Μετάλλαξη Όμικρον: Πιο αυστηρά μέτρα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από εξωτερικό

Μετάλλαξη Όμικρον: Πιο αυστηρά μέτρα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από εξωτερικό

Αρνητικό τεστ κορωνοϊού μία ημέρα πριν την πτήση θα απαιτούν οι ΗΠΑ από τους ταξιδιώτες εξωτερικού - Αύριο ο Μπάιντεν θα προτείνει σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας πιθανής αύξησης των κρουσμάτων

usa_airport
Την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό που επισκέπτονται τς ΗΠΑ αεροπορικώς, εξετάζει η Ουάσινγκτον με τον Λευκό Οίκο να υιοθετεί μία στρατηγική για την πρόληψη της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού «Omicron».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν μελετούν το ενδεχόμενο να υποβάλλονται όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο αμερικανικό έδαφος σε τεστ Covid-19, μία ημέρα πριν από το ταξίδι τους.

Αυτό θα σήμαινε μια αυστηροποίηση του χρονοδιαγράμματος από τον ισχύοντα κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ Covid, έως και τρεις ημέρες πριν το ταξίδι τους.

Οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό που δεν έχουν νοσήσει από Covid - συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών πολιτών- πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ Covid πριν την επιβίβασή τους, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιβληθούν σε τεστ Covid, όχι πάνω από τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους.

Αύριο το σχέδιο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων

Όπως αναφέρει η «Washington Post», το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) αναφέρει ότι σχεδιάζει να τροποποιήσει» το ισχύον μέτρο έτσι ώστε όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό να μπορούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με προορισμό τις ΗΠΑ, μόνον εάν έχουν κάνει μόνο μία ημέρα πριν, τεστ Covid (και είναι αρνητικό) για να επιβιβαστούν.

Οι αυστηρότεροι κανόνες αναφορικά με τα τεστ Covid βρίσκονται υπό συζήτηση, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Αμερικανού Τζο Μπάιντεν.

Κλείσιμο
Αύριο, ο Μπάιντεν αναμένεται να προτείνει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας πιθανής αύξησης κρουσμάτων Covid τις επόμενες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, η Πολωνία και ο Νίγηρας προστέθηκαν στην λίστα των ΗΠΑ με τις χώρες που βρίσκονται στη κατηγορία «Επίπεδο 4 - πολύ υψηλό κίνδυνος», όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Προφυλακιστέος ο 49χρονος που σκότωσε με 23 μαχαιριές τη σύζυγό του στη Θεσσαλονίκη

Γνωστός Αμερικανός τηλε-ευαγγελιστής και αρνητής των εμβολίων πέθανε από Covid
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης