Καλφέλης: Ορθώς κλήθηκε η ΕΛΑΣ για την κατάληψη στο ΑΠΘ

Καλφέλης: Ορθώς κλήθηκε η ΕΛΑΣ για την κατάληψη στο ΑΠΘ

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Γρηγόρης Καλφέλης συμφώνησε με τις ενέργειες για την επέμβαση της ΕΛΑΣ στα επεισόδια της Δευτέρας – Όπως είπε, η είσοδος ομάδας ατόμων με λοστούς και άλλα εργαλεία ήταν «κατεξοχήν περίπτωση εκρηκτικής επικινδυνότητας»

apth_pryt
Υπέρ της απόφασης του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να απευθυνθεί στην Εισαγγελία και αυτή με τη σειρά της να ζητήσει την επέμβαση της ΕΛΑΣ στα επεισόδια της Δευτέρας τάχθηκε ο Καθηγητής Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Καλφέλης.

Ο κ. Καλφέλης, όπως αναφέρει το GRTimes.gr, δήλωσε στον Real Fm ότι από τη στιγμή που εισέβαλε στην Πρυτανεία ομάδα ατόμων -μεταξύ των οποίων και εξωπανεπιστημιακοί- με λοστούς και άλλα εργαλεία για να καταλάβει τον χώρο, «προφανώς για να προκαλέσει καταστροφές και βλάβες» δεν υπήρχε περίπτωση να μην έπρεπε να κληθεί η αστυνομία. Αφενός διότι το άσυλο έχει καταργηθεί και αφετέρου διότι επρόκειτο για «κατεξοχήν περίπτωση εκρηκτικής επικινδυνότητας».

«Ο Πρύτανης έκανε πολύ σωστά και απευθύνθηκε στον εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Καλφέλης, ενώ πρόσθεσε ότι «το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι προσβατό μόνο σε όσους έχουν σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Ο κ. Καλφέλης υπογράμμισε ακόμη ότι όσο θα υπάρχει αυτή η αντίδραση και όσο δεν αντιδρούν κάποιοι άλλοι απέναντι στη λογική των μειοψηφιών που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του νέου νόμου «η συγκρουσιακή διαδικασία θα βλάπτει το πανεπιστήμιο». Τόνισε δε την ανάγκη κινητοποίησης «όλων των παραγόντων που θέλουν μια υπέρβαση απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο. Κάπου να συμμετέχουμε κι εμείς οι οποίοι θέλουμε κάτι το διαφορετικό, δηλαδή μια υπέρβαση αυτής της ανομίας που υπάρχει».

Ο καθ. Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Γρηγόρης Καλφέλης, στον Real FM Θεσσαλονίκης


Κλείσιμο
Τέλος, ο Καθηγητής Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Καλφέλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Λιγνάδη, χαρακτηρίζοντας λυπηρό το γεγονός ότι επιχειρείται η απόδοση πολιτικών ευθυνών και η «προσωποποίησή τους» με στόχο την υπουργό Πολιτισμού.

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά είναι κοινωνικό. Όταν το κομματικοποιείς χάνεται η ουσία του θέματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Προκαταβολή σύνταξης: Στις 10 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα - Οι όροι και η διαδικασία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας - Χαλάει την Κυριακή

Ναύπακτος: Σεισμός 3,5 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης