά τον άνθρωπό της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία του (2)

Μπαίνοντας στην εκκλησία η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε φωνάζοντας «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», μη μπορώντας να αντέξει το τελευταίο «αντίο». Το ίδιο και ο πατέρας του ο οποίος με κλάματα στα μάτια ανέφερε απαρηγορητος «παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό αγόρι μου».

Κλείσιμο
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία του

«Είδα τις τελευταίες του ανάσες, ήταν πολύ δυνατό παιδί, είμαι πολύ κοντός για να πω πράγματα για έναν τέτοιο ψηλό. Είχε διαύγεια μέχρι και την τελευταία στιγμή» είπε ο θείος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Παρών στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
kideia-nikolaidi-20
kideia-nikolaidi-22
«Ήταν ένα πολύ μεγάλος αθλητής, από μικρό παιδί πάλευε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Είναι πολύ δύσκολο ιδίως για τον ίδιο που δεν μπόρεσε να χαρεί την οικογένειά του. Αθάνατος και μας λείπει ήδη» δήλωσε η Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας, Τασούλα Κελεσίδου.

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη (3)


Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
kideia-nikolaidi-2
Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
kideia-nikolaidi-19
Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στα χέρια
kideia-nikolaidi-10
Με δάκρυα στα μάτια οι γονείς του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
kideia-nikolaidi-15
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
moyroytsos-kideia-nikolaidi
O Ολυμπιονίκης του ταεκβοντό, Μιχάλης Μουρούτσος
Η σορός μπήκε στην εκκλησία υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος.

ThessToday.gr - Σπαραγμοί στην κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Πολλά είναι και στα στεφάνια που έστειλαν στείλει που γνώριζαν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη από τον αθλητισμό και από τον πολιτικό χώρο, παρόλο που επιθυμεία του ήταν, όπως έκανε γνωστό και η οικογένειά του, αντί για στεφάνια να δοθούν χρήματα σε ιδρύματα της επιλογής του.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια έχουν στείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, o αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η ομάδα του ΆΡΗ, του ΠΑΟΚ, ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κ.α.
kideia-nikolaidi-5
Το στεφάνι του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
kideia-nikolaidi-17
kideia-nikolaidi-6
kideia-nikolaidi-12
Υπενθυμίζεται ότι ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, σε Αθήνα το 2004 και το Πεκίνο το 2008, στην τελευταία του συγκλονιστική ανάρτηση ανέφερε και την τελευταία του επιθυμία, δίνοντας ακόμη και την ύστατη στιγμή ένα μάθημα ζωής.

«Η τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου», έγραψε ο κορυφαίος αθλητής.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: «Μου είπε ότι ήταν 17 χρονών και την πίστεψα» λέει ο 33χρονος που συνελήφθη για δύο βιασμούς της ανήλικης

Σωτήρης Τσιόδρας: Τρία κακά και ένα καλό σενάριο για το μέλλον της πανδημίας - Πότε θα χρειαστούμε νέα εμβόλια

Από τον Μπάντι μέχρι τον Ντάμερ - Οι serial killers έχουν «κυριεύσει» τη μικρή οθόνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης