Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Δώρα Τσαμπάζη: Ο μεγάλος έρωτας, η οικογένειά τους και ο καρκίνος

Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Δώρα Τσαμπάζη: Ο μεγάλος έρωτας, η οικογένειά τους και ο καρκίνος

Από το βράδυ της γνωριμίας τους σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, μέχρι και τη τελευταία μέρα της ζωής του αθλητή, το ζευγάρι παρέμεινε ενωμένο

dwra-tsampazi-nikolaidis-ar
Σε ηλικία 43 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έχοντας αφήσει πλούσια παρακαταθήκη στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο. Ο δύο φορές αργυρός ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έχασε τη 2ετή μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Με το «Μονόγραμμα» του Ελύτη τον αποχαιρέτησε η σύζυγός του και δημοσιογράφος, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία έδινε τον δικό της αγώνα στο πλάι του αυτό το διάστημα.
doratsambazi

Κι εκείνος όμως, στην ανάρτηση που είχε ετοιμάσει για τη μοιραία ημέρα του θανάτου του, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγάπη και τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπό της. «Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια» είχε γράψει.

Οι δυο τους κράτησαν τον έρωτά τους σε χαμηλούς τόνους και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα από κοινές τους φωτογραφίες και οικογενειακές στιγμές.

Η γνωριμία τους
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν τον Μάιο του 2022, πέντε μήνες πριν τον θάνατό του, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Δώρα Τσαμπάζη αποκάλυψαν, πώς γνωρίστηκαν.
106712969_836041340133527_2566637009443124120_n
Κλείσιμο

Ο δις αργυρός ολυμπιονίκης και η σύζυγός του γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ στη Θεσσαλονίκη το 2012, αλλά από την αρχή «ξεκαθάρισαν» κάποια πράγματα. Εκείνη ήταν ΠΑΟΚ, εκείνος ήταν Άρης. Ο αθλητής είχε χωρίσει από την πρώην βολεϊμπολίστρια του Παναθηναϊκού Ρούξι Ντουμπρέσκου, με την οποία ήταν παντρεμένος και εκείνο το βράδυ έμελε να βρει τη γυναίκα της ζωής του.
121736702_348102029597987_6035178453931517198_n

«Μου άρεσε, την είδα έξω, την κυνήγησα και τα κατάφερα. Στην αρχή υπήρχε αυτό το παιχνίδι αλλά ξέρεις αυτά είναι σημαντικά όταν είσαι νεότερος» είχε πει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης για τη Δώρα Τσαμπαζή στην ΕΡΤ.

Το καλοκαίρι του 2016 παντρεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη με καλεσμένους συγγενείς και φίλους, ενώ ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι. «”Τα ζευγάρια όσο μένουν μαζί μοιάζουν”, λένε, κι εμείς ίσως να είμαστε ακόμα ένα τέτοιο παράδειγμα. Στα σημαντικά της ζωής, στα κοινωνικά, στα ανθρώπινα, πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας» είπαν στην κοινή συνέντευξή τους.
292652386_1398282537343721_2798337789719117314_n

Τα παιδιά τους
Οι δυο τους δημιούργησαν μία όμορφη και αγαπημένη οικογένεια, φέρνοντας στον κόσμο δύο παιδιά, την Ελεάννα που είναι 5 ετών και τον 2χρονο Γιώργο. Οι οικογενειακές αναρτήσεις τους με τα παιδιά τους ήταν συχνές στα social media, από εκδρομές, καθημερινές στιγμές στο σπίτι τους και γιορτές.
nikoalidis_dora782

Το τραγικό τέλος
Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης έδωσε μάχη με τον καρκίνο κι εδώ και καιρό ήταν γνωστό στο οικογενειακό περιβάλλον του πως η κατάστασή ήταν μη αναστρέψιμη, ωστόσο, δεν είπε ποτέ δημόσια πως το πρόβλημά του ήταν τόσο  σοβαρό.
nikolaidisss
Το καρκίνωμα nut όμως είναι μια πολύ σπάνια αλλά και πολύ επιθετική μορφή  καρκίνου.  Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υποβάλλεται σε αμέτρητες αγωγές προκειμένου να ανταπεξέλθει. Ο πρωταθλητής του Τάε Κβον Ντο πήρε θεραπευτικό σχήμα ακόμη και από την Αμερική, ωστόσο είχε ήδη καταβληθεί ο οργανισμός του και η κατάσταση είχε επιδεινωθεί.
nikolaidis872

Το τελευταίο διάστημα ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μπαινόβγαινε στο Διαβαλκανικό και περίμενε να υποβληθεί σε μία νέα θεραπεία, όμως δεν πρόλαβε. Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήθελε να τις περάσει στο σπίτι του, όπως και έγινε.

Όπως αναφέρει το οικείο περιβάλλον του, μέχρι και τα τελευταία 24ωρα της ζωής του είχε επαφή με το περιβάλλον και μάλιστα είχε φροντίσει να ενημερώσει τον κόσμο από το προφίλ του για το τελευταίο του «ταξίδι».


Ειδήσεις σήμερα:

Έξτρα επιδότηση 60 ευρώ ο τόνος πετρελαίου θέρμανσης από τα ΕΛΠΕ για όλο τον Οκτώβριο


Βιασμός 12χρονης: Πέντε εντάλματα σύλληψης μέσα στις επόμενες ώρες

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Πέθανε o ολυμπιονίκης στα 43 του από καρκίνο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης