Ένα… πάρτι με τον Σκρατ!

Ένα… πάρτι με τον Σκρατ!

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες

jghmvew
Μία αγαπημένη συνήθεια επιστρέφει αυτόν τον μήνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ξεκινώντας από αυτή την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, το Ξέφωτο θα προβάλλει κλασικές και παιδικές ταινίες, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Πιο συγκεκριμένα, για τον Ιούλιο, οι βραδιές της Πέμπτης θα είναι γεμάτες γέλιο, με κλασικές κωμωδίες που φέρουν την υπογραφή του Φρανκ Κάπρα, του Μελ Μπρουκς και του Μπλέικ Έντουαρντς. Οι Κυριακές θα είναι αφιερωμένες στους μικρούς σινεφίλ, με παρέα τον Μόγλη, τον Μπάμπι και τον Σκρατ. Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων θα προβληθούν σε ελληνική μεταγλώττιση.
Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Park your Cinema - Θρύλοι της Κωμωδίας

Πέμπτη 11/07, 21.00, Ξέφωτο

Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα (Arsenic and old lace, 1944)

iu_-1
Κλείσιμο


Ο Μόρτιμερ παντρεύεται το αγαπημένο του κορίτσι της διπλανής πόρτας και μοιράζεται αμέσως τα ευχάριστα νέα με τις δύο εκκεντρικές θείες που τον μεγάλωσαν, για να ανακαλύψει… το πτώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα στην οικία τους. Ώρα να μάθει τι εστί «αγαθοεργία» για εκείνες. Τεράστια εμπορική επιτυχία, το ομότιτλο θεατρικό έργο σκηνοθετήθηκε από τον κορυφαίο Frank Capra, ο οποίος κράτησε τα δυνατά χαρτιά του original cast, τις Josephine Hull και Jean Adair, για να μας χαρίσει μια από τις απολαυστικότερες μαύρες κωμωδίες. Ο Cary Grant σε μαθήματα κωμικού timing!

Πέμπτη 18/07, 21.00, Ξέφωτο

Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί (The Producers, 1967)

jhg3


Ένας ξεπεσμένος παραγωγός του Μπρόντγουεϊ και ένας δειλός λογιστής σκαρφίζονται τη θεατρική κομπίνα του αιώνα, ανεβάζοντας ένα έργο το οποίο ελπίζουν να αποτύχει τόσο θριαμβευτικά που θα «κατεβεί» αμέσως μετά την πρεμιέρα του! Έτσι, ανακαλύπτουν το μιούζικαλ “Springtime for Hitler”! Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Mel Brooks που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου είναι μία σατιρική κωμωδία που πήρε μυθικές διαστάσεις στο πέρασμα του χρόνου, με το American Film Institute να τη συγκαταλέγει στα καλύτερα φιλμ του είδους.

Πέμπτη 25/07, 21.00, Ξέφωτο

Το Πάρτι (The Party, 1968)

The-Party-_1968jpg

The Party (2/11) Movie CLIP - Hrundi Blows It (1968) HD

Ινδός κομπάρσος πηγαίνει ακάλεστος σε ένα μεγάλο πάρτι χολιγουντιανού παραγωγού, του οποίου την τελευταία ταινία μόλις έχει… καταστρέψει! Η εμφάνισή του στο υπερσύγχρονο σπίτι του επιχειρηματία θα είναι εξίσου ολέθρια. Λίγες κινηματογραφικές κωμωδίες αγαπήθηκαν τόσο από το ελληνικό κοινό. Η καταιγιστική παρουσία του Peter Sellers σε συνδυασμό με τη φινέτσα και το glam του Blake Edwards (στη μοναδική τους συνεργασία έξω από το πλαίσιο του franchise του «Ροζ Πάνθηρα»), έδωσαν το στίγμα μίας cult ταινίας, ενώ οι αυτοσχεδιασμοί του πρωταγωνιστή πρόσθεσαν ένα ριζοσπαστικά πειραματικό ύφος στην παραγωγή.

Park your Cinema Kids - Το Βασίλειο των Ζώων

Κυριακή 14/07, 21.00, Ξέφωτο

Το βιβλίο της ζούγκλας (The Jungle Book, 1967)

The-Jungle-Boohj2


Ο μικρός Μόγλης, μεγαλωμένος από λύκους στη ζούγκλα, πρέπει να ακολουθήσει τη συμβουλή ενός πάνθηρα και μίας αρκούδας και να επιστρέψει στον πολιτισμό προτού έρθει σε σύγκρουση με έναν επικίνδυνο τίγρη. Το 19ο animated φιλμ μεγάλου μήκους της Disney ήταν η τελευταία παραγωγή που επιμελήθηκε ο Walt, πριν τον θάνατό του. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Rudyard Kipling, μεταφερμένο εδώ σαν ένα σαφώς πιο πρόσχαρο παιδικό μιούζικαλ, με αξιομνημόνευτα τραγούδια, όπως το “The Bare Necessities” που προτάθηκε για Όσκαρ.

Κυριακή 21/07, 21.00, Ξέφωτο

Μπάμπι (Bambi, 1942)

Ο Μπάμπι, το μικρό ελαφάκι, μεγαλώνει μόνο του στο δάσος, με τη συντροφιά ενός φιλικού κουνελιού κι ενός κουναβιού που… δεν μυρίζει ακριβώς σαν λουλούδι. Το πέμπτο animated φιλμ μεγάλου μήκους της Disney είναι ένα από τα σημαντικότερα στο είδος του και πλέον αγαπητό στο κοινό παγκοσμίως. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Αυστριακού Felix Salten. Παραδόξως, υπήρξε εμπορική αποτυχία στην πρώτη του προβολή, καθώς ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν επέτρεψε να φτάσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Προτάθηκε για τρία Όσκαρ (μουσικής, τραγουδιού και ήχου).

Κυριακή 28/07, 21.00, Ξέφωτο

Η Εποχή των Παγετώνων (Ice Age, 2002)

Ice-Age-_20023

Scrat Ice Age 1

Τρία θηλαστικά της παλαιολιθικής εποχής προσπαθούν να επιστρέψουν ένα χαμένο μωρό στους γονείς και τη φυλή του, ενώ ένας μικρός σκίουρος βασανίζεται να μεταφέρει ένα βελανίδι, προκαλώντας ανεπανόρθωτες καταστροφές. Τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία ψηφιακού animation, το πρώτο “Ice Age” προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ταινίας στην κατηγορία του και έμελλε να έχει ακόμη τέσσερα κινηματογραφικά sequels μέχρι το 2016.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης