LIVE

Κορωνοϊός

City Stories

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

2
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1
lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες

1
writer

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά το πολυδιαβασμένο και πολυσυζητημένο βιβλίο του καθηγητή James Davidson που θεωρείται ότι φέρνει μαζί του μια «ριζοσπαστική επανεκτίμηση της ομοερωτικής φιλίας στην αρχαία Ελλάδα».

pr01

Ο Γιάννης Πρετεντέρης στο νέο του βιβλίο αποδίδει τα εύσημα για την μακρά διάρκεια «ευδαίνομος σταθερότητας» στον ισχυρό δικομματισμό και στις πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Σημίτης.

10
cs_01

Από το νησί των Φαιάκων μας έρχεται μια εναλλακτική πρόταση για μπύρα αυτό το καλοκαίρι. Η μικροζυθοποιία του νησιού από το παραγωγικό της ξεκίνημα το 2009 καταφέρνει να διευρύνει σταθερά την γκάμα των γευστικών προτάσεων της.

keano01

Η διαδρομή του Keeano,  μιας startup που  ξεκίνησε να προσφέρει οδηγίες για παραλίες και σήμερα είναι σε θέση να παρέχει ολοένα και περισσότερο εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα στους ιδιοκτήτες σκαφών για λιμανάκια και αγκυροβόλια σε ολόκληρη την ακτογραμμή της Μεσογείου και της Καραϊβικής.

1
tanagrea_winnery_art

Ένα κρασί της βοιωτικής γης – από την περιοχή της Τανάγρας- είναι υπόθεση δύο γυναικών – της Δήμητρας Παππά στην οποία ανήκει το οικογενειακό οινοποιείο Tanagrea και της designer Ρανιώς Σαρρή που φρόντισε για την εικόνα και την τροφοδότηση της φαντασίας μας.

adespoti01

Μια ημερίδα στην Πειραιώς 260 που μεταξύ των άλλων θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα το πώς και το γιατί τα social media έχουν καθιερωθεί ως νέος απροσδόκητος και απροσδιόριστος παράγοντας της θεατρικής κριτικής.

2
asty_arthros

Μνήμες όπως τα παγωτά ΑΣΤΥ, οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες τύπου ΑΝΕΜΟΣ της ΕΛΒΗΜΑ και τα νήματα ΒΙΕΡ διηγούνται τη δική τους ιστορία, με βάση το αρχειακό υλικό του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ και με τη βοήθεια του αρχειονόμου-βιβλιοθηκονόμου Δημήτρη Ραμαντάνογλου.

7
olive_ar

Ο Παναγιώτης Μαγγανάς, ο δημιουργός της φίρμας Peskesi που αντιπροσωπεύει μια ολοκληρωμένη πρόταση στο χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας πήρε την πρωτοβουλία να φέρει στο εστιατόριο με τα κρητικά εδέσματα την πρώτη στα χρονικά λίστα ελαιόλαδων, TOP 10 EVOO in gastronomy.

1
sausage_ar

Οι άνθρωποι ενός δημιουργικού γραφείου εξηγούν το πώς έφτιαξαν την «limited edition» σειρά πέντε γεύσεων ενός οικογενειακού κρεοπωλείου από τον Πύργο Ηλείας, με σκοπό την προώθηση του παραδοσιακού λουκάνικου που παράγει.

1
zalo01

Τα Ζαλάκια, οι δύο νέοι σε ηλικία Κρητικοί – ο Στέλιος Φοινικιανάκης και ο Μάνος Βιδάκης- έστησαν σε ένα παράμερο σημείο κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου ένα κατάστημα σουβενίρ όπως θα έπρεπε να ήταν τα πωλητήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

kt01

Με κεντρική μορφή τον Γιώργο Μπουζιάνη η έκθεση Εξαιρέσεις: Όψεις του Εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα με επιμελητή τον Ντένη Ζαχαρόπουλο δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τις πραγματικές εξαιρέσεις ως προς το ακαδημαϊκό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική τέχνη τον 20ο αι. και ως προς τις επικρατούσες νεοτερικές τάσεις που χαρακτηρίζουν τη γενιά του ’30.

tsas_arthros

Ένα τρισέλιδο αφιέρωμα στο Monocle δεν είναι μια μικρή δουλειά – το αντίθετο. Για αυτό τον λόγο δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο πληθωρικό αφιέρωμα της βίβλου του ευ ζην για την Θεσσαλονίκη. “The Athens alternative” όπως λέγει και ο διακριτικός υπότιτλος του αφιερώματος.

1