Σε 20 τετραγωνικά και κάτι...

Σε 20 τετραγωνικά και κάτι...

Τα Ζαλάκια, οι δύο νέοι σε ηλικία Κρητικοί – ο Στέλιος Φοινικιανάκης και ο Μάνος Βιδάκης- έστησαν σε ένα παράμερο σημείο κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου ένα κατάστημα σουβενίρ όπως θα έπρεπε να ήταν τα πωλητήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

zalo01
Την δουλειά που έχουν κάνει τα «Ζαλάκια» στον τόπο τους – το Ηράκλειο της Κρήτης- είναι αλήθεια πως θα την ζήλευαν οι υπεύθυνοι αρκετών μουσείων για τα πωλητήρια τους.

Οι δύο νέοι σε ηλικία δημιουργοί του Zalo, ενός μικροσκοπικού καταστήματος με σουβενίρ φτιαγμένα από Έλληνες σχεδιαστές και κατασκευαστές, σε ένα παράμερο σημείο, μια αναπνοή δρόμος από το Αρχαιολογικό Μουσείο έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο…
zalo02

Κλείσιμο
Μέσα σε ένα χώρο που υπερβαίνει κατά τι τα 20 τετραγωνικά έχουν αποθέσει την δική τους αγάπη για τους δημιουργούς και τα έργα τους απευθυνόμενοι σε ένα κοινό επίμονων ταξιδιωτών που απεχθάνονται το κίβδηλο, το ψευδεπίγραφο και το φολκλόρ των «τουριστικών ειδών».

Ο Στέλιος Φοινικιανάκης (μια μορφή που λες και έχει βγει από τις σελίδες του Καζαντζάκη) και ο Μάνος Βιδάκης έφτιαξαν ένα χειροποίητης διάθεσης concept store όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι τα πωλητήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στο τόπο μας. Ο χώρος – αν και δεν αποτρέπει- δεν επιτρέπει μεγαλεπήβολα σχέδια που θα έχουν σχέση με μια ευρεία γκάμα προϊόντων. Έτσι, στον περιορισμένο χώρο παρελαύνουν από καιρό σε καιρό ορισμένα από τα καλύτερα δείγματα της ελληνικής δημιουργίας όχι μόνο στο χώρο του ποιοτικού αναμνηστικού ή του αντικειμένου καθημερινής χρήσης ή διακόσμησης σπιτιού/γραφείου. Ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει μέχρι και αρωματικά ροφήματα επώνυμων δημιουργών.
unnamed03
unnamed02
unnamed

Από τα αντικείμενα που υπάρχουν αυτήν την περίοδο στο Zalo λάτρεψε τις πάνινες τσάντες με αποτυπωμένο πάνω του το Κούλε, το κάστρο του Ηρακλείου αλλά και τον χάρτη της πόλης.

Τέλος, θα ήθελα να γράψω πως έμαθα μια άγνωστη λέξη. Δεν γνώριζα τι θα πεί «ζάλο». Ρώτησα και έμαθα όταν πριν από λίγα 24ωρα βρέθηκα στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την ντοπολαλιά των Κρητικών ζάλο σημαίνει το βήμα αλλά και το πήδημα και το άλμα. Με άλλα λόγια, το ζάλο ταιριάζει στον Στέλιο και τον Μάνο για το πρώτο τους βήμα… Επονται τα επόμενα και εκείνα θα είναι επιτυχημένα γιατί έχουν και τη δύναμη, την επιμονή και το μεράκι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης