Τσίπρας και αντιπολίτευση
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Τσίπρας και αντιπολίτευση

Δεν ξέρω αν… έλειψε σε κανέναν ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ πλην των ίδιων που άφησαν τις καρέκλες τους, αλλά ίσως αξίζουν δυο-τρεις παρατηρήσεις ενδεικτικές για το κατά πόσο «έλαβε το μήνυμα» των εκλογών ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας και με τι τρόπο θα αντιπολιτευτεί, κάτι που φυσικά θα έχει σημασία και για τη χώρα, αλλά αργότερα, γιατί τώρα στην αρχή δεν τον ακούει κανείς.

Είναι εντυπωσιακές, λοιπόν, δύο από τις πρώτες ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, την αποφυλάκιση ενός καθ’ έξιν εγκληματία, του Αριστείδη Φλώρου, και φυσικά το μείζον ζήτημα της κατάρρευσης της ΔΕΗ.

Και για τα δύο «δεινά», λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηριστική ευκολία ανακοίνωσε ότι ευθύνεται η νέα κυβέρνηση.
Στην πρώτη περίπτωση νομίζει ότι απευθύνεται σε απλά αμόρφωτους ανθρώπους που σου λένε «μόλις βγαίνει μια κυβέρνηση κάνει ό,τι γουστάρει, σε φυλακίζει, σε αποφυλακίζει, σε κάνει πλούσιο ή σε τελειώνει κ.λπ.».

Λείπει, λοιπόν, η… μικρή λεπτομέρεια που λέει ότι για να αποφυλακιστεί κάποιος κύριος Φλώρος χρειάζεται οι δικαστές να βασιστούν σε κάποιον νόμο και ο νόμος αυτός είναι οι ποινικοί κώδικες που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, δηλαδή ουσιαστικά πριν από την πτώση του.

Προσοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τους ποινικούς κώδικες με τους οποίους αποφυλακίζονται εγκληματίες, απατεώνες, τρομοκράτες κ.λπ. μόνος του, χωρίς τη συναίνεση κανενός κόμματος. Και σήμερα έρχεται και λέει ότι ο Φλώρος… είχε γνωστό στη Ν.Δ. (τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού), ο οποίος κανόνισε να τον βγάλει έξω! Ασύστολο ψεύδος σε βαθμό τερατολογίας, δηλαδή κάτι σαν «μόλις εκλεγώ θα σκίσω το μνημόνιο, θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσω τους μισθούς» κ.ά.

Το δεύτερο ψέμα του κ. Τσίπρα είναι ακόμα χειρότερο και αφορά τη ΔΕΗ, η οποία παραδόθηκε το 2014 με κέρδη περί τα 100 εκατ. ευρώ και σήμερα, με βάση τον ισολογισμό και τους ελεγκτές της εταιρείας, έχει ζημίες περί τα 900 εκατ. ευρώ. Παρά ταύτα οι Συριζαίοι μάς λένε ότι άφησαν μια χαρά τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση, την οποία τώρα η νέα κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η αλήθεια βέβαια είναι απολύτως διαφορετική: η εφαρμογή των ποινικών κωδίκων του ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλεται ως τις 16 Σεπτεμβρίου για να αλλάξουν και για τη ΔΕΗ αναζητείται λύση να δοθεί ένα μειοψηφικό μερίδιο σε στρατηγικό επενδυτή προκειμένου να βρεθούν κάποια κεφάλαια για να μην κλείσει η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην εθνική οικονομία και φυσικά στην εικόνα της χώρας.

Θα πει κάποιος, τι σας φαίνεται παράξενο και προς τι… τόση μελάνη για δύο ακόμα ψέματα της κυβέρνησης που μόλις έφυγε; Θεωρώ ότι αν δεν οφείλεται αυτή η πλήρης στρέβλωση της πραγματικότητας σε… αντανακλαστικά της προηγούμενης θητείας της, ή έστω σε κεκτημένη ταχύτητα, τότε δυστυχώς το εκλογικό αποτέλεσμα δεν άγγιξε καθόλου τον κ. Τσίπρα.
Ισως να σκέφτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα είναι μια χαρά, φυσιολογικά έχασε μετά από μια τετραετία εφαρμογής μνημονίου, όπως όλοι οι προκάτοχοί του, πήρε το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση που εφάρμοσε μνημόνιο (31,5%) και απλώς θα πρέπει να συνεχίσει το ίδιο τροπάριο με το παρελθόν, αναμένοντας τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, δηλαδή την επάνοδό του στην εξουσία.

Δεν το γνωρίζω και ίσως είναι πολύ νωρίς ακόμα να εκτιμήσει κανείς πού το πάει και πού θα καταλήξει στη στρατηγική του ο κ. Τσίπρας. Η υπεραπλούστευση πάντως της ερμηνείας ενός εκλογικού αποτελέσματος όταν υπάρχει μια καθαρή τετραετία στον αντίπαλό σου μάλλον δεν βοηθάει κανέναν. Ούτε τον ίδιο, ούτε το κόμμα του, ούτε φυσικά τη χώρα. Ας ξαναγραφτεί μπας και το… εμπεδώσει ο αρχηγός: το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK