Σκληρό βίντεο: 55χρονος στην Καλλιθέα επιτέθηκε με ρόπαλο του μπέιζμπολ σε δύο άτομα - Συνελήφθησαν και οι τρεις
Από τη συμπλοκή, ένας από τα δύο θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» - Ο 55χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βαριές σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Καλλιθέα, όταν ένας ένοικος πολυκατοικίας συνεπλάκη με δύο άτομα θεωρώντας πως είναι επίδοξοι διαρρήκτες.
Σε βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας και «ανέβασε» στο YouTube ο Μάνος Μεϊμαράκης και το policereport.gr, δείχνει στιγμιότυπο της συμπλοκής, με τον ένοικο του σπιτιού να κρατά ένα αιματοβαμμένο ρόπαλο του μπέιζμπολ στο χέρι και να πιέζει προς τα κάτω το κεφάλι ενός αιμόφυρτου άντρα (ο ένας εκ των δύο Αιγυπτίων) που βρίσκεται στο έδαφος, με το σκηνικό να εκτυλίσσεται στη μέση του δρόμου, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αχιλλέως.
Όταν κυκλοφόρησε το επίμαχο βίντεο, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως οι δύο νεαροί αιγυπτιακής καταγωγής, ηλικίας 22 και 23 ετών, είχαν μπει μέσα στο σπίτι του 55χρονου ομογενή από το Καζακστάν και εκείνος τους επιτέθηκε με το ρόπαλο. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε διάρρηξη στο διαμέρισμα.
Συγκεκριμένα η σύζυγος του 55χρονου φέρεται να τον ενημέρωσε πως υπάρχουν δύο άτομα έξω από την πολυκατοικία, βγάζοντας φωτογραφίες, με αποτέλεσμα ο ομογενής να βγει στον δρόμο και να τους επιτεθεί στη στάση του λεωφορείου όπου και τους εντόπισε.
Ο 22χρονος Αιγύπτιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου του παρασχέθηκαν ιατρικές φροντίδες και έγιναν ράμματα, λόγω των τραυμάτων που υπέστη κατά τη συμπλοκή.
Παράλληλα, εκτός από τους δύο Αιγύπτιος, συνελήφθη και ο ένοικος του σπιτιού, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βαριές σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η προανάκριση για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.