Ποιος κουρεύει τον μπαρμπέρη;

barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

Η ιδέα έπεσε από ένα συνεργάτη του Αγγέλου- Sir Barber- Αντωνόπουλου. Τον Ηλία, έναν από τους πλέον ένθερμους οπαδούς της στήλης. «Ποιος κουρεύει τον μπαρμπέρη;», είπε χαμηλόφωνα σε ένα διάλειμμα της εργασίας του. «Ξέρετε πόσοι με ρωτούν»… Η ιδέα άρεσε και πέρασε στο στάδιο της εφαρμογής. Επιπλέον, αυτού ο Ηλίας ανέλαβε να κουρέψει και τον Άγγελο.

«Ποιος κουρεύει τον μπαρμπέρη;», λοιπόν, και οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

barber1


Στην ουσία του πράγματος ποιον εμπιστεύεται ο μπαρμπέρης – ποιον αλήθεια εμπιστεύεται για να αφεθεί στα χεριά του και στις υπηρεσίες του;

Δεν θα μπορούσε παρά να μην δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ίδιους του τους συνεργάτες εάν μιλάμε για ένα κουρείο που απασχολεί πάνω από έναν εργαζόμενο. Θα αποτελούσε άξιον απορίας εάν ο ίδιος ο μπαρμπέρης δεν ήταν ταυτόχρονα και ‘’πελάτης’’ των υπηρεσιών που το ίδιο του το κατάστημα προσφέρει , και την ίδια στιγμή να προσδοκά και να επιζητά την εμπιστοσύνη από τον εκάστοτε πελάτη που θα τον επισκεφτεί. Σίγουρα μπορεί να υπάρξουν φορές που η ανάγκη για μια αλλαγή αλλά και για να απολαύσει και εκείνος την περιποίηση που συνοδεύει μια υπηρεσία , να τον κάνουν να επισκεφτεί μια άλλη επιχείρηση.

Στην περίπτωση ωστόσο, που δεν υπάρχει κάποιος άλλος συνεργάτης-μπαρμπέρης στην επιχείρηση ,θα πρέπει αναπόφευκτα να εμπιστευτεί, έστω και με κάποια αρχική καχυποψία κάποιον άλλον συνάδελφο του χώρου. Βασικό κριτήριο στην επιλογή αυτού, θα αποτελέσει το να λειτούργει και εκείνος την επιχείρηση του με το ίδιο μεράκι, με την ίδια συνέπεια στην καθαριότητα και στην αποστείρωση και αφιερώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο προκειμένου να επιτύχει ένα σωστό τεχνικά αποτέλεσμα, εναρμονισμένο με τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου.

Ένας μπαρμπέρης εμπιστεύεται εύκολα ή δύσκολα; Αλλάζει και ο ίδιος μπαρμπέρη ή προτίμα να μένει σε σίγουρα χέρια;

Σίγουρα το να είναι επιφυλακτικός στη αρχή είναι λογικό, αλλά η σταθερότητα και η πιστότητα θα επιτευχθούν σταδιακά όταν με τον καιρό αρχίσει να κτίζεται η μεταξύ τους η εμπιστοσύνη. Η πρώτη φορά ωστόσο, δεν μπορεί παρά να μην αποτελέσει μια μορφή ‘’εξετάσεων’’ ,όπου από το αποτέλεσμα αυτών θα αποφασίσει εάν θα τον επισκεφτεί ξανά .Γνωρίζοντας και ο ίδιος την τέχνη του κουρέματος, είναι σε θέση να αντιληφθεί και να εντοπίσει άμεσα ,τεχνικά λάθη που στα ματιά κάποιου άλλου θα περνούσαν απαρατήρητα. Μια διαφορετική τεχνική ,μια άλλη μάρκα στα ψαλιδιά είναι λεπτομέρειες που μπορούν να δυσκολέψουν τον μπαρμπέρη-πελάτη στο να δείξει την ανάλογη εμπιστοσύνη ακόμα και εάν το τελικό αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό. Αρκετές φορές είναι δύσκολο όταν κάποιος έχει συνηθίσει να εργάζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο να δεχτεί κάτι διαφορετικό. Είναι αναγκαίο όμως, εάν θέλει να εξελίξει τον εαυτό του αλλά και την επιχείρηση του, να είναι ανοιχτός σε νέες προτάσεις και ιδέες.

barber2


Ένας μπαρμπέρης αποζητά αλλαγές; Δέχεται προτάσεις ή παραμένει προσκολλημένος στην εικόνα που ο ίδιος έχει ΄΄κατασκευάσει΄΄ για τον εαυτό του; Τι από όλα αυτά συμβαίνει;

Μια αλλαγή στο στυλ του κουρέματος ενός μπαρμπέρη , δεν μπορεί να αποτελέσει εύκολη υπόθεση τη στιγμή που και ο ίδιος είναι σε θέση να κρίνει , συμφώνα με το σχήμα του προσώπου του, τυχών ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και συμφώνα με την πυκνότητα των μαλλιών του ,πιο είναι εκείνο το σχήμα και μήκος μαλλιών που του ταιριάζει καλυτέρα.

Όντας σε θέση να διαμορφώσει διαφορετικά στυλ κουρέματος, είναι αναμενόμενο να έχει δοκιμάσει αρκετά από αυτά κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας και να έχει καταλήξει στο τι είναι αυτό που του ταιριάζει καλυτέρα στο πρόσωπο αλλά και στην προσωπικότητα του.

Από την άλλη πλευρά δεν παύει και ο μπαρμπέρης να έχει τις ίδιες ανάγκες για ανανέωση και μια θελκτική εικόνα όπως οποιεσδήποτε άλλος άνδρας. Η διάφορα είναι πως ναι μεν θα ακούσει μια νέα πρόταση αλλά θα την διαπραγματευτεί πολύ περισσότερο έχοντας πιο έντονη γνώμη και άποψη από κάποιον άλλον πελάτη.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κουρείου Sir Barber ( https://www.sirbarber.gr/) που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Βουλής 7).

barber3

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Περίεργο

Εδώ ο κόσμος χάνεται και εσείς ασχολείστε με τρίχες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες