Ρόδος: Νεαρός βιολόγος ανακάλυψε ένα άγνωστο είδος σαλιγκαριού

Ρόδος: Νεαρός βιολόγος ανακάλυψε ένα άγνωστο είδος σαλιγκαριού

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος μεταξύ σαλιγκαριού και γυμνοσάλιαγκα, στο οποίο έδωσε το όνομά του ο 26χρονος Κωνσταντίνος Καλαεντζής - Η ύπαρξή του χρονολογείται εδώ και 19 εκατομμύρια χρόνια

lari-saligkari
Μια μοναδική ανακάλυψη ενός νέου είδους, ανάμεσα σε σαλιγκάρι και γυμνοσάλιαγκα, που παρέμεινε «κρυμμένo» για εκατομμύρια χρόνια στο νησί της Ρόδου έκανε ο 26χρονος βιολόγος, Κωνσταντίνος Καλαεντζής.

Ο νεαρός Ροδίτης, ανακάλυψε και ονόμασε το είδος Libania rhodia Hausdorf & Kalaentzis, 2021, ένα σπάνιο είδος που εντοπίζεται μόνο στη Ρόδο!

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή», αναφέρει:

«Η ανακάλυψη έγινε πέρυσι κατά τη διάρκεια της καραντίνας όταν βρέθηκα στη Ρόδο καθώς τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος που παρακολουθούσα στην Ολλανδία έγιναν εξ αποστάσεως. Εκείνο το διάστημα σε μια τυχαία φυσιολατρική εξόρμηση με έναν φίλο στον Προφήτη Ηλία, συνάντησα αυτό το είδος το οποίο αμέσως μου φάνηκε παράξενο.

Το έστειλα σε έναν φίλο Γερμανό ερευνητή, τον Dr. Bernhard Hausdorf από το ινστιτούτο Leibniz στη Γερμανία, ο οποίος αμέσως μου είπε πως πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο και ζήτησε να του στείλω δείγμα. Δυστυχώς δεν είχα συλλέξει κάποιο σχετικό δείγμα και έτσι χρειάστηκε να επισκεφθώ την περιοχή ξανά μέχρι να εντοπίσω και πάλι το νέο αυτό είδος.

Όταν τελικά έστειλα το δείγμα στη Γερμανία, έγιναν οι σχετικές εξετάσεις και βρέθηκε ότι πρόκειται για ένα καινούργιο είδος, που δεν είχε δηλαδή ανακαλυφθεί ποτέ ξανά, και όπως φαίνεται μέχρι τώρα εντοπίζεται μόνο στη Ρόδο. Ο κοντινότερος συγγενής του (το είδος Lotharia cretica) φαίνεται να βρίσκεται στην Κρήτη και υπολογίζεται να διαχωρίστηκαν πριν από περίπου 19 εκατομμύρια χρόνια».

Ο Κωνσταντίνος Καλαεντζής αποφοίτησε το 2019 από το βιολογικό τμήμα του ΑΠΘ, στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ολλανδία στη μοριακή γενετική και βιοτεχνολογία. Τον Σεπτέμβριο του 2021 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του και επέστρεψε στη Ρόδο όπου, όπως δηλώνει στη «Ροδιακή», ελπίζει να παραμείνει.

saliggaria


Ειδήσεις σήμερα:

Αντιεμβολιαστικό παραλήρημα Πολάκη: Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι η αρχή της πτώσης της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Το 82% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 65 ετών

Αυστηρότερα μέτρα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από εξωτερικό λόγω της Όμικρον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης