Μπύρα με λεμόνι

Μπύρα με λεμόνι

Από το νησί των Φαιάκων μας έρχεται μια εναλλακτική πρόταση για μπύρα αυτό το καλοκαίρι. Η μικροζυθοποιία του νησιού από το παραγωγικό της ξεκίνημα το 2009 καταφέρνει να διευρύνει σταθερά την γκάμα των γευστικών προτάσεων της.

cs_01
Την πέτυχα στο απέραντο εκθετήριο των social media – σε μια ανάρτηση του παραγωγού της. « Όταν η μπύρα συναντά το λεμόνι δημιουργείται ένας ακαταμάχητος συνδυασμός», γράφει μεταξύ άλλων σε μια ανάρτηση της η μικροζυθοποιία από την Κέρκυρα – η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία που έχει τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στο χωριό Αρίλλα στα βόρεια του νησιού.

Η μπύρα με το λεμόνι – Radler το όνομα της- κυκλοφορεί στη σειρά Ionian Royal της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας. Πρόκειται για μια από τις πρόσφατες εκδόσεις / κυκλοφορίες της μικροζυθοποιίας που κάλλιστα θα μπορούσε να ενταχθεί στη αναδυόμενη για την Ελλάδα κατηγορία της εναλλακτικής μπύρας με χυμό φρούτων. Η συγκεκριμένη μπύρα περιέχει αλκοόλ.

cs_02
Η μικροζυθοποιία πέραν αυτών διαθέτει και μια σειρά μη αλκοολούχα ποτά καλοκαιρινής διάθεσης -όπως το ανθρακούχο ποτό με λεμόνι και πιπερόριζα, το ανθρακούχο ποτό με χυμό πορτοκάλι, πιπερόριζα και κανέλα αλλά και το ανθρακούχο ποτό με χυμό γκρέιπφρουτ και άρωμα περγαμόντο.

Βεβαίως σε κάθε περίπτωση το δυνατό στοιχείο του χαρτοφυλακίου της είναι οι μπύρες της – ετικέτες που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα γευστικών προτιμήσεων.

Κλείσιμο
Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία ιδρύθηκε το 2006 και άρχισε το παραγωγικό της ταξίδι το 2009 στα πρώτα σημάδια της γενικευμένης κρίσης που ερχόταν για να εγκατασταθεί για τα καλά στο τόπο μας. Ο ιδρυτής και κύριος μέτοχος της ο Σπύρος Καλούδης ήταν από τους πρωτοπόρους σκαπανείς της μεταφοράς και στην χώρα μας της επιτυχημένες ιδέας με τα μικρές σε μέγεθος τοπικές μονάδες παραγωγής μπύρας.

Η εταιρεία βρίσκεται πίσω και από την διοργάνωση του Corfu Beer Festival που γίνεται στο χωριό Αρίλλας στο περιβάλλοντα χώρο της. Σε μια ανάρτηση στο fb διαβάζουμε: «Το 6ο ετήσιο Corfu Beer Festival 2019 είναι γεγονός!!! Η Κέρκυρα συναντά την Ολλανδία. Από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου...Σας περιμένουμε!!!».

Όπως κάθε χρόνο «σκοπός του Festival είναι η συνάντηση δυο πολιτισμών, η επικοινωνία και η γνωριμία λαών μέσα από την μπύρα, τη γαστρονομία, το χορό και τη μουσική. Επικοινωνία, μπύρα, γαστρονομία, μουσική..... Όλες όμορφες λέξεις.

Η εξωστρέφεια όμως θα είναι άλλη μία λέξη που το Festival του Οκτωβρίου θα αναδείξει! Θα δώσει την ευκαιρία σε 2 διαφορετικούς πολιτισμούς να γνωριστούν και να ταξιδέψουν για λίγο στο βάθος της δικής τους παράδοσης. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την κουλτούρα, τη φιλοξενία, τη γαστρονομία μέσα από την έκθεση των τοπικών προϊόντων, από παρουσιάσεις τοπικών συνταγών και με εκπαιδευτικά σεμινάρια παρουσιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν οι πρεσβευτές της πραγματικής Κέρκυρας !!!».

cs_03
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης