Τέλος το επίδομα των 60 ευρώ για τους νέους άνεργους

Τέλος το επίδομα των 60 ευρώ για τους νέους άνεργους

Ποια είναι τα άλλα τρία επιδόματα πρόνοιας που καταργεί το μνημόνιο

To πενιχρό επίδομα των 60 ευρώ μηνιαίως που ελάμβαναν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας για πέντε μήνες καταργήθηκε από τις 19 Μαΐου 2017.

Οι νέοι άνεργοι μέχρι και 29 ετών, οι οποίοι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων
για ένα χρόνο εισέπρατταν από τον ΟΑΕΔ αυτό το ειδικό επίδομα περίπου επί μία δεκαετία.
Όπως ορίζει όμως ο πρόσφατος μνημονιακός νόμος 4472/2017 (άρθρο 57) το επίδομα καταργείται.

Κατόπιν τούτου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ οι αιτήσεις για το επίδομα αυτό που έχουν υποβληθεί, μέχρι και την 18 Μαΐου 2017, με οποιονδήποτε τρόπο, θα διεκπεραιωθούν κανονικά, σύμφωνα με το ισχύον, μέχρι την 18η Μαΐου 2017, θεσμικό πλαίσιο και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά του επιδόματος για όλο το διάστημα που το δικαιούνται.

Μαζί με το επίδομα των νέων ανέργων, με το τελευταίο μνημόνιο καταργήθηκαν άλλα τέσσερα επιδόματα που ελάμβαναν πολίτες οι οποίοι διαβίωναν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

α)επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου για τη ρύθμιση αυτή που ίσχυε από το 2002, σκοπός ήταν η ενίσχυση αυτών των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και παιδιά σχολικής ηλικίας προκειμένου να τους παρέχουν τα βασικά σχολικά είδη για να μην διακόπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

β)προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων. Το πρόγραμμα επιδότησης απροστάτευτων από πατέρα παιδιών, είχε ως στόχο, σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε από το 1960, να ενισχύσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας για να μην διαλυθούν και τα παιδιά καταλήξουν σε ιδρύματα.
γ)οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας .Σκοπός της προνοιακής αυτής παροχής της ένδειας ήταν η χρηματική ενίσχυση ατόμων με τα πιο χαμηλά εισοδήματα στη χώρα.

Σύμφωνα με την  Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις ανωτέρω περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018.

Όπως έχει ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός πρόνοιας κυρία Θεανώ Φωτίου οι δικαιούχοι θα καλυφθούν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις από το πρόγραμμα χορήγησης του Kοινωνικού Eισοδήματος Aλληλεγγύης.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

OΡΓΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ''ΤΣΟΥΒΑΛΙ '' ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!

vag

λεφτακια μονο στα προσφυγακια.

@

Δεν πειραζει θα τα δωσει αυξηση στους φραπεδιαρηδες..κατι ειναι κι αυτο..ζητω το πασοκ

Τάσος

Ξεφτιλισμενο κράτος

Νίκη

Ας δηλώσουν μουσουλμάνοι για να πάρουν 400 σαρα.

123

ΦΑΤΕ ΤΣΥΡΙΖΑ

T

Τελικά σε αυτή την χώρα συμφέρει να είσαι λάθρο έποικος παρά γηγενής άνεργος οικογενειάρχης. Αποτελείωμα με "αριστερή" σφραγίδα. Σκυταλοδρομία ήταν τελικά η επικράτηση του συριζα.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΚΑΙ ΟΚΤΑΒΙΟΥ ΜΕΡΛΙΕ - ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΙΤΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ( ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΠΟΙΟΥ ? ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ?) ΣΕ ΣΤΕΓΗ ΛΑΘΡΟ ΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ .... ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ .... ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hgc_XL

«Το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα είναι από τις βασικές πηγές ενέργειες καθώς και γη κύρια πηγή καυσίμων για τις θαλάσσιες μεταφορές. Είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη. Το τρένο έφυγε από το σταθμό!»

00000savvakis

Η μείωση των μισθών δεν οδήγησε σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς το όφελος αντισταθμίστηκε από την αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, της ενέργειας, κ.ά, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σαββάκης