Σειρά μικρών προ-επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ανακοινώνει απόψε ο Δήμος Ύδρας με την πρώτη από αυτές να αφορά την προ- επαναστατική πολιτική φυσιογνωμία της Ύδρας και να έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των «Κουντουριωτείων 2020».
Απόψε στις 20:30 το βράδυ στη βεράντα της ιστορικής οικίας Λάζαρου Κουντουριώτη, ο Δήμος Ύδρας διοργανώνει το Α΄ μέρος επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Η πολιτειακή φυσιογνωμία της Ύδρας προ-επαναστατικά και συγκριτική προσέγγιση με άλλες περιοχές της Ελλάδας».
Θα παρουσιάσουν εισήγηση οι κ.κ. Μαρία Ευθυμίου Καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ, ο Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, Επίκ. Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και ο Μηνάς Αντύπας, υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης/Φιλοσοφική Σχολή/Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.
Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θα τηρηθούν αυστηρώς όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού covid19.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.