Φαγητό και ποτό σε ένα ποτήρι!

Φαγητό και ποτό σε ένα ποτήρι!

Ο Σάκης και ο Φώτης Τουρκοχωρίτης από τα Βάγια της Βοιωτίας επανέρχονται στο προσκήνιο με την δημιουργική τους πρόταση για τα Dreats της φίρμας Mala Peruviana

mala-peruviana-red
Τομάτα ή ντομάτα; Φρούτο ή Λαχανικό; Σάλτσα ή Χυμός; Φαγητό ή ποτό;

Θέλετε απαντήσεις; Στη πρώτη ερώτηση, το σωστό είναι: Τομάτα (χωρίς την προσθήκη του Ν). Στη δεύτερη ερώτηση, η απάντηση είναι: Και τα δύο. Το ίδιο και στις δύο επόμενες. Και σάλτσα και χυμός. Και φαγητό και ποτό.
mala-peruviana-red-1

Η τελευταία δημιουργία της φίρμας Mala Perouviana των αδελφών Τουρκοχωρίτη από τα Βάγια της Βοιωτίας – του Σάκη και του Φώτη- έρχεται να απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο στη πράξη όλα αυτά τα ερωτήματα επιλέγοντας συνδυασμούς, συνθέσεις και …συμπράξεις. Η δική τους επιλογή γίνεται μέσα από την πρόταση των dreats. Τι είναι τα dreats και τι θέλουν να κάνουν εκείνοι με τα dreats το μαθαίνουμε από μια εταιρική παρουσίαση: «Μια νέα κατηγορία που επαναπροσδιορίζει το πώς βλέπαμε τα φρούτα και τα λαχανικά τόσο καιρό. Ο αρμονικός συνδυασμός δύο κόσμων, drink&eat. Τα dreats της Μala Peruviana, με βασικό συστατικό τον χυμό τομάτας σε 3 ξεχωριστές γεύσεις, αποτελούν την φυσική πηγή ενέργειας και την πιο νόστιμη πρόταση για όλες τις ώρες.

Είναι η απάντηση στο δε θέλω να πιώ ούτε καφέ, ούτε ποτό … Είναι το χορταστικό boost που χρειάζεσαι στο lunch break της δουλειάς, με τις λίγες θερμίδες(34 kCal/100ml). Είναι η πιο σωστή επιλογή μετά από μια έντονη σωματική άσκηση, που θα σε τονώσει και θα σου δώσει ενέργεια.

Κλείσιμο
Σε μια αγορά που πόσιμη τομάτα σημαίνει κυρίως βάση για το bloody mary, ή στην καλύτερη gaspaccio τα dreats, ήρθαν για να δώσουν μια καινούργια προοπτική στα non alcochol drinks».

Πάντως, η νέα τάση για τα dreats που συνδυάζουν τις δημιουργίες της κουζίνας του σεφ με την φαντασία και την δεξιοτεχνία του bartender μας έρχεται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και πολύ γρήγορα δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο στα μέρη μας.

Ο Σάκης και ο Φώτης Τουρκοχωρίτης στο νέο τους εγχείρημα δεν είναι μόνοι τους. Έχουν προχωρήσει και εκείνοι στις απαραίτητες και αναγκαίες συμπράξεις για να είναι καλοτάξιδα στις μπάρες (και όχι μόνο) τα dreats.
mala-peruviana-red-2

Τα τελευταία κυκλοφορούν σε 3 γεύσεις. Η μία (Red) είναι μια χορταστική τομάτα στο ποτήρι σου. «Μαζεμένη επιλεκτικά στο τέλος του καλοκαιριού, η Red από την σειρά των dreat, ξεχωρίζει τόσο για την γεμάτη γεύση της όσο και για την ισορροπημένη οξύτητα και γλυκύτητα σε κάθε της γουλιά. Χωρίς κανένα άλλο συστατικό ή συντηρητικό, απλά... τομάτα. Η Red είναι ιδανική να πίνετε δροσερή, σκέτη αλλά και σε κοκταίηλ».

Η δεύτερη γεύση (Fire) είναι όπως την προσδιορίζει και το όνομα της . Φωτιά. Red tomato, chilli, spices. «Σίγουρα δεν μιλάμε για άλλο ένα έτοιμο μείγμα bloody mary. Γιατί η Fire έχει τον δικό της μοναδικό φλογερό χαρακτήρα.Ένας εκρηκτικός συνδυασμός μπαχαρικών που αναδεικνύει την umami γεύση της ντομάτας, αφήνοντας σου μια γλυκιά πιπεράτη επίγευση».

Η τρίτη (Earth) είναι η νέα σύνθεση των γεύσεων. Red tomato, beetroot, black carrot, herbs. «Διαφορετικά επίπεδα γεύσεων και εντάσεων, μια ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το umami, η Εarth είναι από μόνη της κάτι ξεχωριστό. Μια καινοτόμα συνταγή που με την απαλή υφή της, αφήνει μια μεταξένια αίσθηση στον ουρανίσκο, αρώματα γης και μια αίσθηση ικανοποίησης στον λαιμό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης