Μια λίστα ελαιόλαδων στο τραπέζι σου!

olive_ar

Ο Παναγιώτης Μαγγανάς, ο δημιουργός της φίρμας Peskesi που αντιπροσωπεύει μια ολοκληρωμένη πρόταση στο χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας πήρε την πρωτοβουλία να φέρει στο εστιατόριο με τα κρητικά εδέσματα την πρώτη στα χρονικά λίστα ελαιόλαδων, TOP 10 EVOO in gastronomy.

Ο Παναγιώτης Μαγγανάς, ο δημιουργός μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τον επίμονο ταξιδιώτη της εποχής μας – που ξεκινά από τα προϊόντα που έρχονται καθημερινά στη πόλη από το ιδιόκτητο αγρόκτημα στο Χαρασό (27 χιλιόμετρα απόσταση από το Ηράκλειο) και φθάνει μέχρι το πιάτο αλλά και το ποτήρι του πελάτη στο εστιατόριο του στο κέντρο του Ηρακλείου- είναι πάντα έτοιμος για το επόμενο βήμα. Εκείνο το βήμα που αποδεικνύει πάντα ότι το Peskesi -ο οργανισμός με την ενιαία ταυτότητα- βρίσκεται σταθερά στη πλευρά της πρωτοπορίας.

Δεν έχει καν συμπληρωθεί 24ωρο που ο Παναγιώτης ανέβασε στο fb μια ανάρτηση συνοδευόμενη από φωτογραφίες. Οι τελευταίες λόγω των γενικευμένων προβλημάτων προβολής και προώθησης που υπήρχαν στο μέσο δεν εμφανίστηκαν παρά ώρες μετά.

Η ανάρτηση του είχε να κάνει με μια νέα πρωτοβουλία. «Η πρώτη Olive Oil List εστιατορίου είναι γεγονός!!! Το Peskesi σας παρουσιάζει την λίστα ελαιολάδων , TOP 10 EVOO in gastronomy, και σας προτείνει το ιδανικό ταίριασμα με συνταγές του τόπου μας .

Η καλύτερη στιγμή για να ανακαλύψουμε το πολυτιμότερο γαστρονομικό προϊόν είναι ΤΩΡΑ .

evoo


Καλή απόλαυση!!!».

Ο Παναγιώτης πιστεύει στο λάδι του τόπου του και το αποδεικνύει με την πρωτοβουλία του αυτή που φέρνει τα καλύτερα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα στο τραπέζι του πελάτη στο εστιατόριο της Οδού Καπετάν Χαραλάμπη. Και αυτό μόνο για αρχή! Υπάρχει συνέχεια που υπερβαίνει τα όρια του εστιατορίου Peskesi και δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μιας ευρύτερης τάσης που θα αποδίδει στο ελαιόλαδο τα δέοντα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο πελάτης θα έχει πλέον την δυνατότητα δίπλα στη λίστα κρασιών να έχει και μια λίστα λαδιών. Και μάλιστα, εκτός από την λίστα και έναν ειδικό για να μιλήσει για τα λάδια που περιλαμβάνει η λίστα , για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους, για τα «ταιριάσματα» τους με τα πιάτα του μενού κλπ. Αλλά, ο πελάτης δεν θα είναι απλώς και μόνο ένα παθητικός δέκτης αλλά συμμέτοχος στην εμπειρία. Θα μπορεί να δοκιμάζει, αλλά και να επιλέξει το λάδι που θα μπει στη σαλάτα του ή θα ραντίσει το ψητό του κρέας. Επιπλέον, μπορεί να αγοράζει το λάδι ή τα λάδια της αρεσκείας του.evo1


Έτσι, η πρώτη Olive Oil List εστιατορίου θα έρθει να δώσει την δυνατότητα σε έξτρα παρθένα ελαιόλαδα της Κρήτης να έρθουν στο προσκήνιο να συζητηθούν, να προβληθούν και να προωθηθούν μέσα από μια πολύ συμβατή διαδικασία. είναι γεγονός!!! Και αυτή η δυνατότητα παρέχει στον παραγωγό και το προϊόν του και μια αναπτυξιακή/ παραγωγική και δημιουργική προοπτική.

Με λίγα λόγια, όπως η λίστα των κρασιών έδωσε ευκαιρίες στην αγορά και στους οινοποιούς με τις δημιουργίες τους, έτσι και η λίστα των ελαιολάδων θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων αλλά και στην οικονομική αποτύπωση της.

Το στοίχημα είναι μπροστά. Το Peskesi και ο Παναγιώτης Μαγγανάς με την πρωτοβουλία τους να εισάγουν και να εντάξουν στη καθημερινή λειτουργία του εστιατορίου την λίστα ελαιολάδων , TOP 10 EVOO in gastronomy τόλμησαν και πήραν το ρίσκο. Το πεδίο είναι ανοικτό και ελεύθερο για την καθιέρωση της σε όλη την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ

Μαλβίνα

Εξαιρετική πρωτοβουλία....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες