Δήμαρχος Αστυπάλαιας (ΘΕΜΑ 104,6): Δεν έχουμε πλέον κρούσματα - Όσοι βγήκαν θετικοί έχουν ήδη βγει από την καραντίνα

Δήμαρχος Αστυπάλαιας (ΘΕΜΑ 104,6): Δεν έχουμε πλέον κρούσματα - Όσοι βγήκαν θετικοί έχουν ήδη βγει από την καραντίνα

Στο «βαθύ κόκκινο» μπήκε χθες έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας η Αστυπάλαια - «Ετεροχρονισμένη» χαρακτηρίζει την απόφαση ο δήμαρχος του νησιού - «Δεν έχουμε καν κρούσματα να δηλώσουμε»

b_astypalaia__1_
Κριτική στην απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία η Αστυπάλαια εντάσσεται στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, άσκησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Κομηνέας

Σύμφωνα με τον κ. Κομηνέα, η απόφαση ελήφθη «ετεροχρονισμένα», καθώς αφορά «ένα θέμα που ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες στο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα». Ο δήμαρχος περιγράφοντας αναλυτικά την κατάσταση, ανέφερε ότι ήρθαν κάποιοι από την Αθήνα και ενώ έκαναν τεστ μόλις επέστρεψαν, δεν βρέθηκαν θετικοί και υπήρξε μια σχετική μετάδοση μεταξύ των οικογενειών τους, μεταξύ δηλαδή 3-4 οικογενειών, η οποία μόλις έγινε αντιληπτή περιορίστηκε κατευθείαν. 

«Μόλις το συνειδητοποιήσαμε κάναμε 70 rapid test μέσα σε μια μέρα και καλέσαμε τον ΕΟΔΥ και κάναμε άλλα 750 τεστ μετά από δύο μέρες, "σκανάροντας" όλο τον πληθυσμό του νησιού. Περίπου 25 άτομα βρέθηκαν θετικά, προερχόμενα από αυτές τις 3-4 οικογένειες, το καταλάβαμε και δράσαμε άμεσα για να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «τα κρούσματα έφτασαν τα 30, αλλά όλοι έχουν ήδη βγει από την καραντίνα, καθώς όλα αυτά εντοπίστηκαν πριν από δύο εβδομάδες»

Μάλιστα, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι χθες μόλις άκουσε την απόφαση έμεινε «με το στόμα ανοιχτό». «Όταν είχαμε τα κρούσματα, είχαμε και πιο χαλαρά μέτρα. Σαν Δήμος δράσαμε άμεσα και ξέραμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, για αυτό και περιορίστηκε η διασπορά μέσα στις 3-4 οικογένειες», σημείωσε ο δήμαρχος του νησιού των 1.200 κατοίκων, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι από την Πέμπτη το απόγευμα ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί

Ο κ. Κομηνέας, εξήγησε πως όταν εντοπίστηκαν τα κρούσματα, «κλείσαμε τα μαγαζιά κατευθείαν, ακόμα και τα μπακάλικα, τους είπαμε πάρτε τώρα ό,τι θέλετε και τα ανοίξαμε ξανά μετά από 3 μέρες, ενώ περιορίσαμε και την κυκλοφορία. Δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος»

Μιλώντας για το πόσο μεγάλη εντύπωση του προκάλεσε η χθεσινή απόφαση, ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι «το παράρτημα της Πολιτικής Προστασίας στην Κω, μας έδινε μέχρι και συγχαρητήρια για το πώς αντιδράσαμε, λέγοντάς μας ότι αν όλοι οι Δήμοι ενεργούσαν όπως εμείς στην Αστυπάλαια, δεν θα υπήρχε εξάπλωση του κορωνοϊού» και τόνισε για ακόμα μια φορά πως η απόφαση λαμβάνει υπόψη «μια κατάσταση που έχει λήξει»

Τέλος, ο κ. Κομηνέας σημείωσε ότι  «ξέραμε ποιοι ήταν τα κρούσματα και κάναμε μεταξύ μας την ιχνηλάτηση», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «θα επικοινωνήσουμε με την Πολιτική Προστασία και νομίζω θα το καταλάβουν και οι ίδιοι, γιατί εδώ και δύο μέρες δεν έχουμε καν κρούσματα να δηλώσουμε»

Ειδήσεις σήμερα: 

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών (ΘΕΜΑ 104,6): Τα μαγαζιά μας θα μείνουν ανοιχτά

Με το «Γιαβούζ» στην ανατολική Μεσόγειο πάει στην Πενταμερή ο Ερντογάν

Αστυπάλαια: Από covid free... στο «βαθύ κόκκινο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης